Alanzinho'dan derin açıklama!

Trabzonspor'un Yeni transferi Alanzinho, Trabzon ve Trabzonspor'la ilk izlenimlerini alıp Bordo-Mavili formayı giydikten sonra büyük bir takıma geldiğini belirterek, “Hedefim Trabzonspor'da şampiyon olup daha sonra rüyalarımı süsleyen Brezilya Milli Takım

Alanzinho'dan derin açıklama!

Trabzonspor'un Yeni transferi Alanzinho, Trabzon ve Trabzonspor'la ilk izlenimlerini alıp Bordo-Mavili formayı giydikten sonra büyük bir takıma geldiğini belirterek, “Hedefim Trabzonspor'da şampiyon olup daha sonra rüyalarımı süsleyen Brezilya Milli Takımı formasını giymek” dedi.

“Çok etkilendim”

Trabzonspor'a gelmeden önce ne takım ne de şehir hakkında detaylı bir bilgiye sahip olduğunu belirten Alanzinho, “Yüzeysel bilgilerim vardı. Açıkçası bu kadar büyük bir takıma geldiğimi bilmiyordum. Bu kadar büyük bir taraftar kitlesi de beklemiyordum. Her şey umduğumdan çok daha fazla. Bu ekibin bir parçası olduğum için oldukça mutluyum. Ayrıca bana güvenerek buraya getiren yönetim ve teknik heyete teşekkür etmek istiyorum. Kendileriyle iyi bir ilişkim var. Ortaya koyacağım performansla onları mahcup etmemeye çalışacağım” diye konuştu.

“İyi bir başlangıç yaptım”

Bordo-Mavili formayla Ankara'da tanıştığını ifade eden Alanzinho, “Ankara'da çok iyi bir başlangıç yaptığıma inanıyorum. Beklemediğim kadar büyük bir taraftar kitlesi önünde iyi bir futbol oynayarak maçı kazandık. Bundan da önemlisi takımdaki herkes bana çok yardımcı oldu. Kolay ısınmamı sağladılar. Bunların ışığında söyleyebilirim ki ben bu takımda çok büyük bir yol kat edebilir, ciddi bir gelişme gösterebilirim” yorumunu yaptı.

“Kaliteli oyuncularımız var”

Alanzinho, Trabzonspor takımının kaliteli oyunculardan kurulu olduğunu gözlemlediğini de belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü; “Ankaraspor maçını her iki devre halinde değerlendirdiğimizde, iki yarıda da çok iyi bir futbol oynadık. Kaliteli bir takım olduğumuzu gösterdik. Duyduğum ve gördüğüm kadarıyla herkes böyle düşünüyor”

“Stilimi göstermeye çalıştım”

Oyuna girdiğinde farklı duygular hissettiği dile getiren genç oyuncu, “20 dakika sahada kaldım. Bu süre uzun olmasa da oyuncu hakkında genel bir fikir verir. Pozisyona girdim ve abartmaksızın kendi oyun sitilimi göstermeye çalıştım. O 20 dakika içinde ortaya koyduklarım benim tarzım. Aşağı yukarı bundan sonra böyle bir futbol sergileyeceğim. Altını çizmem gerekir ki işin içinde şov var ama ben şov olsun diye hareket yapmam. Amacım, taraftarları ayağa kaldırmak ve onları heyecanlandırmak değil. Benim amacım takımım adına yararlı işler yaparken böyle hareketleri de işin içine katmak, mümkün olduğunca topu ileriye taşırken, güzel hareketleri göstermek” açıklamasında bulundu.

“Kolbastıyı sevdim”

Kolbastı oyununu sevdiğinin altını çizen Alanzinho, “Afrikalılar'la Brezilyalılar'ın da biraraya geldiği anlarda böyle danslar da kaçınılmaz olur. Burada da kolbastı oyunu çok güzel. Ayrıca böyle hareketler takım olduğumuzu, birlikten keyif aldığımızı taraftarlara gösteriyor. Gelmeden önce takımın bazı maçlarını izledim. Kazandıktan sonra mutlaka beraber oynadıklarını gördüm. Çok hoşuma gitti. Ayrıca Trabzon'un kültürel olarak Brezilya'ya benzediğini düşündüm. Böyle olunca da benim adaptasyon sorunum ortadan kalkıyor” şeklinde konuştu.

“Şampiyonluk şansımız yüksek”

Geçen sezon Norveç'te şampiyonluk yaşadığını ifade eden Alanzinho, “Buradaki duruma baktığımda arada benzerlikler olduğunu görüyorum. Yeni kurulmuş ve büyümekte olan bir takımın içindeyim. Şampiyonluk şansımızı da Fenerbahçe maçını izledikten ve Ankaraspor maçında yer aldıktan sonra yüksek görüyorum. Teknik kadro ve oyuncular belli ki buna şartlanmışlar, işi başarıyla götürüyorlar. Maç maç hedefimiz doğrultusunda nerede olduğumuzu göreceğiz. Bir maç bitecek değerini düşüneceğiz” dedi.

“Sabırsızlanıyorum”

Hüseyin Avni Aker Stadı'nda maça çıkmayı sabırsızlıkla beklediğini söyleyen Alanzinho, “Ankara'daki taraftarları gördükten sonra, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda atmosfer nasıl olacak diye düşünmeye başladım. Benim için çok büyük bir heyecan olacak. Beklentim o büyük taraftar önünde Ankaragücü'nü mağlup etmek” ifadelerini kullandı.

“Ligler arasında büyük fark var”

Norveç futboluyla Türk futbolu arasında farklar bulunduğunu savunan Alanzinho, “Hatta çok ciddi bir fark var. Norveç futboluna ayak uydurabilmem neredeyse 1.5 yıl sürdü. Çünkü uzun boylu oyunculardan kurulu, tamamen kuvvete dayalı bir futbol oynanıyor. O nedenle adapte olmakta zorluk çektim. Burada ise tekniğe dayalı bir futbol var. Bu nedenle kendimi Türkiye'de daha iyi göstereceğimi düşünüyorum. Benim için ideal bir yer varsa burası Norveç değil Türkiye'dir” görüşünü seslendirdi.

“Dövmeler dini simge”

Dindar bir ailede yetiştiğini dile getiren genç oyuncu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Dövme merakımın sebebi aşırı dindar ve Katolik bir ailenden gelmem. Dövmeler de dini anlamlar içeriyor”

“Hayata pozitif bakarım”

Hayata her zaman ve her şartta pozitif bakan bir insan olduğunu vurgulayan Alanzinho, “Hayatı güzel tarafından görmeye çalışırım. Mizah duygum çok kuvvetlidir. Gülmeyi de çok severim. Bu özelliklerimle beni bir Afrikalıya benzetebilirsiniz. Çoğu insanın kafasını taktığı, üzüldüğü konulara ben güler geçerim. Kısacası hayatla dalga geçerim. Kendi başıma da kaldığımda müzik dinlemeyi ve dans etmeyi çok severim” yorumunu yaptı.

“Adaptasyon sorunum olmaz”

Bulunduğu ortama kolayca adapte olabileceğini söyleyen Alanzinho, “Rio gibi çok büyük şehirde doğdum. Sonra yine çok büyük bir şehir olan Oslo'da 4 yıl kaldım. Ama bu demek değildir ki küçük şehirde zorluk çekeceğim. Trabzon'da şöyle bir avantajım var. Geldiğim günden beri kulüpte çalışan insanlar bana inanılmaz derecede yardımcı olmaya çalışıyorlar. Burası sosyal açıdan daha önce bulunduğum şehirlerle kıyaslanamaz ama bu dert edilecek bir şey değil. Zaten zamanımızın büyük bir bölümü kulüpte geçiriyoruz. Buradaki insanlar da bu kadar bize yardımcı olmaya çalıştıktan sonra hiçbir sorun yaşamam” diye konuştu.

“İlk idolüm babam”

Babasının bir numaralı idolü olduğunu belirten Alanzinho, “Babam da önceden bir futbolcuydu hem de iyi bir oyuncuydu. Onu hem futbolcu olarak hem de hayatımın genelinde kendime örnek alıyorum. Onun haricinde Maradona'nın yeri benim için son derece özeldir. O da benim gibi kısa boylu bir oyuncuydu. Çok hızlıydı ve ayrıca gülen bir tavrı vardı. Bunların yanında unutmamam gereken bir diğer isim de Zico'dur. Onu bir idol hatta idolün ötesinde bir karakter olarak görüyorum” açıklamasında bulundu.

“Milli takım için şansım arttı”

Milli takımla ilgili büyük beklentileri olduğunu vurgulayan genç futbolcu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Norveç'te geçen 3.5 yılın ardından bana vatandaşlık teklif ederek kendi ülkelerinin milli takımında oynatmak istediler. Hatta teklifin üzerinde baskılar yapıldı. Ama kabul etmedim. Çünkü ben Brezilya Milli Takımı'nda oynamayı çok istiyorum. Buraya geldikten sonra şansımın arttığını düşünüyorum. Çünkü Türkiye, diğer Avrupa ligleri gibi izlenme oranı yüksek bir lig. Teknik direktörler takip ediyor. Ayrıca mevcut teknik direktör Dunga, sadece İtalya, İspanya, İngiltere liglerini değil tüm ligleri yakından izlemeye çalışıyor. O yüzden Trabzonspor'da iyi bir performans gösterirsem, milli takıma gitme olasılığım yükselir”

“Takımımla büyümeliyim”

En büyük hedefinin Trabzonspor'da başarılı olmak olduğunun altını çizen Alanzinho, “Takımımla büyümeyi ve yükselmeyi hedefliyorum. Önümde çok büyük bir şans var. Büyük ve tanınan bir kulüpte forma giyiyorum. Takımıma ciddi anlamda katkı yaparsam doğal olarak onunla büyümüş oluyorum. Ben takımımla büyürsem ne olacak, Avrupa kupalarında oynayacağız, bir adım ötesinde Brezilya Milli Takımı'nda yer alacağım” şeklinde konuştu.

“Aileme bağlıyım”

Ailesine bağlı bir insan olduğunu sözlerine ekleyen Alanzinho, “6 kişilik bir ailem var. Onlar bana ben de onlara çok düşkünüm. Sürekli görüşüyoruz. Onlara yardımcı oluyorum. Yakında buraya gelecekler. Önce kız arkadaşım Trabzon'da olacak gelecek. Daha sonra da ailemin geri kalanı” ifadelerini kullandı.

“Keyifli futbol izlettirmek istiyorum”

Taraftarlara keyifli bir futbol izlettirmek istediğini sözlerine ekleyen Alanzinho, “Ben ne Brezilya'da ne de Norveç'te böyle bir taraftar görmedim. Çok etkilendim. Bundan sonra onları memnun edecek ve neşelendirecek bir futbol oynamaya çalışacağım. Böyle bir umudum var. Onlardan tek istediğim bize destek olmaları. Umut ediyorum ki sezon sonunda hep birlikte şampiyonluğu kutlarız” açıklamasında bulundu.

Trabzon'a geldikten sonra hamsi yediğini söyleyen genç futbolcu, ilk kez yemesine rağmen çok beğendiğini bundan sonra da yemeye devam edeceğini ifade etti.

Kaynak: trabzonspor.org.tr.

Röportaj: Nuri Bekar

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor