5 yıl ceza Aydınlar'ı şok etti

Çünkü UEFA; şike yaptığı tespit edilen takımların küme düşürülmesini istiyor.Yoksa o ülkenin milli takımını ve kulüplerini 1 ile 5 yıl arasında uluslararası organizasyonlardan men ediyor.Fotomaç'ın haberine göre; Türkiye, şike depremi ile sarsılırken, ola

5 yıl ceza Aydınlar'ı şok etti

Çünkü UEFA; şike yaptığı tespit edilen takımların küme düşürülmesini istiyor.

Yoksa o ülkenin milli takımını ve kulüplerini 1 ile 5 yıl arasında uluslararası organizasyonlardan men ediyor.

Fotomaç'ın haberine göre; Türkiye, şike depremi ile sarsılırken, olaya adı karışan takımların alacağı cezalar da merakla bekleniyor. Ancak önceki gün UEFA'dan Futbol Federasyonu'na gelen yazı; Başkan Mehmet Ali Aydınlar'da adeta şok etkisi yarattı. Şike dosyasının acilen değerlendirilmesini isteyen UEFA yetkilileri, TFF'nin vereceği cezaları yeterli bulmazsa, derhal kendi kararlarını uygulamaya koyacak. UEFA'nın Disiplin Talimatnamesi'nde 2.05 ve 2.07 maddeler Türkiye'de yaşanan şike soruşturmasını da kapsıyor.

Bu maddelere göre şike yaptığı tespit edilen takımlara küme düşme cezası uygulanıyor. UEFA'nın Futbol Federasyonu'ndan talebi, bu konuda gerekli cezanın acilen uygulanması yönünde. Ancak buna rağmen Mehmet Ali Aydınlar başkanlığındaki TFF, şike yaptığı tespit edilen takımlara gerekli cezayı vermezse, UEFA devreye girerek Milli Takımımızı ve tüm kulüp takımlarımızı uluslararası organizasyonlardan 1 ile 5 yıl boyunca men edecek. Şikeye karışan takımların da küme düşürülmesini isteyecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor