9 ülkeden bin sporcu yarışıyor

Erzurum Challenge Cup 9 ülkeden bin sporcunun katılımı ile yapılıyor.

9 ülkeden bin sporcu yarışıyor
Erzurum Challenge Cup'ta bu yıl ikincisi düzenlenen yarışlarda 9 ülkeden bin sporcu yarıştı.

Bu sene ikincisi düzenlenen ve 11-12 Haziran tarihlerinde yapılacak olan Erzurum Challenge Cup bayrak yarışlar bugünkü ilk yarışmalarla başladı. Gülle, çekiç, disk, cirit atma, üç adım uzun atlama, sprint koşularıyla start alan yarışmalar, kıyasıya mücadeleye sahne oldu. Soğuk havaya rağmen yapılan yarışlar sporcular dışındakilere zor anlar yaşattı. Özellikle protokolün soğuk havaya karşı battaniyeli önlemi dikkat çekti. 9 ülkeden bin sporcunun katılımıyla iki gün boyunca devam edecek olan yarışmalarda sporcular olimpiyat barajını aşmak için mücadele verecek.

Erzurum Challenge Cup ile ilgili bilgi veren Erzurum Atletizm İl Temsilcisi Vesih Doğan, “Bu sene ikinci kez yapılan Erzurum Challeng Cup yarışmaları, olimpiyat barajları ve Türkiye şampiyonası ile birlikte yapılan yarışma. Yarışmada yarışacak olan sporcularımız olimpiyat barajını geçmek için buradalar. Bu yıl ikincisi yapılan yarışmada geçen yıla oranla katılım arttı. Geçen yıl 4 ülke katılırken bu sene 9 ülkeden katılım oldu. Burada yapılacak yarışmalarda atma ve atlama, gülle, çekiç, disk, cirit atma, üç adım uzun atlama, sprint koşular yapılacak. Özellikle ülkemizi 400 ve bin 1600 metre bayrak yarışmasında koşacak olan sporcularımız olimpiyat kotasını aşmak için buradalar. İnşallah amaçlarına ulaşacaklardır” dedi.

"USAİN BOLT’UN RAKİBİ DE MÜCADELE EDECEK"

Dünya çapındaki önemli sporcuları ağırladıklarını ifade eden Doğan, “Aynı zamanda burada dünya çapındaki sporcularımız da mücadele veriyorlar. Ramil Guliyev 100 ve 200 metrede Usain Bolt’un en önemli rakiplerinden birisi ve onlarda burada yarışmalarda mücadele edecekler” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor