"3 kez dünya şampiyonu olmak yetmez"

 Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli sporcu Trabzonlu Selçuk Çebi, "3 kez dünya şampiyonu olmuşsun, makam, şan, şöhret olmuşsun, onlar önemli değil. Önemli olan onları taşıyabilmek" dedi.   Çebi, beraberinde Ordu Gençlik Hizmetleri ve

"3 kez dünya şampiyonu olmak yetmez"
 Dünya Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli sporcu Trabzonlu Selçuk Çebi, "3 kez dünya şampiyonu olmuşsun, makam, şan, şöhret olmuşsun, onlar önemli değil. Önemli olan onları taşıyabilmek" dedi.
 
Çebi, beraberinde Ordu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç ile Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ı ziyaret etti.
 
ABD'nin Las Vegas kentinde organize edilen Dünya Güreş Şampiyonası'na katıldığını anlatan Çebi, "Hemen hemen 1,5 ya da 2 ay kadar oldu, Amerika'da dünya şampiyonasına gittik. Çok şükür ki orada şampiyonluğumuzu üçleyebildik. Üç kez dünya şampiyonu olan Türk spor tarihimizde 4-5 kişiyiz. O da bize nasip oldu, çok şükür. Bu isimler Hamza Yerlikaya, Naim Süleymanoğlu, Halil Mutlu, tekvandoda Bahri Tanrıkulu ve biz" diye konuştu.
 
Dünya şampiyonu olmanın yanında onu taşıyabilmenin önemli olduğunu vurgulayan Çebi, "Hadis-i Şerif diyor ki, 'En büyük pehlivan nefsini yenendir'. Bizim için önemli olan da aslında o. Üç kez dünya şampiyonu olmuşsun, makam, şan, şöhret olmuşsun, onlar önemli değil. Önemli olan onları taşıyabilmek. İnşallah onları taşıyabiliriz diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
 
Enver Yılmaz da kendisine yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Çebi'ye başarılar diledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor