Akçay: TS'de başarısız olmadım

Trabzonspor eski teknik direktörü Mustafa Akçay katıldığı bir tv programında önemli açıklamalarda bulundu.Antrenörlüğe ilk başladığı takım olan Trabzon İdmangücü kulüp binasından canlı yayına bağlanan Akçay, neden burayı seçtiniz sorusuna "İdmangücü İlk a

Akçay: TS'de başarısız olmadım

Trabzonspor eski teknik direktörü Mustafa Akçay katıldığı bir tv programında önemli açıklamalarda bulundu.

Antrenörlüğe ilk başladığı takım olan Trabzon İdmangücü kulüp binasından canlı yayına bağlanan Akçay, neden burayı seçtiniz sorusuna "İdmangücü İlk antrenörlüğe başladığım ve hayatımın bir bölümünde de önemli yeri olan bir kulüp. Bu akşamki başlangısı toplumla buluşmada o ilk buluştuğum yerin içerisinden insanlarla konuşmayı uygun gördüm ve bu anbians oluştu" ifadelerini kullandı.

Mustafa Akçay açıklamalarını şöyle sürdürdü;

TRABZONSPOR BİZİM ÜST KİMLİĞİMİZ

Zaten Trabzonspor bütün bu içinde bulunduğumuz takımların toplamıyla oluşmuş olan bir enerji. Dolayısıyla bizim üst kimliğimiz o. İdmangücü, İdmanocağı, Telekomspor, Yolspor, Bahçecik ve diğer takımlar hepimizin takımı ama hepimizin üst kimliği Trabzonspor. O olduktan sonra hayat onunla başlıyor onunla bitiyor.

KAYSERİSPOR MAÇI ÖNEMLİ BİR VİRAJDI

Zor bir müsabakaydı. Bizimde önümüzdeki müsabakalarla birlikte süreçle başlayacak bazı sıkıntıları yaşamamak için geçilmesi gereken bir karşılaşmaydı. hem Kayseri açısından hem bizim açımızdan. Oynanan oyun insanları bekli memnun etmemiş olabilir ama Trabzonspor'un kazanmış olması ve 3 puan alması önemli bir virajdı. Bu nedenle tebrik ediyorum, Trabzonspor'umuz için iyi oldu. Gol atmayan oyuncuların gol atması Trabzosnpor adına önemli bir gelişme.

AVNİ AKER'DEKİ JUVENTUS MAÇI DAHA ZOR OLACAK

Topun arkasında duran bir Juventus, canlı istekli bir Trabzonspor. İlk müsabaka ortada geçen bir maç gibi gözüktü. Tecrübe maçı öne taşıyan bir fark yarattı. Juvetus'ta bunun bir örneğini gösterdi. Trabzonspor için bu da bir ders. İkinci ayak dahada zor geçecek. Çünkü Juventus'un cezalı oyuncuları, sakat oyuncuları, sakat oyuncuların bunların hepsi bu maçta da devreye girecek. dolayısıyla dahada zor olacak. Ama Trabzonspor gibi takımlar ve bizler böyle karşılaşmalar oynamalıyız. Sonuçları ne olursa olsun.

CESUR OLMASI GEREKENLER ARTIK DEVREYE GİRMELİ

Bu ülkeden 7-0'lık İngiltere mağlubiyetlerinden bugün beraberlikleri kabul etmeyen bir duruma geldik. Trabzonspor, Galatasaray gibi takımlar sonuçların getireceği yıkımları, eleştirileri çok fazla düşünmeden ne yapılması gerektiği ile ilgili kararlar verilerek hareket edilmeli. Gerçekleri taraftarlada konuşma zamanını geçirdik bu ülkede. Seyircimizi kaybettik futbol şovunun bazı böümlerini elimizden kaçırdık. Bunları almak için tekrar mücadele etmemiz gerekiyor. Peki dürüstlük olmazsa bu mücadeleyi nasıl vereceğiz. Çanakkale'de ölenler neden öldüler. Bu işten nemalananlar kazandıklarının bedelini kendilerini ölüme götürecek yada başka sebepler oluşturacak cesareti göstermiyecekler mi? Biz cesur olamayacak mıyız? Ben cesur olması gerekenlerin artık devreye girmesi gerektiğini söylüyorum.

TRABZONSPOR İDEALİMİN NİRVANASIYDI

Trabzonspor benim idealimin Nirvena'sıydı. Tam gerçekleştirmiş te değilim. Trabzonspor'da benim futbol ile ilgili yapabileceklerimi, felsefemi yapabileceğim bir yer oalrak görmüştüm. Ama malesef 8-9 ay içerisinde avuçlarımızın içerisinden kaybettiğimiz bir yere dönüştü. Kaybettik ama futbola evrensel bakışım her zaman vardır. Belki Trabzonspor'da yapmaya çalıştığımız ancak yağamadıığımız bazı şeyleri başka kulüpte yapabilirmiyiz buna bakacağız. 9 aylık süreçte neleri eksik yaptığımızın eleştirisini de şuanda yapmaya başladık. Yıl sonuna kadar çalışmama kararımın altında yatan sebepte budur. Trabzonspor'da başarısız olduğumu düşünmüyorum. Sadece felsefemiz uygulayabilir ve sürdürebilir bir ortamı kaybettiğimi düşündüğüm için ayrıldım.

HERKES KENDİNİ SORGULAMALI

Yöneticiler, oyuncular, taraftar, basın acaba bunlar ne kadar geriye dönük neler yaptıklarını sorguluyor. Ben kendi kapımın önünü temizlemeye çalışıyorum. Ben bu işten çoluk çocuğuma ekmek götürüyorum. Dolayısıyla en mükemmeli yapmak ve bunu yapmak için uğraşmam gereken bir yığın ayrıntı var. Bu ayrıntılardan bir kaçını kaçırdığınız zaman kaybedebilecinizle yüzleliyorsunuz. Bu futbolun diğer aktörlerinde de aynı olmalı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor