Albayrak: Kurtuluş Stat Projesi

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, yapmayı planladıkları yeni stadın Trabzonspor'un 100 yılını kurtaracak bir proje olduğunu belirterek, "Başbakanımızdan da gerekli desteği aldık. Bu proje Trabzonspor'un tarihine damga vuracaktır" dedi.Göreve gelme

Albayrak: Kurtuluş Stat Projesi

Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak, yapmayı planladıkları yeni stadın Trabzonspor'un 100 yılını kurtaracak bir proje olduğunu belirterek, "Başbakanımızdan da gerekli desteği aldık. Bu proje Trabzonspor'un tarihine damga vuracaktır" dedi.

Göreve gelmeden Trabzonspor taraftarına bazı sözler verdiklerini hatırlatan Başkan Albayrak, bunların içinde Trabzonspor'a gelir getirecek bir takım projeler de olduğunu kaydetti. Kendilerinden önceki yönetimlerin 10 yılda yapamadığı İstanbul'daki akaryakıt istasyonu projesini bitirdiklerini ve ruhsatını aldıklarını belirten Başkan Albayrak, istasyonun 3 Ağustos'ta ihaleye çıkacağını, bu projeden 15 yıl boyunca Trabzonspor'un kasasına para akacağını söyledi.

 En önemli projelerinin ise Akyazı Beldesi sahilinde yapmak istedikleri stat projesi olduğunu vurgulayan Başkan Albayrak, "Yurtdışından gelen bir ekiple şehir içinde yaptığımız çalışmalar sonucunda şehir içinde bir stat yapılmasının şehri boğacağına ve bu nedenle Akyazı sahilindeki dolgu alanı üzerinde böyle bir çalışma yapmaya karar verdik. Bu çalışmayı proje haline getirdik. Daha sonra Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sunduk. Kendisi çok heyecanlandı ve projeyle gerekli tüm desteği vereceğini söyledi. Seçimlerden önce Trabzon'da yaptığı konuşmada bunu vurguladı.

Bize bu süreçte Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin de çok büyük katkısı oldu. Çevre ve Orman Bakanlığı planlarına, Akyazı sahilindeki dolgu alanını işlettik. Alacağımız şartlara uyuyor. Sadece ufak bir değişiklik yapılması lazım. Bu sene sonunu kadar projemiz şekillenecek. Trabzon'un önemli bir spor kompleksine kavuşması, Trabzonspor'un tarihine de damgasını vuracaktır. Yeni stadyum Trabzonspor'un 100 yılını kurtaracaktır" diye konuştu.

Sırp oyuncu Milan Stepanov'un Porto'ya transferini de değerlendiren Başkan Albayrak, "Öyle sporcular vardır ki piyasada değerini bulduğu zaman onu vermek, önünü açmak zorundasınız. Stepanov'un verilmesi noktasında teknik direktör Ziya Doğan'ın herhangi bir itirazı olmadı. Elindeki imkanlarla bu oyuncunun açığını kapatacağını söyleyince gerek Trabzonspor'un bütçesine gerek Trabzonspor'un geleceğine ufuk açması bakımından bu oyuncuyu Porto kulübüne verdik" dedi.

Kulübün altyapıdan yetişecek sporcularla sağlıklı büyümesi için her sene 1 veya 2 oyuncuyu satarak, denk bütçelerle yoluna devam etmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Albayrak, "Artık Trabzonspor birilerinin cebine bakarak değil kendi imkanlarıyla büyüyebilir. Trabzonspor'un formasını giyen bir oyuncu markayı yakalıyor. Kulüp olarak 1'e aldığımız bir oyuncuyu 3-4'e satabiliyoruz. Bu Trabzonspor'un bir marka değeridir. Bu marka değerini kaybedersek sporcuları istediğimiz fiyatlara satamayız" diye
konuştu.

"TAVANDA VE TABANDA BİRLİK VE BERABERLİK İSTİYORUZ"
Tavanda ve tabanda birlik ve beraberlik istediklerini vurgulayan Başkan Albayrak, "Önümüzdeki seçimlerde benim aday olup olmamam önemli değil. Her şeyin bir zamanı var. Zamanı gelmeden konuşmayı doğru bulmuyorum. Şu anda seçim zamanı değil. Bir takım insanlar çıkıyor ve camiayı, sporcuları ve Trabzonspor'u yıpratmak için bir sürü demeçler veriyorlar. Bu demeç veren insanların tamamına benim kulüp başkanı olarak cevap vermem doğru olmaz.

Seçim zamanı geldiğinde o günün şartlarını değerlendiririz. Trabzonspor'a başkan olsak da olmasak da biz gerçekleştirmek istediğimiz projelere her zaman destek veririz. Varsa bir gücümüz o gücümüzü kullanmaya çalışırız. Yoksa da kimin gücü varsa onun yanına gider onunla beraber çalışırız. Trabzon'da ortaya çıkan tabloda seçim yok. Ama her gün beyanatlar veriliyor. Trabzonspor'u yıpratmaya çalışıyorlar. Ben buna üzülüyorum. Kimse Trabzonspor'un üzerinden siyaset yapmasın. Trabzonspor'un üzerinde maddi ve manevi çıkar beklemesin" ifadelerini kullandı.

"Benim aday olup olmamam hiç önemli değil, önemli olan Trabzonspor'un geleceğidir" diyen Albayrak, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İlke ve prensipleri koyup, Trabzonspor Kulübü'nü 6 ayda bir kongrelere değil, olağan kongrelere götürmek lazım. Biz bunların örneklerini bir çok kulüpte gördük. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım göreve geldiği ilk 2-3 sene başarılı olamadı. Ama yaptığı projelerle 8-9 yıldır kulübün başında ve işini başarı ile yapıyor. Galatasaray, kaç yıldır Seyrantepe Projesi ile uğraşıyor.

 Bu yıl yeni ihaleye çıkarttılar. Bu işler 3-5 günde olmuyor. Trabzon 200 bin nüfuslu bir şehir, İstanbul ise 15 milyonluk bir şehir. Arada büyük bir fark var. Buna rağmen biz inatçı gücümüzle İstanbul takımları ile mücadele ediyoruz. Onlardan öndeyiz. 1967 yılında kurulan bir takım olmamıza rağmen 1905 ve 1907 yıllarında kurulan takımlara göre başarı oranında biz onlardan öndeyiz. Şu anda ekonomik yapı çok ön plana çıktı.

Trabzonspor'un bu ekonomik yapısını rahatlatması için stat projesini muhakkak gerçekleştirmesi lazım" Başkan Albayrak, transfer sezonunun 1 Eylül'de biteceğini ve o zamana kadar transferi düşünebileceklerini de kaydederek, "Ancak basında yer aldığı gibi Galatasaraylı oyuncularla bir görüşme yapmadık. Hocamız da bize bu konuda bir fikir beyan etmedi. Ancak şu anki mevcut kadromuza 1-2 yabancı oyuncu takviyesi yapmayı düşünüyoruz. Görüşmelerimiz devam ediyor" dedi.

Intertoto Kupası'nda Romanya temsilcisi FC Otelul Galati takımına şansız bir şekilde elendiklerini belirten Albayrak, bunun dünyanın sonu olmadığını ve her koşulda yoluna devam etmek zorunda olduklarını söyledi. Takımın başarısı için herkesin bütün gücüyle çalışması gerektiğini vurgulayan Albayrak, gelecekte başarının yakalanacağına olan inancının tam olduğunu sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler