Akyazı 2015'te bile zor biter!

Trabzon Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon'a yapılması planlanan Akyazı Projesinin yapılabilirliğini tartıştı.Yapılan toplantıya Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, Trabzon Liman Müdürü Muzaffer Ermiş, CHP Trabzon İl Başkanı Necip Yıldız, İlle

Akyazı 2015'te bile zor biter!

Trabzon Jeoloji Mühendisleri Odası Trabzon'a yapılması planlanan Akyazı Projesinin yapılabilirliğini tartıştı.Yapılan toplantıya Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın, Trabzon Liman Müdürü Muzaffer Ermiş, CHP Trabzon İl Başkanı Necip Yıldız, İller Bankası Bölge Müdürü Şükrü Aygar, Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeoloji Ana bilim Dalı Başkanı Ömer Yüksel, Çevre Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Osman Üçüncü, KTÜ'lü Jeoloji bölümü Öğrencileri, Trabzonlu Mühendisler, Mimarlar ve çok sayıda gazeteci katıldı.

TOPLANTIDAKİ AÇIKLAMALAR!!!

Toplantıda yapılan açıklamaların ardından soru cevap şeklinde açıklamalar oldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Jeoloji Ana bilim Dalı Başkanı Ömer Yüksek, Yapılacak olan Akyazı Projesi ile ilgili olarak KTÜ'ye başvurulmadığını ve Akyazı projesi ile ilgili hiçbir raporun ortada olmadığını söyledi. Yüksek, “Akyazı projesi ile ilgili hiçbir rapor hazırlanmamıştır. Bu projenin sadece ÇED raporunun hazırlanması 2 yılı alır. Bu da şimdi başlasa 2011 yılında sona ermesi anlamına gelir. Bu ilerleme ile Akyazı Stadının 2015 yılında bitmesi bile zordur” ifadelerini kullandı. Bu işin çocuk oyuncağı olmadığını belirten Yüksek, “Buraya yüz milyonlarca dolar ödenecek. Yapılacağı yerin öncelikle fizibilitesi yapılmalıdır” dedi. Ayrıca yetkililerin bu konuda KTÜ'nün nimetlerinden faydalanmadığını da belirterek, KTÜ bu konudaki her alanında başarılı olmasına rağmen, bizim görüşlerimize başvurulmadı” ifadelerini kullandı.

Konu ile ilgili görüşlerini belirten Jeoloji Mühendisleri Odası Üyelerinin ortak bir görüşü var. Akyazı projesi çok güzel bir proje. Sadece konum itibari ile yapılmasının ilerde sorun yaratacağını belirttiler. Denize dolgu yapılarak Akyazı projesinin ilerleyen zamanlarda karşılaşılacak olan Doğal Afetlerde yatırım yapılan yüzlerce Milyonun yok olabileceğini savundular.

Akyazı projesi ilk ortaya koyulduğunda ön bilgilendirmenin yapıldığı belirtilerek, Akyazı projesinin öncelikle Krevuze bir liman gösterildiği şimdi ise bu projenin sadece bir statla anılmasının doğru olmadığı konuşuldu. Ayrıca yapılması planlanan Akyazı Projesine karşılık Avni Aker'in, Yavuz Selim Sahasının ve bir çok yerin verilmesine de tepki gösterildi. Nasıl ki Galatasaray'ın Seyrantepe Stadını TOKİ yapıyorsa Akyazı Projesini de TOKİ yapsın şeklinde konuşmalar oldu.

İller Bankası Bölge Müdürü Şükrü Aygar ise, Akyazı Projesinin beğenilmeyecek bir proje olmadığını ve bu projenin raporları hazırlanarak Trabzon'a kazandırılması gerektiğini vurguladı.
Toplantıda zaman zaman tansiyonun yükselmesi üzerine Trabzon Liman Müdürü Muzaffer Ermiş bir açıklama yaptı. Ermiş Akyazı Projesi için daha önceden çalışmaların yapıldığını savunarak, “Rakamlar çok abartılıyor. Buranın koordinatları çizilmiş, alanları belirlenmiş, Milli Emlaktan da kiralanmıştır. Raporlar hazırlanmıştır. Bu raporlar Trabzonspor'a verildi. Şimdi nerede olduğunu bilmiyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantıda Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Trabzonspor Yöneticisi olan Ergin Aydın'ın tartışmalara sessiz kalması dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor