Ağaoğlu: Futbol ahtapot dolu

Trabzonspor'un eski yöneticisi Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, haber61'e çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte Selahattin Aydınlı'nın Ağaoğlu ile yaptığı röportajtan öne çıkanlar:  -Trabzonspor ilk yarı itibariyle son derece başarılı, hakemler taraf

Ağaoğlu: Futbol ahtapot dolu

Trabzonspor'un eski yöneticisi Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, haber61'e çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 

İşte Selahattin Aydınlı'nın Ağaoğlu ile yaptığı röportajtan öne çıkanlar:

  

-Trabzonspor ilk yarı itibariyle son derece başarılı, hakemler tarafından 5 puanı çalınmasaydı, ilk yarıyı Sivasspor'un 5 puan önünde kapayacaktı.

 

-Trabzonspor takım oyunu oynamıyor eleştirisi yapanlar bana Dünyada kadrosunun yüzde 80'i değişmiş bir takımın ilk yarıyı nasıl lider bitiriyor bunun izahını yapsınlar.

 

- Trabzonspor taraftarı rahat bir maç seyredemeyecek. Bunun sebebi de Trabzonspor kötü oynadığından değil. Rakip takımlarının inanılmaz bir motivasyonundan kaynaklanıyor”

 

-Hakemler 9. haftaya kadar ortaya düdük çaldılar, 10. haftadan sonra arkadan gelen takımlara yol vermeye başladılar, Trabzonspor'un puan kayıplarından nelerin etken olduğunu iyi incelemek lazım.

 

-Futbolda inanılmaz bir rant var, inanılmaz da bir popülizm var. Trabzonspor'da bundan en çok zarar gören takımlardan birisi.

- Anadolu takımlarının tamamının Trabzonspor,'a karşı aşırı bir motivasyonla oynaması, artık bu Trabzonspor kompleksinden mi kaynaklanıyor, ne derseniz deyin adına…

 

-Kocaelispor ve Hacettepe Trabzonspor'a karşı oynadığı futbolu hangi takıma karşı oynadı, hiçbir takıma karşı oynamadı bunun için bu iki takım da ligin alt sıralarında.

 

-Bazı insanlarda Türk futbolunu ve Türk sporunu temizlemek oldukça çok zor çünkü ahtopat gibi elleri kolları her yerde. Bakıyorsunuz her kulüpte adamı var, bu tür insanlardan  Türk futbolunu bunlardan kurtarmak pek olası gözükmüyor.

- Sadri Şener gibi bir insani dahi, bu tür ifadeler kullanmaya mecbur bıraktıysanız, oturun şapkanızı önünüze koyun ve saatlerce düşünün, biz ne yapıyoruz ve nereye gidiyoruz.

 

-Yusuf onun için Trabzonspor'un ihtiyaçlarına cevap verebilecek yetenekteki bir futbolcudur. Adam oynuyor mu, oynuyor o zaman sana ne yaşından. İki sene daha oynar, 6 ay oynasın yeter, şampiyonluk için benim 6 aya ihtiyacım var. 6 ay oynasın yeter.

 

- Yapılacak 2 transfer Trabzonspor'u ligin tepesinde tutar. Büyük bir ihtimalle de şampiyon olarak da ligi bitirir”

 

 

TRABZONSPOR İLK YARIDA SON DERECE BAŞARILI

“Trabzonspor beklentiler doğrultusunda bir ilk yarı geçirdi. Benim beklentim Trabzonspor'un ilk yarıda lider veya en kötü ihtimalle de liderin 2-3 puan arkasında kapatacağı düşüncesindeydim.Trabzonspor ilk yarı itibariyle son derece başarılı olmuştur. Son haftalarda haksız bir şekilde kaybettiği veya hakem hatalarıyla kaybettiği 5 puanı da dahil edersek, Sivasspor'un önünde 5 puan önünde kapaması da söz konusuydu, ama olmadı. Şuan bitirdiği yer de bence son derece başarılı. Bu da bütün taşların yerli yerine oturduğunu gösteriyor. Yapılan transferlerin zamanlamasının, Trabzonspor'un seyirci ile bütünleşmesi, seyirci ve camianın desteğini arkasına alması, transferi zamanında yapması, transferde de yaptığı doğrularla da birleşince, bunların hepsini yaptığınızda başarı da doğal olarak geliyor”

 

TS KOMPLEKSİ OLAN TAKIMLAR VAR

“Trabzonspor takım oyunu oynamıyor eleştirisini yapanlar, bir kere şunun cevabını vermek zorunda. Yeryüzünde bana ikinci takım göstersinler, takımın yüzde 80'i, iskelet kadrosu tamamen değişiyor, bir önceki sezondan 3- 4 futbolcunun takımın 11'inde forma giyiyor ve o takım ilk yarıyı lider bitiriyor. Buna birisi açıklama getirsin. Bu kadar kolay mı, ben şunu söyleyeyim, eleştirilerin hiç birine katılmak mümkün değil, bu yönden yapılan eleştirilerin, ortada çok ciddi bir başarı var, değerlendirilmesi gereken bir başarı var, incelenmesi gereken bir başarı var. Takım rahat futbol oynamıyor, nasıl rahat futbol oynasın. Bu futbolcuların birbirine uyumu, 8 oyuncu bir araya geliyor, 20'in üzerinde transfer yapılıyor. İlk 11'inde 8 futbolcu değişmiş ve bu takım lider. Bir takım şeylerden de fedakarlık edeceksin. Sen tabi ki rahat maç kazanamayacaksın, niye rahat maç kazanamıyorsun, bir de onu incelemen lazım eleştirmenden önce. Kocaelispor Trabzon'da oynadığı futbolu ligin hangi yerinde oynadı, hiçbir maçında oynamadı, Premier takımı gibi Trabzonspor karşısında futbol oynadı. Hacettepe Trabzonspor'a karşı oynadığı futbolu hangi takıma karşı oynadı. Hiçbir takıma karşı oynamadı ve onun için de ligin dibinde bu iki takımda. Trabzonspor'a karşı oynadıkları maçlara bakın, inanılmaz bir performans ortaya koydular. Trabzon'a gelen her takım, Trabzonspor'a karşı oynayan her takım, inanılmaz bir motivasyonla oynuyor. Bu eleştiriyi yapanlar bu maçları teker teker izlesin. Ben şahsen bu eleştirilere katılmıyorum. Bunun da iki nedeni, var;  birincisi  tamamına yakını değişmiş bir kadro, ilk defa bir arada oynuyor, Trabzonspor'un almış olduğu netice son derece başarılı. İkincisi diğer Anadolu takımlarının tamamının Trabzonspor,'a karşı aşırı bir motivasyonla oynaması, artık bu Trabzonspor kompleksinden mi kaynaklanıyor, ne derseniz deyin adına, ki Trabzonspor kompleksi olan takımlar da vardır, en azından o takımların yöneticileri vardır. Zaman zaman bunu ifade eden yöneticiler vardır, tabi ki Trabzonspor taraftarı rahat bir maç seyredemeyecek. Bunun sebebi de Trabzonspor kötü oynadığından değil. Rakip takımlarının inanılmaz bir motivasyonundan kaynaklanıyor”

 

 

ARKADAN GELEN TAKIMLARA YOL VERİLDİ

“Ben ligin 9. haftasında şunu  söyledim, arkadan gelen takımlara yol açma çabaları var,  bu zaten görünüyordu, 9. haftaya kadar hakemler ortaya düdük çaldı. Şöyle bir ifade kullandım, bu hakemlerin ortaya düdük çalmalarına daha ne kadar daha müsaade edilecek,  Zaten 10.  haftadan  itibaren başladılar, Trabzonsporun puan kayıpları tabi ki önemli ama puan kayıplarında nelerin faktör olduğu, nelerin etken olduğunu hiç kimse aptal değil artık, bu camianın içinde yıllarımız geçti, hiç kimse aptal değil, neyin ne olduğunu herkes iyi biliyor. Ligin 2. yarısında ne şekilde cereyan eder, onu bilemeyeceğim, Trabzonspor yaptığı doğruları yapmaya devam ettiği taktir de ligin zirvesinde hak etiği yerde, hak etiği puanla bu ligi bitirir, ama başkaları hak ettiği puanla mı hak etmediği puanla mı veya farklı etkenlerin bir araya gelmesiyle mi oluşan bir netice ile ligi bitirirler onu bilemiyorum. Ama içlerine ne kadar sindiriyorlarsa o da çok ayrı bir değerlendirme”

 

 

FUTBOLUN İÇİNDE AHTAPOTLAR VAR

“Futbolda inanılmaz bir rant var, inanılmaz da bir popülizm var. Trabzonspor'da bundan  en çok zarar gören takımlardan birisi. Temiz bir ortamda futbol oynadığını söylemek oldukça zor. Bazı kişilerin Türk futbolunun değil, Türk sporunun lideri olma sevdaları var, hevesleri ve uğraşları var, maalesef Türk futbolu ve Türk sporu kendisini bu tür insanlardan temizleyemedi. Ama bu sporun sonsuz kadar kirli bir şekilde devam edeceği anlamına da gelmez. Netice itibariyle bu tür uğraşlar için de olan insanların çabaları da ömürleriyle sınırlıdır. Yeter ki arkadan gelenler de aynı düşünce, aynı kafa yapısıyla Türk sporunun içinde olmasınlar. Bazı insanlarda Türk futbolunu ve Türk sporunu temizlemek oldukça çok zor çünkü ahtapot gibi elleri kolları  her yerde. Bakıyorsunuz her kulüpte adamı var, bu tür insanlardan  Türk futbolunu kurtarmak pek olası gözükmüyor. Malesef olası gözükmüyor. Bunların da uğraşları dediğim gibi Allah onlara da uzun ömürler versin ama yaşamlarıyla sınırlıdır. Yeter ki arakadan gelen aynı düşünceye sahip olan insanlara yol vermeyelim”

 

 

 

ŞENER GİBİ ADAMI DA İSYAN ETTİRDİLER

“Sayın Sadri Şener gibi bir insanı isyan ettirmişlerse şapkalarını önlerine koyup düşünmeleri lazım. Ben Sadri Şener'i 20 senedir tanırım, 20 senelik idarecilik hayatı boyunca, bir hatırladığım 1992'de 3-0 kaybettiğimiz Bursaspor maçı sonrasında hakemle ilgili açıklaması oldu. Kupa finalinin ilk ayağıydı. Auta çıkan topa hakem Serdar Çakman penaltı verilmişti. Hakemle ilgili olarak da bir ifadesi vardı, aynen şöyle söylemişti “Şu Serdar Çakman da bizi bir türlü sevemedi” ondan sonra bir tek bunu hatırlarım, bunun dışında Sayın Sadri Şener'in hakemlere yönelik bir eleştirisini hatırlamam. Hatta şunu söylerdi, “Şu hakemleri lütfen rahat bırakalım, rahat bırakalım, rahat maç yönetsinler, devamlı olarak ikaz ederdi. Ve ben ilk idareci olduğum dönemde hakemle alakalı olarak, hakem aleyhinde beyanat verdiğim için gazetede çıktığı için de bana bu zamanın parası 50 bin dolar ceza kesildi. Tekrar edersen denildi, yine hakemlerle ilgili konuşursan 100-200 bin dolar diye gider denildi. Sadri Başkan bu konularda hassas olan bir kişidir. 30 gün hak mahrumiyet cezası vermişler, bu onların ayıbıdır. Neden onların ayıbıdır, Sadri Şener gibi bir insani dahi, bu tür ifadeler kullanmaya mecbur bıraktıysanız, oturun şapkanızı önünüze koyun ve saatlerce düşünün, biz ne yapıyoruz ve nereye gidiyoruz diye”

 

YUSUF TS'NİN İHTİYACINA CEVAP VERİR

“Yusuf'un transferinin gündeme gelmesinin nedeni şudur: Trabzon'a gelen takımlar bize karşı inanılmaz bir motivasyonla oynuyor. Ve de çok katı defans yapıyorlar, bir şekilde bu defansı delecek, topu çabuk kullanacak, topla birlikte rakibi geçebilecek üstün yetenekleri olan futbolcuya ihtiyacı var. Bu yapıdaki  futbolcuyu bulmak son derece zor. Yusuf'un yapısındaki  futbolcuyu da bulmak ta son derece zor. Yusuf'un yaşı 32'i, Hagi'nin geldiğinde yaşı kaçtı, bırakalım şu yaş hikayelerini, Le Young'un yaşı 32 iken gönderdiler, o sol kanata da bir daha da bir adam bulamadı Trabzonspor. Adam oynuyor mu, oynuyor o zaman sana ne yaşından. İki sene daha oynar, 6 ay oynasın yeter, şampiyonluk için benim 6 aya ihtiyacım var. 6 ay oynasın yeter, deplasmanda da gol attığınız zaman topu saklayacak, yetenekte bir futbolcusu da yok Trabzonspor'un. Yusuf onun için Trabzonspor'un ihtiyaçlarına cevap verebilecek yetenekteki bir futbolcudur. Ben ilk yarıyı lider bitirmişim benim için ikinci yarının 6 ayı önemli. Çok büyük bir avantajla başlayacağım 2. yarıya geriden falan başlamıyorum, sol kanatta Trabzonsporun ileri uçta iyi bir oyuncuya ihtiyacı olduğu da tartışılmaz. Yetenekleri yüksek bir futbolcuyu transfer ettiği taktir de Trabzonspor, Gökhan'ın ve Umut'un performansının 2 katına çıkacağına inanıyorum. Bunun haricinde fazla da oyuncuya ihtiyaç yok. Son haftalarda Colman'ı izliyorum, form grafiği daha da artmaya başladı. Colman kadar isabetli, uzun top atan Lincol, Delgado, var ama Colman da onlardan birisi olma yolunda. Ligin 2. yarısında performansını daha da artıracağını tahmin ediyorum. Ve de Trabzonspor'a daha da yararlı olacaktır. Söylediğimiz transferlerde yapıldığı taktirde  Trabzonspor'un performansı  2. yarı şampiyonluğa taşıyabilecek yeterlilikte olacaktır”

 

TS ŞAMPİYONLUĞUN EN KUVVETLİ ADAYIDIR

“Bu Trabzonspor, 2 transfer yapıldığı taktirde şampiyonluğun en kuvvetli adayı olur. Futbolda benim inandığım bir şey var. Arkanı sağlama alacaksın, gol yemeyeceksin, Trabzonsporun defansı ligdeki en sağlam defanslardan 2 takımdan birisi diyelim. Orta sahada ben sıkıntı yaşarım, diye düşünüyorum, orta sahadaki futbolcular ilk defa birlikte futbol oynuyorlar, bu çok önemli böyle problem yaşanmadı çok çabuk uyum sağlandı. Performans yeterli mi, belki yeterli değil, ama hiç de acemi görüntü vermediler. Forvette oturdu, Gökhan ile Umut birbirini tanıdı, birbirini tamamlamaya başladılar, iki nokta transfer ile Trabzonspor şampiyonluğun en kuvvetli adayı. Bu transferler yapımlaşsa da en kuvvetli adaydır. Lig uzun, dışarıdan da bizi hırpalayan insan sayısı az değil, ha babam de babam bizle uğraşıyorlar. Bunlara da cevap verebilmeliyiz, sakatlık olabilir, kart cezaları olabilir, bunlara da cevap verebilecek yeterlilikte olmalı, yapılacak 2 transfer Trabzonspor'u ligin tepesinde tutar. Büyük bir ihtimalle de şampiyon olarak da ligi bitirir”

 


 

Röportaj: Selahattin AYDINLI

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor