Abdullah: Yarı finale kalmalıydık

Nijerya'daki U 17 Dünya Şampiyonası çeyrek finalinde Kolombiya'ya elenen Milli Takımı teknik direktör Abdullah Ercan, “Yarı finale kalmalıydık, çünkü bunu hak ediyorduk” dedi. Radyospor'da Özgür Sancar'la Haber Özel Programı'na katılan Ercan, milli futbol

Abdullah: Yarı finale kalmalıydık
Nijerya'daki U 17 Dünya Şampiyonası çeyrek finalinde Kolombiya'ya elenen Milli Takımı teknik direktör Abdullah Ercan, “Yarı finale kalmalıydık, çünkü bunu hak ediyorduk” dedi.


Radyospor'da Özgür Sancar'la Haber Özel Programı'na katılan Ercan, milli futbolcularımıza büyük bir ilginin olduğunu belirterek, “4-5 oyuncumuz çok iyi performans gösterdiler. UEFA, bu oyuncularımızdan övgüyle bahsetti. Ama işin diğer tarafından bakmakta fayda var. Biz A Milli Takımımız'a iyi oyuncu yetiştirebilir ve bunu yarışarak yapabilirsek bizim için gerçek başarı gelmiş olur” dedi.

ÜZGÜNÜZ, DRAMATİK BİR ŞEKİLDE ELENDİK
Biraz üzgünüz. 40 günlük bir hazırlık evresinin ardından buraya geldik. “Emeklerinizin karşılığını tam olarak aldınız mı(?)” diye bana sorarsanız, aldık diyemem, ama futbolcularımızın ülkeyi çok iyi temsil ettiklerine inanıyorum. Bazı gerçekler var hiçbir maçta geri düşmedik.
Açıkçası mağlup olmadan bir turnuvayı kapatıyoruz. Oyuncularımız çok kritik yerlerde hata yaptılar, ama bu futbolcular daha 17 yaşındalar. Oyuncularımızın ülkemizi başarıyla ve gururla temsil ettiğini düşünüyorum. Hepsini tebrik ettim.

RAKİP İÇİN HAVA KOŞULLARI AVANTAJDI
Rakibimizi çok iyi analiz ettik. Çok mücadeleci bir takımdı, özellikle ikinci yarıda iklimin avantajını da kullanarak daha çok mücadele ediyorlardı. 34 derece sıcaklıkta oynuyoruz. Onlar bu koşullara alışıklardı. Oyuna iyi başladık, ikinci yarıda oyuncular geriye çekildi. Sonuçta dramatik bir şekilde penaltılarla elendik.

YARI FİNALE KALMALIYDIK
Yarı finale mutlaka kalmalıydık; çünkü bunu hak ediyorduk. İlk 8 içerisinde olmak başarıdır diyebiliriz, ama ilk 4'e gireceğimizi tahmin ediyorduk. Sonrasında gidişe göre final bile oynayabileceğimizi düşünüyorduk. Bu şekilde elenmeyi hiç düşünmüyordum. Ancak oyuncularımızın, 250 takımla başlayan bir turnuvada ilk 8'e girmesi taktir edilmedi. Bu herhalde başarıdır.

OYUNCULARIMIZA BÜYÜK İLGİ VAR
Oyuncularımıza çok büyük bir ilgi vardı. 4-5 oyuncumuz çok iyi performans gösterdiler. Ama işin diğer tarafından bakmakta fayda var. Ama işin diğer tarafından bakmakta fayda var. Biz A Milli Takımımız'a iyi oyuncu yetiştirebilir ve bunu yarışarak yapabilirsek bizim için gerçek başarı gelmiş olur. Şu andaki takımımızdan 3-4 oyuncunun A Milli Takımımız'da oynayabileceği sinyalini aldık. Bu bizi ayrıca mutlu ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler