61 numarayı giymek gurur verici

Trabzonspor'un genç futbolcusu Barış Memiş, bordo-mavili takımda şampiyonluk yaşamanın kendisi için en büyük hedeflerden biri olduğunu söyledi. "YATTARA'NIN HER HAREKETİNİ TAKİP EDİYORUM" Barış, dünyanın en önemli futbolcuları arasında yer almak istediğin

61 numarayı giymek gurur verici

Trabzonspor'un genç futbolcusu Barış Memiş, bordo-mavili takımda şampiyonluk yaşamanın kendisi için en büyük hedeflerden biri olduğunu söyledi.

"YATTARA'NIN HER HAREKETİNİ TAKİP EDİYORUM"

Barış, dünyanın en önemli futbolcuları arasında yer almak istediğini belirterek, "Şu ana kadar bana verilen şansı değerlendiremedim. Ama artık akıllandım. Önce Türkiye'nin, sonra dünyanın en iyi futbolcularından biri olmak istiyorum" dedi.

"61 NUMARAYI GİYMEK BENİM İÇİN BÜYÜK BİR GURUR"

Trabzonspor'un genç futbolcusu, sezonun ikinci yarısında herkese daha farklı bir Barış Memiş izlettireceğini söyledi.

Barış, sezona 23 yeni transferle başladıklarını belirterek, "Dolayısıyla bir ısınma ve birbirimize alışma devri olacaktı. Takımımızın eski ve önde gelen büyükleriyle birlikte bir kucaklaşma ortamı sağladık. Yeni bir takımın bu kadar kısa zamanda liderle aynı puanda olması bence gelecek için büyük bir kazanç" diye konuştu. Barış, 61 numaralı formayı giymenin onur verici olduğunu da belirterek, "Doğduğum, büyüdüğüm, yaşadığım belki de öleceğim bir şehrin formasını giymek bana büyük onur veriyor. Ailemin de bana bu konuda büyük destek var. Bu şehrin numarasını taşımak, topa vurmak, gol atmak, o sevinci yaşamak benim için inanılmaz büyük bir gurur" şeklinde konuştu.

"BANA VERİLEN ŞANSI İYİ DEĞERLENDİREMEDİM"

Ersun Yanal'ın kendisine verdiği şansı değerlendiremediğini kabul ettiğini belirten Barış, "Değerlendiremedim. Bunun adını çok şey koyabilirsiniz. Konstantre eksikliği, topla oynama yönümün aksaması, oyun içinde olmayışım, adamı kovalamamam gibi... Sonuç olarak gerçekten bana verilen şansı iyi değerlendiremedim. Ama oynayamadığım zaman içerisinde, aynaya baktım ve, 'Ne yapmam gerekiyor?', 'Ben kimim ve nerdeyim?', 'Bu formayı giymek herkesin nasibi değil' gibi soruları kendime sordum. Neler yapmam gerektiğini düşündüm. Hocam bana bir çok kez, 'Hiçbir zaman seni kaybetmeyeceğim, sana güveniyorum' dedi. Ona çok teşekkür ediyorum. Ben de artık akıllandım. Beni son iki maç oynattı. Bursaspor maçında güvenim geri geldi. Bir sonraki maçta ise üstüne koydum. İnşallah ikinci yarıda eksiklerimi kapatıp, üstüne koyarak çok daha iyi bir Barış Memiş izlettiririm" dedi.

"ERSUN HOCAMIN BANA DESTEĞİ ÇOK FAZLA"

Barış, Türkiye'nin en iyi futbolcusu olmak istediğini de vurgulayarak, "Genç takımdan itibaren her sene hocanın istediklerini en iyi şekilde yaparsan, 18 yaşında Türkiye'nin en iyisi olabilirsin. Bunun için hiç bir futbolcu geç kalmamalı erkenden ne yapması gerekiyorsa yapmalı. Hocam bana, 'senin hedefin nedir?' diye soruyor. Benim hedefim ilk olarak burada şampiyonluk yaşamak. Bunu Ersun Hoca'yla yapmak istiyorum. Şampiyonluktan sonra ise her şeye daha iyi gözle bakabilmek için Avrupa'da oynamam gerektiğini biliyorum" diye konuştu.

"TARAFTARLAR TRABZONLU FUTBOLCULARA SAHİP ÇIKMALI"

Barış, genç yaşta A Milli formayı giymeyi çok istediğini de belirterek, "Bizim taraftarlarımızın biraz daha sağduyulu olması gerekiyor. Çünkü biz onların futbolcusuyuz. Trabzonlu futbolcu hata yaptığında hemen ayaklanmamaları lazım. Bize destek olmaları gerek. Yabancı futbolcu taraftarlara her zaman daha sempatik geliyor. Eğer bu takımın başarısını istiyorlarsa hem Türk futbolcuya, hem de yabancı futbolcuya destek vermeleri lazım. Bir çok kez taraftarlar arasında anketler düzenleniyor. Yılın en iyi futbolcusunu seçiyorlar. Ben de, bu genç yaşımda, 'Neden olmasın' diyorum. İlk hedefim bu genç yaşımda A Milli Takım'a çıkmak ondan sonra dünyanın en iyi futbolcularından biri olmak" şeklinde konuştu.

"TRABZONSPOR'DA GENÇLER İYİ YETİŞİYOR"

Genç futbolcuların çok kolay kaybedildiğinin de altını çizen Barış, "Bu yüzden genç futbolcu yaşamına ve arkadaş çevresine çok önem vermeli. Bence genç futbolcular hiç yılmazlarsa kendi gönüllerindeki yerlere gelirler. Geçmiş senelerde Türkiye'de hiç genç futbolcu yoktu. Ama son zamanlarda tüm takımlarda genç futbolcular oynuyor. Trabzonspor'da genç futbolculara, ağabeylerimiz, yönetimimiz ve teknik direktörümüz inanılmaz destek veriyor. Trabzonspor genç futbolcunun büyüyebileceği ideal bir yer" dedi.

"YATTARA'NIN HER HAREKETİNİ TAKİP EDİYORUM"

Barış, Trabzonspor'un şampiyonluk şansının her zaman olduğunu da ifade ederek, "Taraftarlarımız her sonuçta bizi desteklemeli, çünkü biz yeni bir takımız. Bunu bilmeleri gerekiyor. Trabzonspor her sezona şampiyonluk parolasıyla başlar. Kimse Trabzonspor'a şampiyon olmayacak gözüyle bakamaz. Biz de şampiyonluk için elimizden geleni yapacağız. İnşallah bu destek sezon sonuna kadar gelir ve mutlu sona ulaşırız" dedi ve Gineli futbolcu İbrahim Yattara'nın takımda en beğendiği futbolcu olduğunu da belirterek, "Yattara'nın yeteneklerini, Song'un ise disiplinini örnek alıyorum. İdmanlarda ve maçlarda Yattara'yı hep takip ediyorum, Bileklerini izliyorum, nerede ne yapıyor, hep beynime kazıyorum" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor