Albayrak TS'yi Küçülttü

1967 Trabzonsporlular Dernek Başkanı Alaattin Hatayoğlu, haber61.net'i ziyaret ederek, çarpıcı açıklamalarda bulundu.Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Trabzonspor-Sivasspor maçı ile ilgili vermiş olduğu karar neden bu kadar eleştirildi?Kararı eleştirme

Albayrak TS'yi Küçülttü

1967 Trabzonsporlular Dernek Başkanı Alaattin Hatayoğlu, haber61.net'i ziyaret ederek, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Trabzonspor-Sivasspor maçı ile ilgili vermiş olduğu karar neden bu kadar eleştirildi?

Kararı eleştirmek için Türk futbolunun geçmişine de bakmak gerekiyor. Öncelikle suçlu cezasını çekmeli. Sonuçta yapılan Trabzonspor'a yakışmayacak olaylardır. İstanbul'da ki olaylara baktığınız zaman oradaki cezaların yanında Trabzon'a verilen ceza kat kat fazladır. 7-8 sene önce İnönü Stadında Gaziantep- Beşiktaş maçı oynanıyordu, Gaziantep 1-0 önde ve maç devam ediyordu. O esnadan 8-9 Beşiktaşlı taraftar sahaya indiler, oyunu durdurdular, rakip takımı ve hakemi hakaretlerle tehdit ederek dışarı çıktılar. Sonrasında bir özür demeci ile olayı geçiştirdiler. Ve bildiğim kadarıyla Beşiktaş ciddi bir ceza almadı. Bu duruma baktığımız zaman Trabzonspor'a haksızlık yapıldığını görüyoruz. Çünkü olay aynı ama cezalar farklı, bu tamamen haksızlık. Burada adalet diye bir şey söz konusu değil o zaman. Galatasaray'a Beşiktaş'a da versinler aynı cezaları, bize de versinler sesimiz çıkmaz. Ama bu şekilde olunca gücümüze gidiyor.

TFF' nin kararından sonra Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın bir açıklaması oldu. Açıklamasında tamamen alaylı bir tavır içerisinde verilen kararı eleştirdi. Siz bu açıklamayla ilgili olarak neler söyleyeceksiniz?

Farz edelim ki bu olay Galatasaray- Sivasspor veya Fenerbahçe – Sivasspor maçında yaşanmış olsaydı, basın Sivasspor'a bu derece destek verir miydi? Kesinlikle vermezlerdi. Bence Mecnun Otyakmaz biraz geriye dönüp, Türk Futbolunu incelemeli ve ondan sonra demeçler vermeli. Trabzonspor kendisini Türk futboluna kabul etmiştir üç büyüklerin içinde tek tescil edilmiş büyüktür. Otyakmaz'ın yapmış olduğu bu alaylı açıklama kendisine yakışan bir davranış değil.


Vestel Grubu'nun Manisaspor'a verdiği desteği TFF'nin olaylı Trabzonspor-Sivasspor maçı ile ilgili vermiş olduğu karardan dolayı sponsorluklarını çekme kararı aldılar. Vestel'in bu tür davranış içine girmesini sizler nasıl değerlendiriyorsunuz?

Vestel Manisaspor Başkanı, Trabzonspor'a 10 maç ceza, üç puanı silinseydi veya hükmen mağlup olsaydı Türkiye'de adalet mi sağlanmış olacaktı? Geçmişte yaşanan olayları özellikle 3 İstanbul takımlarının yüzde yüz haksız olduğu ortada iken neden çıkıp futbolun adaletinden bahsetmediler. Bence şuan Trabzonspor'a karşı bir kampanya başlatılmış durumda ve de Haluk Ulusoy'un Trabzonlu olmasını bir takım odaklar ellerine bir koz geçirmişler ve hemşeriyi hemşeriye vurdurma durumuna getirdiler olayı. Haluk Ulusoy'a alınan kararla ilgili çok fazla yüklenilmemesi kanısındayım çünkü olayların bu noktaya gelmesinde ki tek suçlu hakem Bülent Demirlek'tir. Bu ma kesinlikle tatil edilmemeliydi. Mecnun Otyakmaz olsun V. Manisaspor Başkanı ve diğer Anadolu takımlarının başkanları olsun biraz bunları görsünler geçmişe baksınlar.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, televizyonlara çıkarak, “Futbol Federasyonuna destek verdik ve Haluk Ulusoy'un seçilmesini sağladık, bundan sonra ise desteğimizi gözden geçireceğiz, desteğimizi çekebiliriz, açıklamasını siz nasıl değerlendiriyorsunuz?

Trabzonspor Başkanı böyle bir açıklama yapacağına olaylar yaşanmadan önce önlem almalıydı. Trabzonspor'un kimler tarafından idare edildiği ortada, yani ben bu konuyla ilgili yorum dahi yapamıyorum. Trabzonspor'u bu kadar basit duruma düşürecek demeçler verilmemesi gerekir. Burada yönetim hakkını aramalı. Haluk Ulusoy'un Trabzonlu olup olmaması çok önemli değil ki! Ben bu açıklamayı akıl ve mantık işi olarak görmüyorum.


Sayın başkan 1967 Trabzonspor derneğinin kaç üyesi var?

Dernek üyesi olarak 2 binin üzerinde üyemiz var. İstanbul ve yurt dışı, Ege ve Anadolu'nun değişik bölgelerinden bize bir çok insan ulaşıp üye oldu. Son 2 yıldır yeni bir yapılanma içine girdik, 1967 Trabzonsporlular derneğine üye olanları Trabzonspor kulübü üyeliği noktasında teşvik ediyoruz.


Aralık Ayında ki genel kurulda 1967 Trabzonlular Derneğinin kaç tane üyesi kongrede oy kullanma hakkına sahipti, bununla ilgili bilginiz var mı?

Ben bu tip tartışmaların ve söylemlerin karşısındayım. Sayı olarak iyi bir sayı var diyebilirim. Ama ben pazarlıklarla kongrelere gidilmesine karşıyım, açık konuşayım Nuri Albayrak döneminde ki kongre sürecinde bizim üyelerimizin bir kısmı Özkan Sümer'e de destek verdi. Biz bu kongre sürecinde Aralık'ta içimize sinmeyen bir aday çıkarsa ya da adaylar Trabzonspor'u hedefe taşıyabilecek kapasitede listeleri göremezsek oy kullanmayacağız. Hatta aday olacak kişilerden vaatlerinive projeleriyle  ilgili tahahütname alacağız.Trabbzonspor'u hedefe taşıyacak vizyonu ve misyonu ile her alanda temsil edecek bir liste oluşmadığı sürece biz destek vermeyeceğiz. Bu isim kim olursa olsun bunları o kişide görmediğimiz sürece kararımız kesindir.

Bu günkü mevcut yönetimin eksilerini ve artılarını birkaç madde olarak sıralar mısınız?


Acemi bir liste. Bilmiyorlar ve bilmediklerini kabul etmiyorlar. Bilmeyebilirsiniz, herkes her şeyi bilecek diye bir şey yok, ama gidersiniz bilen insanlara danışırsınız, fikir alış verişi yaparsınız, ama bunlar onu yapmadı. Nuri Albayrak'la kendim görüştüm. Kendisine kongreye gidin ve listenizi kendiniz yapın dedim. Bu işi bilen, eden kişilerle görüşün. Kendisi bana yönetimde sıkıntılar var dedi ve kongreye gitmeyi cesaret edemedi. Trabzon'a senede birkaç kez geliyoruz ve Trabzonspor gerçekten ciddi manada bölünmüş, Kişilere endeksli muhalefet yapılıyor benim gördüğüm bu.

Trabzonspor'a paralı yönetici mi Trabzonspor'un ağırlığını taşıyacak bu işleri bilen yönetici mi gelmeli, bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?

Ekonomi bu işlerde şart ama Trabszonspor'un kendi gelirleri var, bunlar iyi idare edildikten sonra bence ekonomik sıkıntısı da olmaz. Sonuçta kendi yıldızlarını kendi altyapısından çıkaran bir Trabzonspor 5 senede bir de olsa iki üç tane yıldız futbolcular çıkartıyor.Birinci noktada iş bilir yöneticinin getirilmesi gerekir. Çok paralı insanlar getirirsiniz ama parayı nereye harcadığı belli olmaz. Trabzonspor'un kaynakları var, işte benzin istasyonu gibi 15 bin dolar gelir bekliyorlar. Trabzonspor'a futbolu bilen insanlar getirilmeli. Parada olmalı ama birinci etken bu işi bilen insan yönetime gelmeli, isim önemli değil iş bilir insan başa gelsin Trabzonspor hedefe ulaşır.


1967 Trabzonsporlular Derneğinin başkanı olarak “Şampiyonluk mu stad mı” önceliğiniz hangisi?

Tabii ki şampiyonluk, hedefi olmayan bir takım kuramadıktan sonra dünyanın en görkemli stadını yapsanız ne olur kaldı ki bu hayali bir proje. Olması gereken bir şey ama her başarısızlıktan sonra Nuri Albayrak stad paketi ile ortaya çıkıyor.

Hep söylenir, Trabzonspor'a siyaset sokmayalım diye ama hep lafta kaldığını görüyoruz. Trabzonspor'a siyasete alet edilmesi konusunda neler söyleyeceksiniz?

Olmaması gerekir ama bir takım insanlar bunun mücadelesini verir. Siyasi güç olarak biz orda olalım diye ama geçmiş kongre sürecinde ben böyle bir şey hissetmedim, Nuri Albayrak yönünden bakarsanız. Siyaset Trabzonspor'a girerse, Trabzonspor çok büyük yara alır. Herkesin sonuçta bir siyasi görüşü partisi vardır ama herkes oy zamanı gider oyunu verir. Trabzonspor gerçekten partiler üstte olmalı.


Son olarak eklemek istedikleriniz nelerdir?

Trabzonspor, Trabzonspor'un kimliğini bilmeyen yöneticiler yüzünden bu hale geldi. Trabzonspor büyüklüğünü tescil etmiş tek büyük takımdır. Trabzonspor geldi ve bir olmaz denileni gerçekleştirdi, baktığınız zaman Türk futbolunda bir tarihtir, Trabzonspor'un yapmış olduğu. Büyüklüğünü üç İstanbul takımını dize getirerek tescil etti. Geçmiş yıllara bakıldığı zaman ekonomik olarak dana avantajlı durumdayız. Bir çok zorluklar vardı. Tesisi, stadın yoktu. Şuan her şey var. Üç dört sene de bir Gökdenizleri Hüseyinleri çıkarıyorsun, böyle bir takım var mı, Galatasaray'a Beşiktaş'a, 10 sene içerisinde kimleri çıkarmışlar. Türkiye'nin yüzdesine bakınca çoğu futbolcular Trabzon kökenli. Nüfus kağıdında Trabzon yazıp ta başka takımların alt yapısında yetişen bir sürü futbolcu var ve hepsi Tarbzon'a dönmek istiyor. Ama böyle bir şey sunulmuyor onlara. Trabzon'a Trabzonspor kökenli futbolcular lazım. Ancak Trabzon kökenli futbolcular terini son damlasına kadar akıtır, yenildiğinde hırsından ağlar. Ziya Doğan Trabzonspor'u şampiyon yapabilecek kapasitede bir teknik adam değil. Ziya Doğan Konya maçında soyunma odasında Beşiktaş'a gidiyorum diye bu takımı bıraktı ve gitti.

Haber61. net hakkındaki düşünceleriniz öğrenebilir miyiz?

Haber61. net'in son aylarda bayağı geniş ziyaretçisi olduğunu biliyorum ve çok fazla tercih ediliyor. Haber içeriği olarak ta çok iyi, anında son dakika haberleriyle milleti bilgilendiriyorsunuz, haber61'i çok başarılı buluyorum. İstanbul'da Trabzon ve Trabzonspor ile ilgili bizlere bilgilendirdiğiniz için sizleri kutluyorum. Bundan sonra da başarılarınızın devamını diliyorum.

haber61

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor