Aktuğ: TS şampiyon olabilir

Trabzonspor'un eski başkanı Atay Aktuğ, haber61.net Genel Yayın Yönetmeni Selahattin Aydınlı'ya birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı. İşte Aydınlı'nın, Aktuğ ile yaptığı o röportaj: YÖNETİMİ ELEŞTİRTİRMEK YANLIŞ“Trabzonspor'un şu anki yönetimi eski yönet

Aktuğ: TS şampiyon olabilir

Trabzonspor'un eski başkanı Atay Aktuğ, haber61.net Genel Yayın Yönetmeni Selahattin Aydınlı'ya birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı.

 

İşte Aydınlı'nın, Aktuğ ile yaptığı o röportaj:

 

YÖNETİMİ ELEŞTİRTİRMEK YANLIŞ

“Trabzonspor'un şu anki yönetimi eski yönetimden çok iyi, hepsi doğrudur diyemem ama bu yönetimi eleştirmek bence yanlış. Hele futbol takımını sonuçlarla ilişkilendirmek hepten yanlış ,takım iyi oynamıyormuş eleştirisine hiç katılmıyorum Trabzonspor çok başarılı. Ama diğer kulüp ve finans işleri nedir, nerden kaynak geliyor, onları bilemiyorum ama iyi de yönetiyorlar. Yönetimde bir karmaşa yok. Bence en iyi tarafı da bu, inşallah daha iyi olur, bu hava bozulmaz”

 

TRABZONSPOR ŞAMPİYON OLACAKTIR DENİLMELİ

“Bu sene özlenen şampiyonluk bence gelebilir, bu yöneticilerin eleştirdiğim tarafı şu. Biz şampiyon olmayacağız. Herkes ve bütün Trabzonsporlular biliyor. Trabzonsporlu olmayanlar bile Trabzonsporun şampiyonluğunu konuşuyor. Bence hedef yöneticilerin ağzından da şampiyonluk olmalı. Bizim hedefimiz şampiyonluk, biz şampiyon olacağız,  olmayabilir onu da normal karşılanır, mücadele ederseniz ama olamayabilirsiniz. 4 önemli takım var, bu 4 takımdan biri, her yıl şampiyon oluyor. Trabzonspor yarışmacı bir takımdır. Kesinlikle ilk 4 takım arasında her yıl olmalıdır. En kötü sonucu da dördüncülüktür. Trabzonspor iyi oynamıyor deniliyor ama bu da demek ki bir futbol tarzıdır. Galip geliyorsunuz, 3 puan almasını biliyorsunuz. Hedefimiz şampiyonluktur denilmeli, takım, taraftar umutlu olmalı, ama şampiyonluğunda olamayabileceği de ifade edilmeli”

 

 

AKYAZI STADINA KARŞIYIM

“Akyazı Stadyumu'nun yapılabilirliği var. Devlet isterse, her şeyi yapar. Ben Akyazı projesini stat olarak değil, oranın doldurularak onun üstünün de statta iş merkezi , ticari şeyle doldurulmasın karşıyım. İnsanlar orada yazın denize giriyor, orada bir nefes alınıyor. Trabzon'un gül gibi Avni Aker Stadyumu var. Biz Başbakan Tayyip Bey ile konuştuğumuzda bize Avni Aker'i, Yavuz Selim'i,  Kapalı Spor Salonu'nu ve Orman lojmanlarının bulunduğu yerin mülkiyetini verin denildi, resmi olarak yazılarımız oldu ama bir türlü üstüne de düşmemize rağmen beceremedik. Ben bu projeye bütünü ile karşıyım, bazıları olur mu ya 2011 Olimpiyatları var, Olimpiyatlar Trabzon'da başka bir yerde yapılabilir, yer bulunur. Ben karşıyım da tam demiyorum ama Trabzon'a çok yararı olmaz diye düşünüyorum. Bizim stat UEFA kriterlerine uygundur. Bizim stadın eksik tarafı şudur, tribünler yapılırken, ileriye dönük düşünülerek yapılmadı. O tribünlerin yıkılıp yeniden yapılması lazım. Kale arkalarını yapmışlar çok güzel, diğer tribünler ise çok eski onlar da yıkılıp yapılır”

 

TRABZONSPOR'A SİYASET KARIŞMAMALI

“Trabzonspor'a siyaset karışmamalı. Bu Ak Partilidir, o Halk partilidir diye öyle şey olmamalı, ama mutlaka siyasetçi destek vermeli. Siyasetçinin bu görevidir. Trabzon'da bakan miletvekili başbakan olmuş insanlar varsa Trabzon'a Trabzonspor konusunda yardım etmesi gerekiyor ve de ediyorlar da nitekim. Hepsi elinden geleni yapıyor. Daha öncekiler de yapıyordu. Ama Trabzonspora siyaset karışmamalı. Yönetim kurulunda her partiden insan olabilir”

 

BORSAYA GİREREK TS'Yİ BÜYÜTMEK İSTEDİK

Trabzonspor'un borsaya girmesi, sadece Trabzonspor'un sorunu değil ki, Fenerbahçe ve Galatasaray da böyle. Bir tek Beşiktaş da farklı o bütünüyle borsaya girmiş. Borsaya girerken bankalardan borç para alırdık, halen de alınıyor mu bilemiyorum. Bankalardan para alıyorduk, faiz ödüyorduk. O paraları da bitirdik borcumuzda kalmadı. Borsadan yüzde 5.5 hisseyi de geri aldık. Yüzde 25'ini satmıştık. Elimizdeki para ile transfere ayırdığımız para 6 milyon dolardı. Elimizde 5.5 trilyon kalmıştı. Onunla da yüzde 5.5 hisseyi geri aldık. Dışarıdaki hisse yüzde 19,5'du. Amacımız şuydu. Biz borsaya girerken kulübü büyüteceğiz, kulüp şirketleşince borsaya girince kulüp büyüyor. 100 milyon dolar değerle girdik. Bugün ki Trabzon sporun değeri aşağı yukarı 3 misline yakın. Borsaya giren bir şirket iyi bir finansçı bulacak”

 

 

ŞİKAYET VARSA TEMETTÜLERİ KAPATIN

“Fatih Tekke ve Gökdeniz'den aldığın para ile temettüleri kapat şikayetiniz varsa. Ama o zaman kulübün bir değeri kalmaz. 5.25'di hisseleri, bir ara 15'e yaklaştı. 100 milyon dolarlık kulüp 300 milyon dolarlık oldu, şikayetiniz varsa kapattın. Trabzonspor o hisseler iyi çalıştırabilse, borsada iyi bir finans müdürü olsa, o temettülerin bir kısmı oradan çıkar. Ama bu bugün ki spor yasası ile olmuyor. Profesyonel futbol kulüpleri  dernekler yasasına göre yönetilemiyor. Yeni bir yasa gerekiyor. O yasa gelirse o yasa ile spor kulüpleri yürür”

 

HES PROJESİNE HER TÜRLÜ YATIRIM YAPILMALI

“HES projesi bir çabadır, bir davranıştır. Söyledikleri gibi HES projeleri karlıysa her sene 10 milyon getirecekse fizibilitesi iyi yapılmışsa bence oraya her türlü yatırım yapılmalı. Hiç de ortak bulunmamalı. Ama Trabzonspor onu işletmesi için mutlaka bir inşaat maliyeti var, işletmeye açarken maliyeti var. Ondan sonra orayı yönetecek elemanlara ihtiyaç var. Bu futbolun tamamen dışında. Yeni bir şirket üzerine alındı galiba. İşte Trabzonspor kurumsallaşması lazım, ondan sonra da gelen bana ne bu HES projesinden dememeli”

 

TRABZONSPOR HER ZAMAN 4 TAKIM İÇİNDE OLMALI

Fatih Tekke ve Gökdeniz'i satmadık, çünkü şampiyonluk için mücadele ediyorduk, onları satmak demek  biz şampiyonluktan vazgeçtik demek anlamına gelir. 2 sene biz direndik, mali imkansızlıklara rağmen direndik, yöneticiler cebinden para verdi. Bence de o 2 sene zarfında da başarılı olduk. Gökdeniz ve Fatih'i satamazdık, zaten gol silahımız Fatih Tekke'ydi. Gökdeniz'de orta sahada çok iyi oynuyordu. Bir yönetim gelirken bir proje yapar. Ben 1-2 şampiyonluk düşünmüyorum. Kulübün mali ve diğer idari işlerini çözeceğim. Hatta iyi futbolcularımı da satacağım. Yeter ki ilk 4 içinde kalayım ama 2 sene sonra şampiyon bir takım yaratabileceğim diyebilir. Bu başka bir şeydir, ya da  futbolcu alacağım bu kulübe hatta borçlanacağım da ama bu kulübü de şampiyon yapacağım. Bu da ayrı bir projedir. Şampiyon olamayınca kısıtlanıyor imkanlarınız. Taraftarınız küsüyor. Trabzonspor ölse kalksa ilk 4 arasında olması lazımdır. En kötü sonucu da 4. olmalıdır”

 

 

TRABZONSPOR'A FATİH GİBİ FUTBOLCU LAZIM

“Fatih Tekke değişik özellik de bir futbolcuydu. Ben teknik adam değilim ama yıllardır futbol oynadım. Ben bu işi bilirim iddiasında da değilim ama Fatih'in özelliğinde bir santrafora ihtiyacımız var. Nokta santrafor, Fatih noktanın da dışında sağa sola gidebilen topu saklayabilen, çalım atabilen arkadaşlarını rahatlatan gol atabilen çok vasıflı bir oyuncuydu öyle bir oyuncu bulmak çok zordur. Böyle bir oyuncuya ihtiyacımız var. Gökhan da iyi gol atıyor, Umut da çok başarılı çaba sarf ediyor. Forvette topa basabilecek, Sivassporlu Mehmet Yıldız gibi,  Gökhan ileriye yönelik koşan Umut da öyle.  Mehmet Yıldız'a  dikkati edin, topa basan, zamanı öldürüyor, vakit çalıyor arkadaşları gelene kadar ve de etkili oluyor. Topu o kadar güzel saklıyor ki bize böyle adam lazım biz de kanatlar yok. Sıkıntımız kanatlar, Yattara iyi ama defansım anlamda bize iki tane kanat oyuncusu lazım. Biri solda, bir sağda iki tane gidip gelen çok iyi kanat oyuncuları lazım. O zaman orta sahadakiler rahatlar. Onlar da hücuma kalkabilir. Ama bu da imkan meselesidir. Eğer para verilecekse, bu mevkilere adam verilmeli. Orta saha adamı çok fazla yarar getirmez. Çünkü orta sahasız oynuyoruz. Bu da iyi bir sistem. Deniliyor ya iyi top oynanmıyor. Top defanstan forvete daha çabuk aktarılıyor. Ama oralarda o topu tutacak, futbolcu lazım”.

 

YABANCI TRANSFERLER VASATIN ALTINDA

“Yapılan yabancı transferler çok ahım şaham değil ama Song çok iyi transfer. Galatasaray'ın den de çok iyi. Ben hiç öyle beklemiyordum. Çok yararlı. Kaleci tecrübeli. Yattarayı saymıyorum iyi olduğunda felaket iyi kötü olduğunda da felaket kötü. Diğerleri ise vasat ve vasatın altında futbolcular. Sol tarafta hiç adamımız yok, bizim zamanımızda da sıkıntı çekiyorduk.”

 

TRABZONSPOR SONUNA KADAR DESTEKLENMELİ

“Bizim rakibimiz olsak olsak biz oluruz. Bu takım bu kadar puan almış. Lider olmuş halen daha iyi futbol oynamıyoruz da eleştirisi yapılıyorsa… Gökhan'a fazla para verildi deniliyor ama Gökhan Ünal çok iyi bir futbolcu. Gökhan'a kötü futbolcu diyebilir misin Gökhan'ın eksikliği arkasında topa basan futbolcunun olmayışı. Trabzonspor'un havası bozulmamalı. Sonuna kadar desteklenmeli”

 

Selahattin AYDINLI / haber61.net

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler