36 saatin tüm ayrıntıları burada

Haber61.Net – Haber Servisi – Rize Deplasmanından dönen Fenerbahçe, Trabzon’un Sürmene ilçesi Soğuksu Mahallesinden tüfekli saldırıya uğradı. Bu olayın ardından bir anda gözler Trabzon’a çevrildi. Olayın şüphelisi olduğu ileri sürülen Nihat S. ile Emre A.

36 saatin tüm ayrıntıları burada

Haber61.Net – Haber Servisi – Rize Deplasmanından dönen Fenerbahçe, Trabzon’un Sürmene ilçesi Soğuksu Mahallesinden tüfekli saldırıya uğradı. Bu olayın ardından bir anda gözler Trabzon’a çevrildi. Olayın şüphelisi olduğu ileri sürülen Nihat S. ile Emre A. Trabzon Emniyet müdürlüğünden 36 saat şüpheli sıfatı ile gözaltında tutuldu. Daha sonra şahıslar suçsuz olduğu anlaşıldı ve mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Haber61 muhabiri Şükrü Üçüncü, Mahkeme tarafından serbest bırakılan iki şahsın sorgularının tüm ince detaylarına ulaştı.

36 saat süren soruşturmanın tüm ayrıntıları.

Cumartesi Akşamı Emre A. Neredeydi?

Emre A. İfadesinde, “ Bir arkadaşımdan alacağım vardı ve telefon görüşmesi yaptım. Rizespor’a ait eski futbol sahasında buluştuk ve aramızda olan alacak verecek meselesini buradan hallettik. Aynı saatlerde Rize’de Fenerbahçe, Rizespor karşılaşması bulunmaktaydı. Bunu biliyordum ama pek ilgimi çekmedi.”

O gece Sürmene’ye kaçta döndü?

Emre A. İfadesinde,  “(Cumartesi) saat 22:15 sularında Rize’den Sürmene’ye doğru yola çıktım. Sürmene’ye gelene kadar yol boyunca hiçbir ilçeye uğramadım. Her hangi bir olay ile de karşılaşmadım. Saat 22:40’da Sürmene İlçesi girişine vardığımda yolun trafiğe kapalı olduğu gördüm.”

Fenerbahçe kafilesini ilk nasıl gördü?

Emre A. İfadesinde,  “Rizespor, Fenerbahçe karşılaşması olduğunu bildiğimi ve Fenerbahçe kafilesinin havalimanına gittiğini burada yolların kapalı olduğunu gördüm. Yan yoldan ayrılarak, viyadüğü geçtiğim yerde aracı park ettim. Yanımdaki K.. adlı arkadaş ile ne olduğuna bakmak için  otobüsün olduğu noktaya geldim. Olay yeri çok kalabalıktı. Bu sırada otobüsün camlarının kırık olduğu gördüm. Orada bulunanlara ne olduğunu sorduğumda, ne olduğunu bilmediklerini, taş mı yoksa ateş mi edildiklerini kimsenin bilmediğini, ben olay yerine gittiğimde her hangi bir yaralı şahıs görmedim. “

Kafileyi görünce ne yaptı?

Emre A. İfadesinde, “Oyuncuların orada olduğunu fark edince hemen fotoğraflarını çekerek telefonumdan Facebook üzerinden paylaştım. Hemen akabinde olay yerinde telefonum ile video kaydı yaptım. Az sonra yine Facaebook’tan paylaştım. Bu sırada Fenerbahçe yöneticilerinden Mahmut Uslu, basına doğru konuşuyordu. Bende arkasında bulunuyordum. Canlı yayın yapıldığından beni orada gören arkadaşlarım, telefon ile beni arayarak beni gördüklerini söylediler.”

Facebook’na ne yazdı?

Emre A. İfadesinde, 00:30 sularında Facebook hesabıma “ Hak etmemişti şoför aslında olması gereken olmadı, günahı olmayan cezayı çekti.” Diye yazarak sosyal paylaşımda bulundum. Bunu söylememdeki amacım yapılan protestonun silahlı şekilde değil daha sıradan makul şekilde yapılmasını anlatmaktı. Olayın Fenerbahçe’ye yapıldığını ancak şoförün bundan zarar gördüğünü belirtmek idi.”

Emre A. İfadesinde,  Sürmene İlçesinde saldırıya uğraması hakkında ki bildiklerim yukarıdaki anlattığım şeklinde olmuştur. Ben olayın üzerine tesadüfen denk geldim. Olaydan hemen önce orada bulunmadım. Olayı gerçekleştiren kişi yâda kişileri görmedim. Çevremde gerçekleştiren kişiler ve şahıslar hakkında bilgi edinmedim. Benim bu olay ile alakalı hiçbir bilgim ve bağlantım yoktur. Üzerime atılı suçlamalar varsa hiç birisini kabul etmiyorum söyleyeceklerim bunlar ile ibarettir.  ”kelimelerini söyledi.

NİHAT S. İFADELERİNDE NELER SÖYLEDİ? SAYFA 2'YE TIKLAYINIZ

Nihat S’nin avcılık merakı var mı?

Nihat S, ifadesinde “ Benim av merakım bulunmaktadır.  Arkadaşlarım ile zaman zaman av yapmaya çıkarız. İkametimde bulunan çift namlulu av tüfeği rahmetli babamdan bana hatıra olarak kalmıştır. Diğer otomatik av tüfeği ise ağabeyim N… aittir. İkametimde bulunan av tüfekleri ile ilgili çelik kasama çocuklarım oynamaması için bunlara ait fişekleri koydum. Bu fişekleri ben her hangi bir av bayisine giderek alamdım. Ağabeyim N… dışarıdan getirir kendisi kullanırdı. Diğer tabanca ise zaten benim bulundurma ruhsatlı tabancamdır. Teyze oğlum Emre A. İle ben hiçbir zaman ava gitmedim.”

Cumartesi Akşamı Nihat S. Neredeydi?

Nihat S, ifadesinde, “ 4 Nisan Cumartesi günü ben yine ikametimden sabah 09:30 sularında merkeze gelerek sürücülüğünün yapmış olduğum dolmuş ile Trabzon’a bir sefer yaptım. Aynı gün en son seferimde Trabzon’dan saat 19:10 gibi, Sürmene’ye doğru yola çıktım. Saat 20:00 sıralarında Sürmene İlçesine geldim. Yolcularımı indirdim. 20:30 sularında ilçe merkezinde dolmuşu park ederek burada bıraktığım diğer aracım ile saat 21:00’da ikametime geldim. Bu saatten sonra hiç dışarı çıkmadım misafirliğe gitmedim”

Emre ile hiç görüştü mü?

Nihat S, ifadesinde, “. Cumartesi günü Emre A. İle Yüz yüze görüşmüş olduğumu hatırlamıyorum. Ancak birkaç kere telefon ile görüşmüş ola bilirim.”

Facebook’ta ne zaman gördü?

Nihat S, ifadesinde,  Benim Andaroid telefonum vardır. Buradan Facebook’a girer paylaşımlarda bulunurum. Emre A.’nın Fenerbahçe kafilesine yapılan saldırı ile görüntüyü ben ertesi gün telefonumda Facebook adresime bakarken gördüm. Emre bana cumartesi günü bu olay ile alakalı telefon açıp veya görüşüp, Fenerbahçe kafilesine saldırı olduğunu söylemedi.”

İlk olayı ne zaman duydu?

Nihat S, ifadesinde, “ Ben olayı Cumartesi günü ikametimde bulunduğum sırada televizyonda haberlerde öğrendim. Çok fazla dikkat etmedim. Futbol ile pek ilgim olmadığından merakta etmedim.

Olayla alakalı son olarak ne söyledi?

Nihat S, ifadesinde, “Bana sormuş olduğunuz Sürmene ilçesine Fenerbahçe kafilesine saldırı olması ile ilgili anlatıklarım yukarıda ki gibidir. Ben olayı televizyondan öğrendim ikametimde bulunuyordum. Olay yerine hiçbir şekilde gitmedim. Yakın çevresinde bulunmadım. Bu olayı kim yada kimlerin gerçekleştirdiğini kesinlikle bilmiyorum. Benim bu olay ile hiçbir alakam yoktur. Üzerime atılan suçlamayı kabul etmiyorum.”

Haber: Şükrü Üçüncü 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor