A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2016 rakiplerini tanıyalım

EURO 2016 Finalleri'ne ev sahipliği yapacak Fransa'nın başkenti Paris'teki Kongre Sarayı'nda gerçekleştirilen kura çekimi sonrası gruplar belli oldu. D grubunda yer alan Türkiye, İspanya, Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan ile karşılaşacak. EURO 2016'da Türki

A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2016 rakiplerini tanıyalım
EURO 2016 Finalleri'ne ev sahipliği yapacak Fransa'nın başkenti Paris'teki Kongre Sarayı'nda gerçekleştirilen kura çekimi sonrası gruplar belli oldu. D grubunda yer alan Türkiye, İspanya, Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan ile karşılaşacak.
EURO 2016'da Türkiye'nin karşılaşacağı rakipler şöyle:
 
HIRVATİSTAN
Millilerin şampiyonadaki ilk rakibi Hırvatistan elemeleri H Grubu'nda ikinci sırada tamamlamıştı. 5. kez Avrupa Şampiyonası'nda yer alacak Hırvatistan, 1996 ve 2008'de çeyrek final oynamıştı. Hırvatistan 2014 Dünya Kupası'nda ise gruptan çıkamamıştı. Türkiye EURO 2016 D Grubu ilk maçında 12 Haziran'da saat 16.00'da Paris'te Hırvatistan ile karşılaşacak.
 
İSPANYA
Türkiye'nin gruptaki en güçlü rakibi İspanya, tarihinde 9 kez Avrupa Şampiyonası finallerine katıldı ve 3 kez şampiyonluk yaşadı. Elemelerde C Grubu'nu namağlup tamamlayan İspanya, şampiyonluğu hedefleyen önemli isimlerden. Türkiye 2. maçında İspanya ile 17 Haziran'da saat 22.00'da karşı karşıya gelecek.
 
ÇEK CUMHURİYETİ
EURO 2016 Grup Elemeleri'nde Türkiye ile aynı grupta yer alan Çek Cumhuriyeti, grubu ilk sırda bitirmişti. 2012'deki son Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale çıkan Çek Cumhuriyeti, öncesinde ise 1976'da şampiyonluk, 1996'da final ve 2004'de yarı final oynamıştı. Çek Cumhuriyeti'nde Fenerbahçe'den Michal Kadlec ve Bursaspor'dan Tomas Sivok ile Tomas Necid forma giyiyor. Ay-yıldızlılar 3. maçında 21 Haziran'da saat 22.00'da Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor