2022 Dünya kupası için şok iddia!

Katar Dünya Kupası Komitesi, İngiliz Daily Telegraph gazetesinin 2022 Dünya Kupası ev sahipliğine adaylığı esnasında "FIFA yetkililerine rüşvet verildiği"yönündeki iddialarını yanıtladı.KOMİTEDEN RÜŞVET İDDİALARINA YANITKatar'ın dünya kupası hazırlıkların

2022 Dünya kupası için şok iddia!

Katar Dünya Kupası Komitesi, İngiliz Daily Telegraph gazetesinin 2022 Dünya Kupası ev sahipliğine adaylığı esnasında "FIFA yetkililerine rüşvet verildiği"yönündeki iddialarını yanıtladı.

KOMİTEDEN RÜŞVET İDDİALARINA YANIT

Katar'ın dünya kupası hazırlıklarını yürüten komitenin açıklamasında, "2022 adaylık komitesi, etik gereklilikler çerçevesinde FIFA'nın adaylık kurallarına tamamıyla bağlı hareket etmiştir. Katar Dünya Kupası Hazırlıkları Yüksek Komitesi ve 2022 adaylık komitesinde görevli kişiler, söz konusu şahsiyetler arasında geçen iş ilişkilerine yönelik iddialardan habersizdir"denildi.

DAİLY TELEGRAPH'IN "RÜŞVET" İDDİASI

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, dönemin FIFA Başkan Yardımcısı Jack Warner'ın iki oğlu ve bir çalışanına, Katarlı Muhammed Bin Hammam'a ait Halid Elektrik ve Mekanik Kuruluşu (Kemco) tarafından 2 milyon dolardan daha fazla para ödendiğine dair ellerinde belgeler olduğunu yazdı.

İddialara göre, Katarlı FIFA yetkilisi Hammam'a ait Kemco, Katar'ın 2010 aralık ayında ev sahipliğini kazanmasının ardından Jack Warner'a ait bir şirkete temmuz 2011'de 1,2 milyon dolar gönderdi.

Hammam, Katar'ın FIFA İcra Kurulu üyesi olarak görev yaptığı 2011 yılında FIFA Başkanlığı adaylığı için Karayipli futbol yetkililerine rüşvet verdiği iddialarıyla patlak veren skandala ismi karışması nedeniyle istifa etmek zorunda kalmıştı. Ömür boyu FIFA'dan uzaklaştırılmakla cezalandırılan Hammam, daha sonra Spor Tahkim Mahkemesinde (CAS) hakkındaki kararın bozulmasını sağlamıştı.

Kariyerinde Ulusal Güvenlik bakanlığı bulunan Trinidad Tobagolu Jack Warner, aynı skandala isminin karışması sonucu görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

Gazetede bulunduğu ileri sürülen belgelerin, 2018 ve 2022 Dünya Kupaları ev sahipliği adaylık süreçlerini araştıran FIFA Etik İnceleme Başkanı Micheal Garcia'nın da ilgisini çekebileceği iddia edildi.

Katar'ın 2022 Dünya Kupası adaylık sürecinde FIFA icra kurulu üyelerine oyları garantiye almak için para teklif ettiği iddia edilmişti.

Kamuoyunda tartışılan bu suçlamalar, 3 FIFA icra kurulu üyesi ve Katar adaylık yetkilisine yöneltilmişti. Suçlamaları ortaya atan muhabir, adaylık sürecinde kendisine yapılan davranış biçiminden dolayı bu iddiaları ortaya attığını açıklayarak, suçlamaları geri çekmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler