Ali Aydın'dan MHK'ya eleştiri

Eski Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un verdiği yemeğe katıldığı için Gözlemciler ve Temsilciler Kurulu Başkanı Kemal Dinçer tarafından eleştirilen, ardından gözlemciliği bırakan Ali Aydın, "O yemek bir ahde vefa yemeğiydi. Bugün çağırsalar yine g

Ali Aydın'dan MHK'ya eleştiri

Eski Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un verdiği yemeğe katıldığı için Gözlemciler ve Temsilciler Kurulu Başkanı Kemal Dinçer tarafından eleştirilen, ardından gözlemciliği bırakan Ali Aydın, "O yemek bir ahde vefa yemeğiydi. Bugün çağırsalar yine giderim" dedi.

Yemeğin kamuoyuna yansımasının kendisini fazla igilendirmediğini, 15-16 yıl boyunca birlikte çalıştığı insanlarla biraraya gelmelerinin yadırganmaması gerektiğini belirten eski hakemlerden Ali Aydın, yemeğe katılma amacının tamamen 'insani' olduğunu vurguladı. Aydın, "15-16 sene beraber çalıştığım insanlarla bir yemek yedik. Bugün çağırsalar yine giderim. Bu kadar büyütmeye gerek yok. Ben herkesle yemek yiyebilirim. eski belediye başkanıyla da, yeni belediye başkanıyla da, Vali ile de yemek yiyebilirim.
İnsanın varolmasının nedeni zaten ahde vefadır. Benim yemeğe katılma amacım insani özelliğimdendir, bir ahde vefadır. Ama bazıları bunu farklı yöne çektiler. Kendilerine göre haklıdırlar, ama ben haklı olduklarını düşünmüyorum. Yemek ile ilgili 'aile fotoğrafı' gibi yorumlar biraz ağır kaçtı. Ben futbolun içinden geldim. Futbol ailesi olarak zaten birbirimiz için varız. Her zaman görüşürüz ve görüşeceğiz de. Benim başka bir ailem yok. Bu yemek ahde vefa yemeğidir. Sonuçları gerçekten ağır oldu. Masumane bir yemeğin bu kadar ağır bir sonucu olmamalıydı" dedi.

"MHK, DERSİNİ İYİ ÇALIŞMALI"
Oğuz Sarvan MHK'sını eleştiren Ali Aydın, Süper Lig'in ilk yarısındaki hakem hatalarının çokluğuna dikkat çekerken, MHK'nın hala 'güvenden' bahsettiğini söyledi. Aydın, "Süper Lig'in ilk yarısında bini aşkın pozisyon hatası belirlendi. Elbette hata bizim zamanımızda da olmuştur. Bundan sonra da olacaktır. Ama hep güvenden bahsediyorlar, pozisyonlardan bahsetmiyorlar. Bugünkü hakem kadrosu 7-8 senede oluşan bir kadro. Biz de aynı isimlerle çalıştık. Bu kadro bizim zamanımızda bu kadar hata yapmadı.

Eleştiriler elbette oldu, ama bu kadar hata yapılmadı. Güven diyorlar ama neyin güveni ben anlamadım" şeklinde konuştu.

Hakemlere fazla yüklenildiğini, bunun baskıya dönüştüğünü vurgulayan Aydın, "Bir hakeme Cuma günü maç veriyorsunuz, atıyorum Gaziantep'de. Çarşamba günü istanbul'da kupa maçı veriyorsunuz, Pazar günü bu kez Antalya'da bir maç daha veriyorsunuz. Bu tablo insanın fiziğini attırır. Bunları yapmamak lazım. Hakem hatalarının sebebini biraz da burada aramak lazım. Ligin ilk yarısında 20 hakemle maç yönettiler. Oysa bir sürü hakem var. Biz bu kadroyu değiştiriyoruz diyorsanız, şu anki kadro eskiden beri gelen
aynı isimler. Yeni yönetimler gelecek. Bu hakemleri iyi kollamak lazım. Şu anki MHK'nın ikinci yarı daha çok dikkatli olmaları lazım, derslerine iyi çalışmaları lazım" dedi.

Aydın, bir gün Futbol Federasyonu veya MHK'da görev alabileceğini dile getirerek, "Bekleyip göreceğiz. Futbolun içinden geldiysek futbolla ilgili her yere gelebiliriz. Niçin olmasın ki" değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler