Albayrak'tan şok açıklamalar

ALBAYRAK: "ÇETE DAĞILMADAN TÜRK FUTBOLU KURTULMAZ!" "Rahmetli Hasan Doğan yaşasaydı bu çeteyi yok edebilirdi. Maalesef Türk futbolu bu şansını kaybetti." "Mahmut Özgener bu rant çetesinin kuklasıdır." "Başta Trabzonspor olmak üzere, diğer takımlar bu çete

Albayrak'tan şok açıklamalar
ALBAYRAK:
"ÇETE DAĞILMADAN TÜRK FUTBOLU KURTULMAZ!"

"Rahmetli Hasan Doğan yaşasaydı bu çeteyi yok edebilirdi. Maalesef Türk futbolu bu şansını kaybetti."

"Mahmut Özgener bu rant çetesinin kuklasıdır."

"Başta Trabzonspor olmak üzere, diğer takımlar bu çetenin içine bir şekilde sızarak çeteyi içten çökertmenin yollarına bakmalı. Bu çete öyle bir çete ki dışardan vurularak çökertilemez."

"Türk hakemliği, neden üst düzey maçlarda görev alamadığını sorgulamadan bir noktaya gelemez."

Trabzonspor eski Başkanı Nuri Albayrak'tan zehir zemberek sözler. HTSPOR.COM'dan Sedat Tunalı, telefonla ulaştığı Nuri Albayrak'a gündeme ilişkin sorular sordu. İşte yanıtlar;

Sayın Albayrak, Trabzon aleyhine artan hakem hatalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Hakemler filan işin hikâye kısmı. Türk futbolu bir rant çetesinin işgali altındadır ve bu çeteden kurtulmadan futbolumuzu bir noktaya taşıyamayız. Ben hakemlerin tek başlarına hareket ettiklerine inanmıyorum. Benden önceki başkan Atay Aktuğ döneminde Fenerbahçe Stadı'nda Cem Papila ve Metin Tokat önderliğinde iki sefer daha katledildi Trabzon, Trabzon'dan başka kimsenin sesi çıkmadı. Demek ki Trabzon dışında herkes durumdan memnun

Rant Çetesi derken, mevcut Başkan Özgener'i bu iddianın neresine koyuyorsunuz?

Ben Özgener'in bu çeteyi ortadan kaldıracak iradeyi ve gücü sergileyebileceğine inanmıyorum. Hasan Doğan zamansız ölmeseydi bu çeteyi yok edebilirdi, maalesef Türk futbolu bu şansını kaybetti. Sevgili Doğan Ulusoy kliğini dağıttı ve o dönemin hatalarıyla öne çıkan isimlerini futbolumuzdan temizledi. Maalesef Mahmut Özgener bu dirayeti gösteremiyor. Ben bu federasyonu bu rant çetesinin kuklası olarak değerlendiriyorum.

Spor yazarlığının duayen ismi Hıncal Uluç, "Ben Trabzonsporlu futbolcu olsaydım, bunlar beni ne yaparsam yapayım şampiyon yapmayacaklar derdim" şeklinde bir açıklama yaptı, siz ne dersiniz? Yapmazlar mı Trabzon'u ya da Sivas'ı?

Futbolumuza çöreklenmiş bu rant çetesini dağıtmadan ne Trabzon ne de Sivas şampiyonluk görebilir. Şahsen Sivas'ın şampiyonluk gibi bir derdi olduğuna da inanmıyorum, ama bu yola samimiyetle girerlerse, neden böyle konuştuğumu da o zaman anlarlar. Başta Trabzon olmak üzere diğer takımlar bu çetenin içine bir şekilde sızarak çeteyi içten çökertmenin yollarına bakmalılar, zira bu öyle bir çete ki dışardan vurularak çökertilemez.

Hakemlerin kasıtlı olabileceklerine ihtimal veriyor musunuz?

Siz, gözünün önündeki açık ofsayttı görmeyen yan hakemin dürüstlüğüne ne kadar inanabilirseniz ben de kasıt ihtimalini o kadar az bulurum. Hakemlik dönemimizde tüm hatalar ne hikmetse hep Trabzon'un aleyhineydi. Çok manidardır. Bu tabloyu yorumlamaya kalkarsak, hep bir takımın aleyhine olan şeye artık hata değil kasıt demek gerektiğine inanıyorum. Türk hakemliği neden üst düzey maçlarda görev alamadığını sorgulamadan bir noktaya gelemez. Yabancılar aptal değil ki, bakıyorlar ve görüyorlar ki Türk hakemleri daha kendi liglerinde adaleti sağlayamıyor. Kendi liginde adil olamayan hakemlere tabi ki Avrupalı da güvenmez.

Ara transferde adı Trabzon'la anılan futbolcular hakkındaki görüşleriniz nedir? Yusuf Şimşek ve Özer Hurmacı mesela.

Yusuf ekâbir bir çocuktur, ama kaliteli bir oyuncudur takıma katkı yapabilir. Özer Hurmacı ile biz yönetimdeyken de ilgiliydik ve transferi için şartların oluşmasını bekliyorduk. Ara transfer meşakkatli ve riskli bir iştir. Yönetime çok baskı yapmamak lazım. Ama alınırlarsa faydalı olacaklarını düşünüyorum.

Son söz?

Herkes şunu bilmeli; Trabzon camiası sadece "adalet" istiyor. Ama bu isteği sömürge Hindistan'ındaki bir yerel yöneticinin, İngiliz Yüksek Komiseri'nden talebi gibi değerlendirirseniz, bu camianın gücünü hiç anlamamış ve kavrayamamışsınız demektir.

HTSPOR.COM ÖZEL RÖPORTAJ

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor