Abdullah Ercan'a FIFA'dan övgü

24 Ekim'de Nijerya'da başlayacak olan 2009 FIFA U-17 Dünya Kupası'na hazırlanan Türkiye'de teknik direktör Abdullah Ercan FIFA'ya açıklamalarda bulundu."Genç Türkler yüksekleri hedefliyor" başlığıyla verilen haberde Ercan'ın önemli görüşlerine yer verildi

Abdullah Ercan'a FIFA'dan övgü

24 Ekim'de Nijerya'da başlayacak olan 2009 FIFA U-17 Dünya Kupası'na hazırlanan Türkiye'de teknik direktör Abdullah Ercan FIFA'ya açıklamalarda bulundu.

"Genç Türkler yüksekleri hedefliyor" başlığıyla verilen haberde Ercan'ın önemli görüşlerine yer verildi.

FIFA'ya açıklamalarda bulunan U-17 Milli Takım teknik direktörü Abdullah Ercan'ın görüşlerinin yer aldığı "Genç Türkler yüksekleri hedefliyor" başlıklı haber işöyle:


24 Ekim'de Nijerya'da başlayacak olan 2009 FIFA U-17 Dünya Kupası'na hazırlanan Türkiye'de heyecan, coşku ve ateşli tutku baskın olan duygular. Türkler genç yeteneklerini tarihinde sadece 2. kez bu turnuvaya gönderiyer ancak teknik direktör Abdullah Ercan ve öğrencileri Nijerya'da dünyanın elit takımları arasında bir yer kazanmaktan daha fazlasını hakettiklerini kanıtlamaya çalışıyorlar.

Güçlü ve zayıf noktalarını ele aldığında Ercan takımını her zaman gole yakın buluyor ancak hücuma fazla bağlı kalmalarını düzeltmeleri gereken nokta olarak görüyor.

En büyük problemlerinin genç oyuncuların topla çok fazla oynamak istemeleri olduğunu belirten Ercan, "Bu durum defansif hatalar üretiyor ve bu yüzden de topun arkasına oyuncu yerleştirme prensibini takıma oturttuk. Bu en azından bir savunma yöntemidir ancak hücumdaki yaratıcılığımızda bir sıkıntımız yok. O konuda oldukça güçlüyüz" şeklinde konuştu.

Burkina Faso için saygı

Ercan ve öğrencileri D Grubu'ndaki programını 25 Ekim'de Enugu'da Burkina Faso karşısında açacak. Afrika temsilcisi hakkında çok az bilgisi olduğunu itiraf eden Ercan rakibi hakkındaki görüşlerini "Burkina Faso'yu şu ana kadar sadece 2 kez izledim. İlki DVD'den diğeri ise bizzat tribünde izlediğim 1-1'lik özel Almanya maçı. Burkina Faso kolay bir takım değil. Maçlarını oldukça fazla savaşçı bir kimlik ile oynuyorlar." sözleriyle özetlerken. Türk gözlemciler Yeni Zelanda ve Kosta Rika'yı Nijerya'da santra yapılır yapılmaz izlemeye alacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor