62 gündür maç kaybetmiyor

En son 5 Ekim'de ligde Karabük deplasmanında 3-0 mağlup olan Trabzonspor, 62 gündür resmi maçlarda yenilgi yüzü görmedi (6 galibiyet, 4 beraberlik). Ligin en az yenilen (1) takımı olan Fırtına, derbilerde de G.Saray'ı 3-0 devirip, F.Bahçe ile 0-0 kalmıştı

62 gündür maç kaybetmiyor

En son 5 Ekim'de ligde Karabük deplasmanında 3-0 mağlup olan Trabzonspor, 62 gündür resmi maçlarda yenilgi yüzü görmedi (6 galibiyet, 4 beraberlik). Ligin en az yenilen (1) takımı olan Fırtına, derbilerde de G.Saray'ı 3-0 devirip, F.Bahçe ile 0-0 kalmıştı.

Fatih Öztürk (Maç: 11 - Dakika: 926 - Yediği gol: 14)

Abisi Tolga Zengin ile kıyaslanmayacak bir deneyim eksiği var. En büyük dezavantajı bu. Ancak takımın son haftalarda yakaladığı seri özgüvenini çok yükseltti. 4-5 hafta öncesine oranla çok daha iyi durumda. Yine Yanal ona fazla iş düşmesini istemeyecektir.

Bosingwa (Maç: 12 - Asist: 2)

Trabzonspor’un en formda oyuncusu. Savunma işini hep üst seviyede yapıyordu ama bu sezon hücuma da büyük katkı veriyor. Karşısında oynayacağı isim değil, Bosingwa’nın günlük performansı belirleyici olacaktır. Büyük maçın kilit isimlerinden biri.

Essaid Belkalem (Maç: 17 - Gol: 3)

Medjani ile birlikte sadece savunma güvenliğine değil, hücuma da önemli katkıları var. Fakat bu gece Ersun Yanal, Beşiktaş’ın hızlı çıkışlarını da düşüneceği için Medjani ile daha kontrollü olacaklardır. Sağlam ama sert oyun karakteri karta açık.

Carl Medjani (Maç: 18 - Gol: 4 - Asist: 1)

Eskiden tedirgin ve hata yapmaktan çok korkarak oynadığı için daha fazla hata yapıyordu Carl Medjani. Çok top kullanmak yerine artık önündeki Özer ve Mehmet’i bulup daha rahat ediyor.

Musa Nizam (Maç: 12)

Ersun Yanal ona güvendi, karşılığını da büyük ölçüde aldı. Diğer kanatta Bosingwa’nın oynaması ve harikalar yaratması, onun vasatı aştığı maçları bile gölgede bırakıyor. Bugün ona fazlaca görev düşecektir. O nedenle savunma güvenliği ön planda olacak.

Kevin Constant (Maç: 12 - Gol: 2)

Yokluğunda Özer ve Mehmet Ekici’nin performansı onu fazla aratmadı. Ancak bu ikili ile birlikte oynayacak Constant’lı bir versiyonun çok daha başarılı işler çıkaracağı kesin. Bu tip maçları çok fazla oynamış olması, soğukkanlı kimliği bu alandaki mücadelenin durumunu belirleyecek.

Sefa Yılmaz (Maç: 16 - Gol: 1 - Asist: 4)

Çok alternatifli bir oyun karakteri var. Cardozo’lu oyunda onun kanatlardan yapacağı bindirme ve ortalar çok önemli. Tek eksiği içeriye girerken Yusuf kadar başarılı finaller yapamıyor olması. Ancak yine de dinamizmi ve rakibi bozan karakteri onu 11’e yaklaştırdı.

Özer Hurmacı (Maç: 5 - Gol: 1 - Asist: 1)

Trabzonspor’un akciğeri demek yanlış olmaz. Onu farklı kılan bu kadar enerji harcayıp bu kadar koşarken top kullanma anındaki becerisi. Oyundan düşmüyor ve Ekici’nin de performansını artırıyor.

Mehmet Ekici (Maç: 15 - Gol: 2 - Asist: 4)

Başka bir oyuncu ve bu tip maçlar için en önemli silahlardan biri. Bugün Yanal’ın onu özel olarak hazırladığını biliyoruz. Tehlike düzeyi çok yüksek ortaları ve her iki ayağıyla şutları Trabzon için önemli.

Yusuf Erdoğan (Maç: 11 - Gol: 3 - Asist: 1)

Halilhodzic döneminin kaybolmaya yüz tutmuş isimlerindendi. Şimdi Ersun Yanal ondan yeni bir yıldız yaratmak üzere. Cardozo ve arkasından gelen Özer-Ekici ile iyi bir koordinasyon yakaladı. Sürpriz skor üreticilerinin de başında gelecektir.

Oscar Cardozo (Maç:16 - Gol: 9)

Onun için çok şey söylemeye gerek yok. Forma verildiği zaman o zaten sahada konuşuyor. Gol atmadığı maçlarda bile açtığı alanlar, oyun zekası ve ısrarıyla hep başrolde. Beşiktaş’ın başını en çok ağrıtacak 2-3 Trabzonlu’dan biri.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor