."Akyazı Stadını Bitireceğiz"

 TRABZON'A GELİYORTrabzon'da yapılacak olan 2011 Gençlik olimpiyatları için yapılan çalışmalar devam ederken, Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Atalay'dan yapılan bu çalışmalar hakkında bilgi aldık. Genel Müdür Atalay önümüzdeki hafta içerisinde Milli olimpiy

."Akyazı Stadını Bitireceğiz"

 

TRABZON'A GELİYOR

Trabzon'da yapılacak olan 2011 Gençlik olimpiyatları için yapılan çalışmalar devam ederken, Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Atalay'dan yapılan bu çalışmalar hakkında bilgi aldık.

 

Genel Müdür Atalay önümüzdeki hafta içerisinde Milli olimpiyatlar komitesi başkanı Togay Beyatlı ile birlikte Trabzon'a gelebileceklerini söyleyerek ”Olimpiyatlarla ilgili hem valimizle hem de Belediye başkanımızla bir dizi görüşmeler yapacağız. İstanbul'da 2011 olimpiyatları ile ilgili bir sonum yapacağız. Trabzon'un olimpiyatlarla ilgili sunumu İstanbul' da olacak. Bu konuda Trabzon'a geldiğimizde hem ön çalışma yapacağız. Hem de iki tane tesislerimizin açılışını yapmaya planlıyoruz” dedi

 

PROJELERİ HAZIRLIYORUZ

 

 Daha önce Trabzon'da Karadeniz oyunları yapıldığını söyleyen Atalay,” Karadeniz oyunlarını iyi Trabzon'da yaptık. Olimpiyatlara katılan tüm ülkeler hayran kaldılar. iyiki yaptık Temel işleri yaptık. Şimdi ise 2011 Gençlik olimpiyatları için bizim yapmamız gereken yüzme havuzu bununda yeri hazır, parası var. Yüzme havuzu süper projesi olsun dedik 5 bin kişilik açılır kapanır spor salonu, atlezim stadının üstününü kapatılması bu üç projeleri hazırlıyoruz. Onlara başlayacağız. Tesis açısından çok sorunuz yok. Açılış ve kapanış stadyumu için 2009 ve 2010 yeterli olarak düşünüyorum” dedi.

 

AKYAZI STADINI BİTİRECEĞİZ

 

Gençlik ve spor Genel Müdürü Akyazı'da yapmaya düşündükleri stat için çalışmaların devam ettiğini söyleyerek”2009 ortasında başlarsak stadı bitireceğiz. Tabi biz daha erken başlamak istiyoruz. Ama dünyanın hiçbir yerinde farklı bir uygulama yok. Çin'in başkenti Pekin de olimpiyatlar hazırlıklarına erken başladı. Olimpiyatların başlamasına son üç ayı kalmışken tesisleri eksikti. Onun için biz 2009'un başında Akyazı stadı için hemen çalışmalara başlayacağız. Trabzon şehrini havaya sokmak, cevre düzenlemesi yapmak, kentsel dönüşü sağlamak ve bu şehri uyandırmak için plan ve projeler yapmak yerel şartlarda her şeyi harekete geçirmek gibi. Bunların hepsi önemli görevler, bunların yapımının zamanını geciktirmemeliyiz. Onun için plan ve programlı bir şekilde çalışmalarımızı arkadaşlarımız sürdürüyor. Akyazı'daki stat için ilgili firmalar değişik ve güzel projeler üretiyorlar. O projelerle ilgili bakıyoruz. Meclisten kanunumuz çıktı, problem yok. Hazırlık düzenleme kurulu kararını stadın yapılması için şartnamesi hazırlanıp ilana çıkartacağız” diye konuştu.

 

YILBAŞINDA TEMELLER ATILIR

 

 Akyazı projesine karşılık Avni  Aker stadı, Yavuz selim sahasının bulunduğu alan için ilgili firmalarla görüşmelerin devam ettiğini de belirten  Genel Müdür Atalay,”Avni Akerin yerine muhteşem projeler ürütülüyor hem stadın yerinde iş merkezi yeşil alan ve herkesin hayran kalacağı projeler yaptırıyoruz. Bunları da kısa zamanda ihale aşamasına gelecektir. Proje üzerine çalışmalar devam ediyor tesisler dairesindeki birim var o birimde çalışan arkadaşlarımız Erzurum ve Trabzon'la ilgileniyor. Bu konudaki çalışmalar devam ediyor düğmeye basılmış durumda. Ben inanıyorum yılbaşında temel atılar. Temel atıldıktan sonra 16 veya 18 ayda bitirilir diyenler var. Bir gecikme olmazsa en az 2 yıl bize yetiyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor