Ali Özbak Gözüyle Yavuz Selim

Gerçekten, yenilenen “Yavuz Selim” sahası çok güzel ve bir spor 'Mabet' yeri olmuş gibi! Bu sahanın ve çevresinin yeniden düzenlenerek “Bu duruma gelmesine” emeği ve katkısı olan herkese

Ali Özbak Gözüyle Yavuz Selim

Trabzon spor kamuoyu elbette ki müteşekkirdir  Bunun takdirini bi
Gerçekten, yenilenen Yavuz Selim sahası çok güzel ve bir spor 'Mabet' yeri olmuş gibi! Bu sahanın ve çevresinin yeniden düzenlenerek “Bu duruma gelmesine” emeği ve katkısı olan herkese “Trabzon spor kamuoyu” elbette ki müteşekkirdir…  Bunun takdirini biz de yapıyoruz.

Ancak;

İl Gençlik Ve Spor Müdürlüğünün (Kapalı Spor Salonu Önü) girişine bir resimli pano yapılmış, Yavuz Selim sahasından yetişenler diye! Onu, bir rastlantı üzerine inceledim. 20 kişiden oluşturulmuş. 4 sıra ve her sırasında 5 kişi.

Buna göre;

Birinci sıra: Faruk Nafiz ÖZAK, Özkan SÜMER, Ahmet Suat ÖZYAZICI, Ömer kadri ÖZCAN, Necmi PEREKLİ.

İkinci sıra: Ali Kemal DENİZCİ, Hami MANDIRALI, Serdar BALİ, Kemal SERDAR, Bekir BARÇİN.

Üçüncü sıra: Cemil USTA, Mustafa GEDİK, Hüseyin Nuri TOK, Fatih TEKKE, Necati ÖZÇAĞLAYAN.

Dördüncü sıra: Şenol GÜNEŞ, Hüsnü ÖZKARA, Barış MEMİŞ, Hüseyin ÇİMŞİT, Gökdeniz KARADENİZ.

Bu isimlerin Yavuz Selim sahası ile bire-bir eşlenmesine ne denmeli ki? Siz, tarih yazıyorsunuz ve de işinize geldiği gibi! Hiç öyle şey olur mu? Yaşanmış tarihi nasıl saptıyorsunuz ve ne hakla?

Diğer eksiklikleri bırakın da  “Özkan Sümer ile Ahmet Suat Özyazıcı'yı” hangi kıstasa göre yazdınız, o tabloya? Antrenörlüklerinden ötürü ise; bu isimler ile onları yan yana yazmanız oldu mu? Hele hele Barış Memiş ile!

*

Bu yaptığınıza;

Eğer, futbolcu özelliğine göre derseniz; sormazlar mı adama, nerede A.Suat Özyazıcı ile 1955 de Ankara karmasında oynayanlar ve diğerleri?

Sebahattin Canoğlu, Akrep Celal, Bereli İhsan, Harun Kılman, Ali Çobanoğlu, Yılmaz Piroğlu, Cenap Genç, Hantal İbrahim, Sıtkı, Hasan Basri Bilgi, Barbon Ziya, Cemse Hayrettin, Soğuksulu Osman, Yaşar Mumcu, Köksal Mesci, Aydın Güleş, Sinan Alayoğlu, Abdurrahman Çiftçi, Ali Bıyık, Ergin Gürses, Sebahattin Canoğlu, Faruk Poyraz, Kara Necati, Cinemre, Faik Yabanoğlu, Hazin Orhan, Kaplan Dayı, Cellât Şener, Cemalettin Akçay, Hoca Mustafa, Rıfat, Tavuk Orhan, Polat ve yazılması gereken birçok futbolcu daha…

*

O, 1955 öncesi İstanbul, Ankara, Adana ve Zonguldak da oynayanlarda var… (Cin Ahmet, Taka Naci, Sarı Naci, Gaf Temel, Cirit Osman, Krino, Yeşil Mustafa, Zekeriya Bali, Nazmi Bilge, Hasan Polat, Ali Polat, Palak Orhan, Salim Şatıroğlu, İsmet Berberoğlu ve o gibiler…)  Olanlardan zaten bahsetmiyorum!

*

Ha şunu söylüyorsanız;

Biz o tabloyu Trabzonspor başlangıcına göre düzenledik!

Peki, Şevki Gençosmanoğlu, Kabak Coşkun, Çolak İbrahim, Atay Aktuğ, Turan Yurdakul, Ahmet Ziya Genç, Osman Türk, Kenan Aksu, Haydar Tuncer, Sarı Mehmet ve benzeri, diğer isimler… Nerede?

*

Yok! Biz 1973 ile başarmış Trabzonspor'a göre düzenledik diyorsanız;

O zamanda şu isimlerin nerede olduğu sorulur…

Bülent Şahinkaya, Turgay Semercioğlu, İlyas Akçay, İhsan Sakallıoğlu, Turgay Beyazıt, Aziz Öğütcan, ARızaTunçyürek, Güngör Şahinkaya, Cengiz Akçay, Şenol Ustaömeroğlu, Bahattin Güneş, Alper Boğuşlu, Alptekin Nazifoğlu, İhsan Derelioğlu, Metin Yüce, Yaşar Alemdar, Levent Erköse, Hamdi Zıvalıoğlu, Hamdi Aslan, Cemil Canalioğlu, Arif Abanoz, İsmail Yavru, Metin Bak, Turgut Kural, Lemi Çelik, Faruk Sağlam, Cemal Menteşoğlu, Ergin Çınar ve yazamadığım birkaç isim… Daha!

*

Beyler, siz bu panoyu; Bu kıstasların hiçbirine dayalı olarak yapmadınız!

Ha nereye göre yaptınız?

Onu söyleyeceğimde, önce bir gerçeği söyleyeyim de öyle!

Bir kere Ahmet Suat ÖZYAZICI, Trabzon'u ilgilendiren bir futbol karesinde varsa; Ondan önde yazılabilecek bir isim olmamalıdır. Hatta onunla, aynı satıra dahi yazılabilecekte yoktur dersem, buda doğru olur!

1960 öncesi Anadolu'dan gidip Akdeniz-Roma Olimpiyatlarında banko Sağhaf (Hem de Beton Mustafa'ya rağmen) oynayacaksınız ve 11 defa milli olacaksınız! O dönemlerde herhangi bir milli takım formasını, idmanda dahi bir defa giyenler, memleketine döndüğünde “yollar, onun için” azami ölçüde daralıyordu

Yetmedi, İstanbul'un üç büyüğünden transfer teklifi alacaksınız ve Fenerbahçe ile 25 bin TL karşılığında da anlaşmaya varacaksınız, ancak ben annemden ayrı kalamam anlayışına dayalı, gizlice bırakıp Trabzon'a döneceksiniz.

İdamanocağı ile iki Türkiye amatör şampiyonası Antrenör, kaptan ve futbolcu olarak yaşayacaksınız.

Trabzonspor ile olanları söylememe gerek yok!

Onlar Türk spor tarihi ile Trabzonspor M.Şamil EKİNCİ müzesinde “Belgeli olarak” kayıtlı!

Siz, bana bütün bunların yarısını başarmış bir başka futbolcu ve spor adamı gösterin de bende öğrenmiş olayım!

*

Şimdi o tablo niçin yapıldı?

Söyleyeyim!

Bayındırlık Ve İskân Bakanı Sayın Faruk Nafiz ÖZAK için!

Hakkımıdır, hakkı! Ama futbolcu ve spor adamlığı öne çıkarılarak değil. Bir siyasetçi olarak; bu kentin hizmetine kattığı, birçok değer ve Yavuz Selim sahasına olan katkısı öne çıkarılarak yapılmalıydı! Ya da siyasi olarak geçmişte “Eş görev yapmışlarla” bire-bir eşlenerek, bir tablo yapılmalıydı!

 Öyle Trabzon futboluna önemli kazanımlar sağlamışlardan Bir demet alıp ta, onları Garnitür görünümü biçiminde kullanarak değil!

Yoksa: Sayın Özak Futbol sektörü içersinde ki hizmetleri ile Trabzon futbol sıralamasının Ön saflarında yer alması, zor olur!

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler