7 hafta, hafta içinde oynanacak

Federasyondan yapılan açıklama şu şekilde: Spor Toto Süper Lig'in yayıncısı olan Lig TV'de 2 Ekim Pazar akşamı yayınlanan Maraton programının içerisinde yapılan bazı yorum ve değerlendirmelerle ilgili açıklama yapma gereği doğmuştur.Bilindiği üzere Türkiy

7 hafta, hafta içinde oynanacak

Federasyondan yapılan açıklama şu şekilde:

Spor Toto Süper Lig'in yayıncısı olan Lig TV'de 2 Ekim Pazar akşamı yayınlanan Maraton programının içerisinde yapılan bazı yorum ve değerlendirmelerle ilgili açıklama yapma gereği doğmuştur.

Bilindiği üzere Türkiye'de futbol, ilgili kanunun kendisine tanımış olduğu yetkilerle Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yönetilir. Federasyonumuzun bir ürünü olan Spor Toto Süper Lig'in, televizyon yayıncısı yine federasyonumuz tarafından gerçekleştirilen ve rekabet içerisinde geçen bir ihale ile belirlenmiştir. Geçtiğimiz sezon gerçekleştirilen bu ihale ile yayın haklarının, kendi iradesi ile önermiş olduğu bedel karşılığında Dijital Platform'a verildiği malumdur. Bahse konu ihale sonucuna istinaden karşılıklı yapılan sözleşmede, "müsabakaların yayın saatlerinin ve günlerinin birlikte belirleneceği fakat son ve nihai kararın Türkiye Futbol Federasyonu tarafından verileceği" son derece açık ve net bir şekilde belirtilmiştir.

Hal böyle iken; bahse konu programda, yapılan iş ortaklığı anlaşmasında var olan ilgili maddeler, yorumu yalnızca yapan kişiyi haklı gösterecek şekilde planlanmış bir kurguyla ele alınmış, bütünden ayrı olarak, sadece bir bölümü gösterilmek suretiyle, Federasyonumuz yakışıksız ve keyfi bir biçimde kamuoyuna şikayet edilmiştir. Bahse konu programda ortaya çıkan bu tabloyu göz önüne aldığımızda, iş ortağını gerçek maddeyi göstermeksizin kamuoyuna şikayet etme noktasına getirerek, elindeki iletişim gücünü iş ortağına karşı kullanmanın, iş etiğine ne kadar uyduğunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

Öncelikle şunun bilinmesini isteriz ki, Federasyonumuz bu özel süreçte Türk Futbolunu doğru ve sağlıklı bir zemine oturtma konusunda büyük bir kararlılıkla çalışmalarını sürdürmektedir. Buna bağlı olarak futbol ailesinin tüm paydaşlarının genel istek ve kabulü doğrultusunda, almış olduğumuz yeni ve radikal kararlardan biri de, Türk Futbolu için yepyeni bir uygulama olan Play-Off çalışmasıdır. Bu uygulama, Federasyonumuzun ilgili birimleri tarafından yapılan hassas çalışmalar neticesinde hazırlanmış ve hayata geçirilmiştir. Doğal olarak bu yeni uygulamadan kaynaklanan problemler oluşabilmektedir. Bunların başında da, kısa süre içerisinde çok fazla müsabaka oynama zorunluluğu vardır. Böylesi yoğun bir müsabaka programı içerisinde televizyon yayınlarıyla ilgili çakışma olması son derece doğaldır. Bu tür sorunlar yayıncı kuruluşun çözüm üretebileceği konulardır ve tüketiciyi düşünerek uygulamaya koyabileceği "dönüşümlü yayın" gibi yöntemler mevcuttur.

Buradan bir kez daha belirtmek isteriz ki, Türk Futbolu yepyeni bir döneme girmiştir. Eski yaklaşım ve davranışlardan uzaklaşılması gerekmektedir. Geçmiş yaklaşımların, Türk Futbolunu getirmiş olduğu nokta açıkça ortadır. Herkesin öncelikle işine ve sorumluluklarına odaklanarak, futbolumuzun geleceğine ve yeni dönemine adapte olması kaçınılmazdır. Bu özel süreç çok büyük bir hassasiyetle yönetilmek durumundadır ve ilgili tüm kurumların buna dikkat etmesi gereklidir.

Maç takviminde yeni düzenleme

Diğer taraftan, mevcut gelişmeler ışığında yapmış olduğumuz değerlendirmeler, kulüplerimizden gelen talepler ve her gün maç oynanmasının tribün izleyicisi sayısına etkileri nedeniyle maç takviminde yeni bir düzenleme yapılması gereği doğmuştur. Türk futbolunda bir ilk olan Play-Off sistemi nedeni ile, Spor Toto Süper Lig'de 34 haftalık Lig Grubu'ndaki 7 haftanın maçları hafta içi oynanacak şekilde planlanmıştır. Bu plan dahilinde, hafta içi oynanacak maçlar, bu tarihten itibaren Salı-Çarşamba ya da Çarşamba- Perşembe günleri oynanacak şekilde düzenlenecektir. Böylece, program yoğunluğundan dolayı hafta içi oynanması gereken maçlar 2 gün içinde tamamlanmış olacaktır.

Ayrıca Salı-Çarşamba programında oynatılacak hafta içi maçları öncesindeki Pazartesi gününe bir önceki haftanın Lig maçı koyulmayacaktır. Çarşamba-Perşembe programında oynatılacak hafta içi maçları sonrasındaki Cuma gününe ise bir sonraki haftanın Lig maçı koyulmayacaktır. Önümüzdeki dönemde; olası takvim sıkışıklığına göre, bahse konu müsabakaları tek bir günde oynatmak da söz konusu olabilecektir.

Kamuoyuna duyurulur.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler