5 Menajer emniyette!

Futbolda şike soruşturması devam ederken bugün de 5 menajer Vatan Caddesindeki emniyet Müdürlüğüne geldi.

5 Menajer emniyette!

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında 5 menajer ifade vermek üzere Emniyet'e geldi.

SAATÇİ ADLİYEDEN AYRILDI

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında savcılıkta ifade veren futbol yorumcusu Ercan Saatçi, adliyeden ayrıldı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tarafından ifadesine başvurulan Saatçi, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Şüpheli sıfatıyla ifademi verdim. Savcı bey bilgime başvurmak istediğini söyledi. Telefon konuşmalarında ismimin geçtiği konularla ilgili sorular sordu, sohbet ettik. Bildiğim şeyleri söylememi istedi. Sorgu bitti, sohbetimiz de bitti'' diye konuştu.

''Hangi görüşmelerle ilgili ifade verdiniz?'' sorusuna karşılık Saatçi, ''Aziz Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu ile telefon görüşmeleri... Onları sordu, ben de camianın içinden biri olarak, bir Fenerbahçeli ve bir gazeteci olarak zaten yıllardır görüştüğümü söyledim'' dedi.

"KORUMA YAZILARIM VARDIR AMA..."

Saatçi, ''Görüşmelerde bir suç unsuru mu var? Aziz Yıldırım'ın haber yaptırdığı gazeteciler olduğu söyleniyor ve sizin de isminiz geçiyor'' sorusunu da şöyle yanıtladı:

''Öyle bir şey kesinlikle yok. Basında öyle şeyler çıkıyor ama kesinlikle ben Aziz beyin talimatı ya da böyle bir şey kabul etmem. Kimse bana patronum dışında talimat veremez. Ben bunu daha önce de söyledim. Fenerbahçelilik güdüsüyle yaptığım koruma yazıları vardır ama kimsenin talimatıyla yoktur. Zaten öyle bir yazışma da yok, tapelerde de öyle bir şey yok.''

Saatçi, ''Mağdur olduğunuz bir nokta da var mı, bu da soruldu mu?'' sorusuna karşılık da ''Benim mağdur olduğum bir taraf yok. Sadece bir Fenerbahçeli olarak mağdurum ama bu konuda da yargıya yardımcı olmamız gerekiyor'' dedi.

Ercan Saatçi, ifade vermeye avukatsız geldiğini sözlerine ekledi.

ERMAN TOROĞLU ADLİYEDEN AYRILDI

Eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmayı yürüten savcıyla görüştükten sonra Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinden ayrıldı.

"AZİZ YILDIRIM'DAN ŞİKAYETÇİ OLDUM"

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında savcıya ifade veren eski hakem ve futbol yorumcusu Erman Toroğlu, ''Aziz Yıldırım'ın cümlelerini okudular. Ben de ona göre şikayetçi oldum'' dedi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesinde futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk ile görüşen Toroğlu, adliyeden ayrılırken basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Dün saat 22.30'da polisin telefon ettiğini ve savcının kendisini ifadesini almak için beklediğini söylediğini belirten Toroğlu, bu nedenle gelip savcıyla konuştuğunu söyledi.

Basın mensuplarının ''Aziz Yıldırım'dan şikayetçi oldunuz mu?'' diye sorduğu Toroğlu, ''Neyse o devam ediyor yani. Hiçbir şey fark etmedi. Poliste ne olduysa burada da onlar oldu'' dedi.

"NE BİLİYORSAM ONU SÖYLEDİM"

Toroğlu, ''Savcılıkta yeni bir şey sorma ihtiyacı mı duydular size?'' sorusuna da ''Hayır, bilgime başvuruldu. Yani daha başka şeyler bilip bilmediğim soruldu şikeyle ilgili. Sohbet ettik, karşılıklı konuştuk. Ne gördüysem, ne biliyorsam onu söyledim'' karşılığını verdi.

Toroğlu, ''Emniyette sorulan şeylerin dışında burada farklı bir şeyler mi gösterildi size?'' sorusunu da ''Çok farklı bir şey yok. Daha nokta bir şeyler soruldu. Bildiğim kadarıyla cevap verdim'' diye yanıtladı.

Savcılıkta kendisine ''Maçlarda şikeyle, teşvikle ilgili net bilginiz var mı?'' diye sorulduğunu belirten Toroğlu, ''Tabii o çok zor, onu bilmeniz, görmeniz. Ancak teknik takipte onlar belli oluyor. Orada bulunmanız lazım görmeniz için. O kadar. Kanaatler soruldu'' diye konuştu.

''HAYATİ TEHLİKE BARINDIRABİLECEK KAMPANYA''

Toroğlu, bir basın mensubunun ''Aziz Yıldırım dışında şikayetçi olduğunuz isimler var mı?'' sorusuna da şu karşılığı verdi:

''Aziz Yıldırım dışında poliste bana hiç kimseden bir şekil gelmedi, bir okuma olmadı. Aziz Yıldırım'ın cümlelerini okudular. Ben de ona göre şikayetçi oldum. Çünkü Dijitürk'ten ayrılmam değil ondan sonra Hürriyet gazetesinden alınmamla ilgili küfürlü ve 'Onu Hürriyet gazetesinden de kovduracağım. Çok büyük bir kampanya, organize başlatacağım. Çok muazzam olacak' şeklinde cümleleri var. Bu cümleler olunca, böyle bir muazzam kampanya, buzdolabını ucuz vermek veya çamaşır makinesi dağıtmak gibi bir kampanya değil. Tehlikeli bir kampanya. Basından adamın olacak, televizyondan adamın olacak, seyirciyi tahrik edeceksin, amigoları tahrik edeceksin ki bir kampanya başlatacaksın. Bunun sonunda, bu kampanyada hayati tehlike bile olabilir. Onun için Aziz Yıldırım'dan şikayetçiyim. Yoksa Dijitürk'ten dolayı olmadım. Çünkü o gider kellemi ister, Dijitürk vermiştir altın tepside, bu onların sorunu.''

Ercan Saatçi'nin de adliyede olduğu hatırlatılarak kendisiyle görüşüp görüşmediği sorulan Toroğlu, Saatçi ile adliyede karşılaştıklarını, merhabalaştıklarını ve kendisinin çıkmasının ardından Saatçi'nin savcının odasına gireceğini ifade etti.
ÖZAYDINLI İFADE VERDİ

Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Murat Özaydınlı'nın savcılıkça ifadesine başvuruldu.

Avukatlarıyla Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine gelen Murat Özaydınlı, burada futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk ile görüştü.

Savcılıkta 2 saat süresince ifadesine başvurulan Özaydınlı, daha sonra adliyeden ayrıldı.
Basın mensuplarının ısrarlı sorularını yanıtlamayan ve avukatlarıyla özel otomobiline binerek adliyeden ayrılan Özaydınlı'nın avukatlarından biri, gazetecilere ''Savcı, Murat Aydınlı'nın bilgisine başvurdu'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor