Ali Aydın: MHK dalga geçiyor

Eski FİFA Kokartlı Hakem Ali Aydın, Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) büyük takım maçlarına klasman hakemlerini 4. hakem olarak vermesini eleştirerek, "MHK'nın kimseyle dalga geçme lüksü yok, bu dalga geçmektir" dedi. Ordu 1. Amatör Küme takımlarından Fatsa B

Ali Aydın: MHK dalga geçiyor

Eski FİFA Kokartlı Hakem Ali Aydın, Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) büyük takım maçlarına klasman hakemlerini 4. hakem olarak vermesini eleştirerek, "MHK'nın kimseyle dalga geçme lüksü yok, bu dalga geçmektir" dedi.

Ordu 1. Amatör Küme takımlarından Fatsa Belediyespor'un sezon açılışı nedeniyle oynanan Fatsa Belediyespor-Samsunspor maçında düdük çalan tecrübeli hakem Ali Aydın, karşılaşma sonrası basın mensuplarının sorularını cevapladı. Ali Aydın, "Bana 'pişman oldun mu?' diye çok sordular ama hiç geriye dönüp de pişmanım demedim. Sonuçta verdiğiniz kararın keşkesi yoktur, hayat boyu verdiğiniz kararın arkasında olmanız gerekir. 'Keşke bunu yapsaydım, keşke yapmasaydım' diye mutlaka sızlanmalar olur ama yaptığınız işte bu kadar önemli bir karar verip kendi düşüncenize saygısızlık yapmış olursunuz" dedi.

Süper Lig'de ilk 8 haftada hakemlerin gözle görülür bariz hatalar yaptığına dikkat çeken eski FİFA Kokartlı Hakem Ali Aydın, "Özellikle bu geçtiğimiz hafta önemli hatalar oldu. Yanlış verilen kararlar takımların canını yakabiliyor. Örneğin Eskişehirspor'un çalınmayan penaltısı. Eskişehirspor bu penaltıyı kazansaydı belki de namağlup unvanını koruyacaktı. O penaltı çalınsaydı, Türkiye'de yenilmeyen Fenerbahçe ile birlikte 2 takımdan birisi olacaktı. Eskişehirspor bu penaltıyla belki de namağlup unvanını 8.haftaya, 9. haftaya belki de 10. haftaya taşıyacaktı. Ama geneldeki performans vasatın biraz üstü. Bu performans düşüklüğünün bana göre ana nedeni güven sorunu" diye konuştu.

"MHK DALGA GEÇİYOR"
Klasman hakemlerinin büyük maçlara 4.hakem olarak atanması konusunu da eleştiren Aydın, şöyle konuştu: "4.hakem bir maçtaki antrenörün, teknik heyetin, futbolcunun çok agresif olduğu anlarda belki de maçı kurtarabilecek adımı atan kişilerdir. Ya da orta hakem sakatlandığında çıkıp o maçı yönetecek hakemdir. Bir Beşiktaş maçı var, atmosferi çok kritik. Maçtan önce olaylar bekleniyor, oldu da. Allah'tan bunlar sahaya yansımadı. Neyse ki Beşiktaş maçı 1-0 kazandı da bir olay yaşanmadı. Olsaydı 4. hakemin yapabileceği bir şey yok. Neden? Çünkü hepsi klasman hakemi. Daha Süper Lig maçı yönetmemiş, Süper Lig maçını bilet alıp da seyretmiş hakemi çıkıp da Fenerbahçe maçına, Galatasaray maçına, Trabzon maçına verme cesareti gösterebiliyorsanız, bunun adı iş birlik değil, çomak sokmaktır. Buna hakkınız yoktur. Klasman hakeminin görev alacağı ligler bellidir. Hakeme baktığınız zaman 4. hakeme güvenmesi lazım. Maç tecrübesi olmayan, deneyimi olmayan veya o maçı yönetme şansı yokken orta hakem 4. hakemin lafına kulak asmayabilir ve bu da kaosa getirir. Onun için biraz daha sağduyulu olmak lazım. Takımlar ciddi paralar harcıyorlar ve kazanıyorlar. Merkez Hakem Kurulu'nun bu yüzden kimseyle dalga geçme lüksü yok. Bu dalga geçmektir. Klasman hakemini düdük olarak sahaya atarsınız. Risk olmayan maçlara verirsiniz o çocuğu onere edersiniz ama 4. hakem olarak atayamazsınız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor