Ahmet Şener parkı açıldı

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in babası eski Çevre ve Orman Bakanı Ahmet Şener'in isminin verildiği parkın açılış törenine Başkan Sadri Şener, Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalio

Ahmet Şener parkı açıldı

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener'in babası eski Çevre ve Orman Bakanı Ahmet Şener'in isminin verildiği parkın açılış törenine Başkan Sadri Şener, Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, TAV İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sezer Şener Komsuoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörü İbrahim Özen, Divan Başkanlık Kurulu Başkanı Nizamettin Algan, eski başkan Ahmet Celal Ataman, oyunculardan Hüseyin ve Umut, eski yöneticilerden ve çok sayıda davetli katıldı.

Feride Ahmet Şener İlköğretim Okulu ve Trabzon Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterileriyle başlayan törende bir konuşma yapan Merhum Ahmet Şener'in kızı, Başkanımız Sadri Şener'in kardeşi Prof. Dr. Sezer Şener Komsuoğlu, ailesinin kalbinin Trabzon'a minnetle dolu olduğunu belirterek, “Bugün bunu bir kez daha ifade etmenin onuru içerisindeyiz. Her kentin ayrı bir özelliği var. Trabzon Türkiye'nin en büyük şehirlerinden bir tanesi. Tarih ve kültür olarak büyük. Avrasya Cumhuriyetine açılan ticari kapı olarak çok önemli. Bu nedenle kente yapılan her katkı tarihe yapılan bir katkı oluyor. Bu değerli mekanı restore ederek sevgili babamızın adını verdiğiniz için sizlere teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Komsuoğlu, “Babamız siyasetçi olarak çok özelliği vardı. En önemlisi ise engin bir devlet adamı ve kalbinin sevgiyle dolu olmasıdır. İyi bir Karadenizli ve iyi bir Trabzonluydu. Devletin her kademesi onun için önem taşırdı” diye konuştu.

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ise kentin insanlarının tarihin eski çağlarından itibaren vefaya düşkün ve konuk sever olduğunu ifade ederek, “Trabzon eski çağlardan beri birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, bir kültür mozaiği oluşturmuştur. Bu kültür mozaiği içinde önemli insanlar yetiştirmiştir. Onlardan bir tanesi de çok değerli devlet adamı Ahmet Şener'dir. Kendisinin isminin bu parka verilmesi 1994 yılında kararlaştırılmıştır. Bizde bugün 22 dönümlük arazinin üzerine kurulan parkı vatandaşlarımızın hizmetine açıyoruz” yorumunu yaptı.

Yapılan konuşmalar sonrası protokol heyeti hep birlikte parkın açılış kurdelesini kestiler.

Sahil mevkiinde, Lunapark yanında yenilenerek 22 dönümlük alana yapılan park içerisinde yürüyüş alanları, pergolalar, yeşil alanlar ve oturma grupları yer alıyor.

Ahmet Şener'in özgeçmişi

Ahmet Şener, Trabzon-Vakfıkebir doğumludur. Trabzon Lisesini ve takiben Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesini bitirmiştir. İtalya ve İspanya'da fındık konusu ile ilgili bilimsel çalışmalar yürütmüş, Giresun Fındık İstasyonu Müdürü olarak, Karadeniz'de fındığın yerleşmesi ile ilgili yoğun çalışmalarda bulunmuştur. 1957'de siyasete atılmış, 1961 Kurucu Meclis Üyeliği ve takiben 1. 2. 3. 4.  ve 5. dönem Trabzon Milletvekili seçilmiştir.

1974 ve 1978 yıllarında Orman ve Devlet Bakanı olarak görev yapmıştır. Değerli Feride Şener'in eşi, Sezer, Sadri ve M. Sani Şener'in babasıdır. Çocukları ve beş torunu onun yüce devlet anlayışını ve engin sevgi ile dolu hayat çizgisini sürdürmeye hep gayret etmektedirler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor