2024 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu başladı! İlk etabın galibi Fabio Jakobsen

Hollandalı bisikletçi Fabio Jakobsen, 2024 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ilk etabını kazandı. Antalya'da başlayan yarışta Jakobsen, genel klasmanda liderliği ve turkuaz mayoyu ele geçirdi.

2024 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu başladı! İlk etabın galibi Fabio Jakobsen

2024 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (TUR 2024) ilk etabını Hollandalı bisikletçi Fabio Jakobsen, Dsm-Firmenich PostNL takımı adına kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

25 takım ve 175 sporcunun mücadele ettiği tur, Antalya'daki Düden Parkı'ndan başladı ve 134,7 kilometrelik parkurun sonunda Atatürk Parkı'nda sona erdi. Jakobsen, 2 saat 56 dakika 14 saniyelik süresiyle rakiplerini geride bırakarak etabı birinci olarak tamamladı ve genel klasmanda liderliği elde etti.

2024-cumhurbaskanligi-turkiye-bisiklet-turu-basladi-ilk-etabin-galibi-fabio-jakobsen-002.webp

Jakobsen: Yeni takımımla böyle bir galibiyet almak daha güzel oldu

Jakobsen, etabın ardından düzenlenen basın toplantısında, "Sezonun ikinci yarısına başlarken burada etap kazanmak güzel oldu. Takım olarak sıkı çalıştık. Takım arkadaşlarım beni bitişe kadar iyi taşıdılar. Türkiye'ye dönmek ve yeniden zafer kazanmak güzel. Kazanmak her zaman güzel ama yeni takımımla böyle bir galibiyet almak daha güzel oldu. Tura iyi bir başlangıç yaptım. Bundan sonra da 3 sprint galibiyeti daha hedefliyorum. Bu aynı zamanda İtalya Bisiklet Turu için de iyi bir hazırlık." ifadelerini kullandı.

2024-nisan-aa-34330412.webp

Sprint finişinin heyecanıyla dolu yarışta, Bingoal WB takımından Sasha Weemaes ikinci, Alpecin-Deceuninck takımından Simon Dehairs ise üçüncü sırayı aldı. Bu sonuçlarla Jakobsen, prestijli turkuaz mayoyu giyme hakkını kazandı ve aynı zamanda sprint klasmanında da zirveye oturdu.

Öte yandan, Jandarma Genel Komutanlığı Trafik Daire Başkanlığı'nın düzenlediği “Güvenli Bisiklet” projesi çerçevesinde, çocuklara yönelik bisiklet kullanımı ve trafik güvenliği eğitimleri verildi. Eğitimlere katılan çocuklara bisiklet kaskı ve reflektif yelekler dağıtıldı.

2024-cumhurbaskanligi-turkiye-bisiklet-turu-basladi-ilk-etabin-galibi-fabio-jakobsen.webp

Ayrıca, artistik bisikletçi Viola Brand, etabın bitiş alanında gösteri yaparak seyircilere unutulmaz anlar yaşattı.

TUR 2024, yarın Kemer ile Kaş arasında gerçekleştirilecek olan 190,6 kilometrelik 2. etapla devam edecek. Etabın startı Kemer Saat Kulesi önünden saat 11.15'te verilecek ve Kalkan'da son bulacak.

Bu yıl 59. kez düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 28 Nisan Pazar günü İstanbul'da sona erecek. Bu kapsamlı ve çekişmeli yarışın, bisiklet severler için heyecan dolu geçmesi bekleniyor.

2024-nisan-aa-34330407.webp

2024-cumhurbaskanligi-turkiye-bisiklet-turu-basladi-ilk-etabin-galibi-fabio-jakobsen-001.webp

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor