Akçay'ın Trabzonspor macerasının perde arkası!

Trabzonspor’dan ayrılışında yaşadıkları sır olarak kalan Akhisar’ın yeni hocası Mustafa Reşit Akçay ilk röportajı verdi. Akçay, Trabzonspor'dan ayrıldığı dönemde yaşananlara açıklık getirdi.İşteo röportaj; "TRABZONSPOR KİŞİLERDEN ZARAR GÖRMÜŞTÜR"Trabzonsp

Akçay'ın Trabzonspor macerasının perde arkası!

Trabzonspor’dan ayrılışında yaşadıkları sır olarak kalan Akhisar’ın yeni hocası Mustafa Reşit Akçay ilk röportajı verdi. Akçay, Trabzonspor'dan ayrıldığı dönemde yaşananlara açıklık getirdi.

İşteo röportaj;

 "TRABZONSPOR KİŞİLERDEN ZARAR GÖRMÜŞTÜR"

Trabzonspor’un size katkısı oldu mu veya ne kadar hocam? Buradan başlayalım…

Trabzonspor’un herkese katkısı olmuştur. Trabzon’daki bakkala da katkısı olmuştur. Trabzonspor kimseye zarar vermemiştir. Ama Trabzonspor, kişilerden zarar görmüştür. Herkese faydalı olan o kulübü, herkes gereği gibi koruyamamıştır.

 "FB, GS, BJK OLMADAN TS’NİN NE DEĞERİ VAR?"

Hocam, Fenerbahçe ve Galatasaray karşısındaki başarılı mücadelenizden bahsedelim. Bir de Fenerbahçe müsabakasına yedek kadro ile çıkacağınız ve yönetimden gelen müdahale neticesinde as kadro ile çıktığınız iddia edildi…

O kulüpler bizim seviyemizin üzerinde olan kulüpler. Oradaki hareketi başarılı gösteren şey de bu bence… Bu, oyuncularımızın ve kulübümüzün daha değerli olmasını sağladı. İddiaya gelince, bunlar söylenti… Kararları biz veririz… Vermek zorundadır teknik adam. Bu özelliğini kaybettiği zaman, zaten teknik adamlık özelliğini kaybeder. Onun için bu iddia doğru değil. Sonuçta biz Fenerbahçe kulübü ile yıllara dayanan rekabet içindeyiz. Bizim varlığımız Fenerbahçe’nin varlığını etkiliyor; Fenerbahçe’nin varlığı da bizim varlığımızı etkiliyor. Birbirimize ihtiyacımız var. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş yoksa Trabzonspor’un ne değeri var? Kimle yarışacağız? Ve değer ortaya nasıl çıkaracağız? Tek başımıza mı oynayacağız? Bu takımlara, ölsün-gitsin demek ne kadar mantıklı?

"TRABZONSPOR OLMASAYDI 1461’DE DEVAM ETMEYECEKTİM"

1461’de başarılı bir sezon geçirdiniz. Trabzonspor’a hoca olacağınızı düşünüyor muydunuz?

Gerçekçi olmak gerekirse, çok fazla bir beklentim yoktu. Daha sonra seçime on ya da on beş gün kala, Sayın Hacıosmanoğlu ve Sayın Hakan Kulaçoğlu benimle görüşerek, kazandıkları takdirde benimle çalışmak istediklerini söylediler. Ama yine de imza atana kadar yüksek beklenti içerisinde olmadım. Trabzonspor’da başlamasaydım 1461 Trabzon’dan ayrılacaktım. Başka bir projenin içerisinde yer alacaktım.

 

O proje neydi?

Başka bir kulübün… (Büyük bir kulüp müydü?) Tabi tabi… Kendine ait, üç yıllık bir süreç… (4 Büyük kulüpten biri miydi?) Hayır hayır… Farklı liglerde, iki alt yapı takımı olan, büyük bir organizasyona sahip, çok fazla ve farklı oyuncu portföyüne sahip bir kulüptü. Projenin büyüklüğü bizi cezbetti. Orada da üç yıllık bir çalışma yapılacaktı. Nasip Trabzonspor oldu…

"HACIOSMANOĞLU, BİZİMLE BU YOLDA YÜRÜMEK İSTİYOR MUSUN, DEDİ; EVET, DEDİM"

Seçim oldu. İbrahim Hacıosmanoğlu, seçildi… Sizi arayıp ne görüştü?

"Bizimle bu yolda beraber yürümek istiyor musunuz?" dedi. Ben de, "Evet" dedim. Sonra düdüğümü aldım. Öyle başladım. Detay görüşmedim.

Trabzonspor’a hocalık yapma hususunda, "Yeterli miyim yetersiz miyim?" diye düşündünüz mü hiç? Bu hususta eleştirildiniz…

Haa… Gömleği bol filan mı? Akhisarlılar, gömleği bol mu değil mi pek dikkat etmediler ama Trabzon’da maalesef buna çok dikkat ediyorlar. 50 küsur yaşına yaklaşmış bir adam, "Ben hazır mıyım, değil miyim?" diyemez. Ama yaşım 30 olmuş olsaydı, bu sorgulamayı daha yüksek seviyede yapabilirdim.

"TRABZONSPOR’DAKİ HEDEFİMİZ İLK 6 İDİ ANCAK YÖNETİCİLER ŞAMPİYONLUK İSTİYORDU"

Trabzonspor’da hedefiniz neydi?

Bazı yöneticilerimiz şampiyon olmayı hedef koydular. Biz ilk 6 diye koyduk ve bir dönem olmadığımız halde, ligi ilk 6 içerisinde bitirerek bizim düşüncemiz de bir nevi hayata geçmiş oldu. Katkısı olan herkese, bizden sonra da çalışanlara teşekkür ederim.

"YÖNETİM BANA KARIŞMADI AMA ÖNERİ GETİRDİ"

Siz teknik ekibinizi kurarken, yönetim size karıştı mı?

Hayır. Öneri getirdi ama müdahil olmadı.

 

Bir açıklamanız vardı, "Yönetim Hami Mandıralı ile çalışacaksın dedi, Trabzonspor menfaati için çalıştık" şeklinde… Ondan dolayı sordum.

Bakın, öneri dedim. "Hami Mandıralı ile çalışır mısın?" dediler. Kulübe faydası olmuş bir adama sırtınızı döner misiniz? Biz de onu yaptık. Ne dedik? Hami arkadaşımız da antrenör olsun. Birileri bizden sonra antrenörlük yapmayacak mı?

 "YÖNETİM TRANSFER YAPABİLİR"

Transferlere değinmek istiyorum. Bilginiz dışında alınan oyuncular oldu. Bu normal mi? Malouda, Bosingwa gibi oyuncular…

Kulüpler izleme komiteleri kurarak, bir takım analistlerle çalışarak, transfer çalışması yapabilirler. Bu oyuncular yönetim tarafından bize önerilen oyunculardır. Yönetim çalışma yaptı ve bu oyuncuları önümüze getirdi. Biz de oyuncuların backgroundu nedeniyle kabul ettik.  

 "BUNLAR DAHA SONRA KONUŞULACAK ŞEYLER"

İkinci istifanızın nedeni, ilk istifanızda sizi ikna ettiği şeylerin gerçeklemiş olmaması mı?

Şu anda bunu yorumlayamam. Başkan görevde. Bunlar daha sonra konuşulacak şeyler…

Hami’ye danışıyor muydunuz?

Benim çalışma prensibim, ekibimle istişare edip ortak karar alma üzerinedir.

Daha salt sorayım o halde. "Hami şu futbolcuyu oynatalım" dediğinde oynattınız mı veya tam tersi?

Bu konuşmalar her zaman aramızda geçmiştir ve her zaman bu tip konuşmalara açık olduğumu söyleyebilirim.

Uyguladınız mı?

Uygulandı veya uygulanmadı diyemezsiniz. Sonuçta bir ekibiniz var ve bu ekip içerisinde bir pota oluşturuyorsunuz. Sonra ürünü sunuyorsunuz…

Devamı 2.sayfada 

 "ARKADAN BİRİLERİ BİŞEYLER YAPMIŞSA BİLEMEM"

Onur Kıvrak’ın bir maçta başkanı arayıp kaleye Fatih’i değil Zeki’yi koyun dediği öne sürülüyor…

Başkan da onu dinlemiş mi yani? Benim işim, kaleci antrenörünün bana vermiş olduğu raporu göz önüne alarak karar vermek. Arkada birileri bir şeyler yapmışsa bilemem…

 

"İLK TOPLANTIDA ANLAŞMAYA VARDIK"

 

Ve Akhisar serüveniniz başladı. Nasıl başladı?

Akhisar başkanının beni aramasıyla başlayan bir süreçtir bu. Karşılıklı görüşmeye kadar, bizler onlarla ilgili araştırma yaptık. Ama sanıyorum, bize bu teklifi getirmeden onlar da bizimle ilgili araştırma yaptı. Onlar kendi anlayışlarına uygun birini bulduklarını bize söylüyorlar. Bu nedenle bizi tercih etmişler. Konuştuktan sonra biz de, "Sanki aradığımız bir ortam ve yönetim anlayışını ve saygı ortamını burada bulduk" dedik. Sağına soluna bakmadan da, bir araya geldiğimiz gün anlaştık. Çok fazla detaylandırmadık. Benim için çalışma ortamındaki huzur çok önemli. Dolayısıyla biz, huzuru saygıyı öne alarak böyle bir akit yaptık. İnşallah uzun vadeli çalışma olur.

 

"AKHİSAR LİGE RENK KATACAK?

 

Trabzonspor için hedef ilk 6 demiştiniz. Akhisar için bu ne?

Bana göre bir teknik adam gerçekçi ve popülist yaklaşımların dışında olmalı. Bu nedenle Akhisarspor’un içinde bulunduğu olumlu ve olumsuz durumlar nedeniyle ligin devamlı takımı olmakla ilgili bir hedefi olmalıdır. Bu yıl da ligin önemli takımlarından, lige renk katan, ligin işleyişine etki eden bir takım anlayışı ve hedefle yola çıktık.

 

Gidecek oyuncular, kalacak oyuncular belirlendi mi?

Çalışıyoruz. Sanıyorum birkaç gün içerisinde gidecekler ve transferle ilgili durumlar netleşmiş olacak.

 

"ORTASAHA VE FORVET MEVKİİNE TRANSFER YAPACAĞIZ"

 

Akhisar Belediyespor’un ekonomisine oranla yıldız transferi söz konusu mu?

Hayır. Öyle bir düşüncemiz yok. Önem verdiğimiz mevkilerimiz var. Orta Saha ve Forvet mevkilerimize seçeceğimiz oyuncularımızın çok daha yukarı seviyede olması, dönüşünün yararlı olması şeklinde ince eleyip sık dokuyoruz. Diğer mevkilerimizde bunu sağlayacak oyuncularımız var.

 

 "AKHİSAR TARAFTARINDAN DERS ALINMALI"

 

Mustafa Akçay, bu yıl 4 büyüklere kök söktürecek mi?

4 büyüklerle oynanacak olan müsabakalara daha farklı motivasyon ile hazırlanılıyor. Biz de öyle yapacağız. Onları yenmeye çalışacağız.

 

Taraftara bir mesajınız var mı?

Biliyorsunuz, taraftarımız çok centilmen ve ahlaki değerleri yüksek taraftarlar… Rakip taraftarları saygıyla kabul eden ve ağırlayan bir taraftar felsefesi var burada. Bu örnek bir şey… Sanıyorum, dünya ve Türkiye bu taraftarlardan dersler çıkarabilir.

 

"ÖYLE BİR ŞEY OLDUYSA EĞER, BU ONUR KIVRAK’IN SORUNU"

 

Bir futbolcuya parantez açmak istiyorum. Recep Onur Kıvrak… Sizin bu futbolcuyla tartışmanız oldu mu? Onur Kıvrak’ın, Hacıosmanoğlu’na; "Biz bu hocayla çalışmak istemiyoruz" diye baskı yaptığı öne sürülüyor…

 

Yaptığını sanmıyorum. Ama yaptıysa ve başkan da böyle bir şeyin içerisinde bulunduysa, o onların sorunu. Ben böyle bir şey olduğunu tahmin etmiyorum ama olduysa da bu Onur’un sorunu. İnsanların aklından geçeni okuyamam. Ama Onur’un ben böyle eksik davranışlar içerisinde olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta Trabzonspor’a kaptanlık yapan bir ismin, o davranışlar içerisinde olacağını düşünmüyorum.

 

"TRABZONSPOR’DAN İKİ DEFA İSTİFA ETTİM"

 

Trabzonspor’dan iki üç defa istifa ettiğiniz ve ikna edilerek geri geldiğiniz söyleniyor… Trabzonspor’dan iki üç defa istifa ettiniz mi?

Hayır. Trabzonspor’da, sadece, devre arasında Antalya maçı öncesi bir konuşmam oldu.

 

"HACIOSMANOĞLU İLE ARAMDA GEÇEN O KONUŞMAYI AÇIKLAYAMAM"

 

Neydi o konuşma?

 

Onu açıklayamam. Sonuçta o konuşma bir sırdır. İkimiz arasında geçen bir konuşmadır. Başkanla detaylı bir konuşma oldu. Ve orada başkan bizi ikna etti. Devam ettik. Hazırlık dönemi geçirdik. Maçlarımızı sürdürdük. Akhisar maçıyla da ayrılmış olduk. Bir kez istifa ettim. Diğerlerinin hepsi uydurma. İsitfamı da başkana sundum. Başkan da beni bazı konularda ikna etti. İkinci istifamda da zaten kararlılık düzeyi yüksekti ve istifa ettim.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler