Akyazı'ya bir destek daha geldi!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi de Akyazı Projesine destek verdi.Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi yönetim kurulu adına Başkan Doç. Dr. Hasan Karal bir basın

Akyazı'ya bir destek daha geldi!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi de Akyazı Projesine destek verdi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi yönetim kurulu adına Başkan Doç. Dr. Hasan Karal bir basın açıklaması yayınladı. Karal’ın yönetim kurulu adına yayınladığı basın açıklaması şu şekilde;

“Türkiye’nin Olimpiyat düzeyindeki ilk spor organizasyonu olan 11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunlarının Trabzon'da düzenlenmiş olması, Trabzon'un dünya çapında gerçekleştirilen büyük çaplı organizasyonlara ev sahipliği yapabileceğini ve şehir olarak bu kültüre sahip olduğunu ortaya koymuştur. Oyunların gerçekleştirildiği tesislerin inşa edildikleri bölgeler tartışma konusu olmakta, bu etkinlikle birlikte şehrimize son derece donanımlı spor tesisleri ve modern öğrenci yurtları kazandırılmıştır. Öte yandan, Trabzon Belediyesinin son zamanlarda yapmış olduğu düzenlemelerle belli bir oranda çözüme ulaşmış olan trafik sorunu, EYOF 2011 etkinlikleri sırasında da ortaya çıkmış, şehrin mevcut ulaşım ağının yeterli olmadığı görülmüştür.

Trabzon'un sahip olduğu coğrafik konumu sebebiyle şehrin genişlemesine elverişli olmaması arazi ve kamulaştırma bedellerinin yüksek oluşu bir sorun olarak ortada durmaktadır. Bu noktada spor ve konaklama tesislerinin bir arada bulunduğu alanların oluşturulması yönündeki çalışmalar son derece önemli görülmekte bu bağlamda Akyazı Projesi Trabzon'un marka şehir olması açısından son derece önem taşımaktadır. Kruvaziyer Liman ve spor tesislerini bünyesinde barındıracak olan bu projeye her Trabzonlunun sahip çıkması gerekmektedir.

Akyazı Projesi Trabzon'u bir kültür ve spor şehri olma yolunda hedeflerine taşıyacak bir vizyon proje olarak görülmelidir. Akyazı Projesi bir bütün olarak düşünüldüğünde stadyumu va diğir sosyal donatılarıyla birlikte Trabzon'un ve bölgenin ekonomik kalkınmasına büyük katkılar sağlayacaktır. Akyazı projesinin tamamlanmış olduğunu ve EYOF 2011'in burada gerçekleştirildiğini bir hayal edin. Etkinliklerin tek bir merkezde yapılmasının verdiği coşku çok daha yüksek olurdu. İnsanlar bir taraftan spor adına doyuma ulaşırken, öte yandan halka açık alanlarda zaman geçirmenin mutluluğunu yaşayabilir. Farklı branşlardaki yüzlerce sporcu aynı sosyal ortamı paylaşma imkanı bulurdu. Bunlar, Trabzon için ulaşılması zor hedefler olmamalıdır. Öte yandan işin ekonomik boyutunun unutulmaması da gerekir,  gerek EYOF 2011 için yapılan tesislerin, gerekse tamamlanmamış bir Akyazı Projesi'nin Trabzon'un turizmine önemli katkılar sağlayacağı aşikârdır. Bireysel ve takım sporuyla uğraşan profesyonel sporcuların katıldığı gençlik kampları gibi etkinliklerin düzenlenmesi Trabzon'un bir dünya kenti olması yolunda son derece önemli adımlardır.

Düşünce aşamasında yapılamayacağı yönünde çok sayıda eleştiri alan bu proje şuanda yapım sürecindedir. Tabi ki; projenin olgunlaşması adına bireysel ve kurumsal bazda olumlu ve olumsuz yöndeki düşünceler paylaşılmalıdır. Ancak bu paylaşım, projenin engellenmesi için değil, "en iyiyi elde etmek" için yapılmalıdır. Elektrik Mühendisleri Odası Trabzon şubesi yönetim kurulu olarak Akyazı Projesinin başarıyla tamamlanması adına her türlü desteği vermeye hazırız. Trabzon halkının da bu projeye destek vermesi harcanan emek ve paranın boşa harcanmaması adına önemlidir. Projenin gereksizliği yönünde kamuoyunda oluşturulan olumsuz düşüncelerin sağlam dayanakları olup olmadığı konusunda iyi düşünülmeli artı ve eksiler tarafsızca değerlendirilmelidir. Eleştirilerin odak noktası olan halk plajlarının ortadan kaldırılması yönündeki düşünceleri duymazdan gelmek yerine bu sorunu ortadan kaldırmaya yönelik öneriler dikkate alınmalıdır. Yapılacak çalışmalarla, proje içine dahil edilebilecek bir halk plajı oluşturulabilir. Daha önce de belirttiğimiz gibi eleştiriler çözüm üretilerek projenin geliştirilmesi adına bir fırsat olarak değerlendirilmelidir. Bizim şehrimize ve insanımıza yakışan da budur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor