7'den 70'e herkes spor yapacak

Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, toplumun sporu çok sevdiğini ancak spor yapmayı sevmediğini belirterek, 7'den 70'e herkese spor yaptırmayı hedeflediklerini söyledi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Yükseköğrenim Kredi v

7'den 70'e herkes spor yapacak

Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, toplumun sporu çok sevdiğini ancak spor yapmayı sevmediğini belirterek, 7'den 70'e herkese spor yaptırmayı hedeflediklerini söyledi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü bütçelerini sunan Özak, sağlıklı ve mutlu toplumun oluşmasında sporun önemini vurguladı. Özak, uluslararası alanda büyük bir endüstri haline gelen sporu, halkın yaşamının ayrılmaz bir parçası haline getirebilmek için mücadele ettiklerini söyledi.

Türkiye'de toplumun önemli bir bölümünü genç nüfusun oluşturduğunu belirten Özak, bu nüfusun sporu çok sevdiğini ancak spor yapmayı sevmediğini anlattı.

Bu sorunu aşabilmek için yapılan çalışmalardan bahseden Özak, 7'den 70'e herkese spor yaptırmayı hedeflediklerini bildirdi. Özellikle tesis, spor kulübü ve lisanslı sporcu sayısını artırmaya çalıştıklarını kaydeden Bakan Özak, 2003 yılında 405 bin olan lisanslı sporcu sayısının 2009 yılında 1 milyon 595 bin 305'e yükseldiğini söyledi. Özak, 2003 yılında 6 bin 122 olan spor kulübü sayısının da, 9 bin 820'ye ulaştığını söyledi.

Antrenör eğitimine de büyük önem verdiklerini belirten Özak, antrenör sayısının 90 bin 553'e ulaştığını kaydetti. Özak, 2010 yılında antrenör istihdamına yönelik büyük bir adım atacaklarını, bin 500 antrenörü hizmet alımı yoluyla istihdam edeceklerini bildirdi.

Hazırlanan yeni yasaların sporun önünü açacağını ifade eden Özak, TBMM komisyonunda ve Başbakanlık gündeminde bulunan kanun tasarılarıyla dopingle daha etkin şekilde mücadele edileceğini, sporda şiddetle mücadele yasasının da geliştirileceğini söyledi.

Ülkenin genç bir nüfusa sahip olmasına rağmen olimpiyatlarda başarılar elde edilemediğini belirten Özak, istenilen başarıya ulaşabilecek sporcu yetiştirmek için Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinde merkezlerin açılmasını teşvik ettiklerini söyledi.

Gençlerin spor faaliyetlerine katılımını sağlamak için yapılan çalışmaları da anlatan Özak, bu kapsamda, 24 saat yayın yapabilecek bir TRT Spor kanalının açılmasının çok faydalı olacağını kaydetti.

-YÜKSEK ÖĞRENİM KREDİ VE YURTLAR KURUMU-

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunun faaliyetlerini de anlatan Özak, 2002 yılında 451 bin 550 öğrenciye verilen öğrenim kredisinin, 2009 yılında 817 bin 702 öğrenciye verildiğini bildirdi. Özak, 483 bin 993 öğrenciye de katkı kredisi verildiğini söyledi.

Öğrenim ve katkı kredisi tahsilatlarına da değinen Özak, 1962 yılından 2002 yılı sonuna kadar olan 40 yılda 27 milyon 400 bin lira tahsilat yapıldığını kaydetti. Bakan Özak, 2003 yılından 2009 yılı Kasım ayına kadar 1 milyar 823 milyon 300 bin lira tahsilat yapıldığını bildirdi.

Bakan Özak, 29 bin 211 borçlunun borçlarının ertelendiğini,borçları nedeniyle takibe alınmış öğrenim ve katkı kredisi borçlarının yeniden yapılandırıldığını kaydetti.

Yurtkur'un çalışmalarını da anlatan Özak, toplam 241 yurtta 223 bin 87 yatak kapasitesiyle hizmet verildiğini söyledi. Yıl sonuna kadar açılacak yurtlarla birlikte bu rakamın 230 bine ulaşacağını belirten Özak, yurt sayısını daha fazla artırmak istediklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler