"2014'teki tarihi başarılar gururlandırdı"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2014 yılında kazanılan tarihi başarıların tüm ülkeyi gururlandırdığını vurguladı.Bakanlıktan yapılan ve 2014 yılının değerlendirildiği açıklamada, Kılıç, başarılı bir yılı geride bıraktıklarını belirterek, "2014

"2014'teki tarihi başarılar gururlandırdı"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 2014 yılında kazanılan tarihi başarıların tüm ülkeyi gururlandırdığını vurguladı.

Bakanlıktan yapılan ve 2014 yılının değerlendirildiği açıklamada, Kılıç, başarılı bir yılı geride bıraktıklarını belirterek, "2014 yılı içerisinde hemen hemen her branşta tarihi başarılara imza atıldı ve bu başarılar 77 milyona haklı bir onur yaşattı. Bakanlık olarak branş farklı gözetmeksizin sporun her alanına önemli destekler sağlandı" ifadelerini kullandı.

2014 yılında sporcuların ve sporcu adayı olan gençlerin, spor serüvenlerinde engel teşkil edebilecek unsurları kaldırabilmek için adımlar attıklarını vurgulayan Kılıç, şunları kaydetti:

"Bu süre zarfında spora değer veren, gönülden bağlı olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun destekleri bu noktaya gelmemizde en önemli etkenlerden biri oldu. Milli sporcularımızın elde ettikleri başarıların 2015 yılında da katlanarak süreceğine inanıyorum." 

 Açıklamada ayrıca bazı milli sporcular ile federasyon başkanlarının, Gençlik Spor Dergisi'ne yaptığı 2014 yılı değerlendirmelerine de yer verildi.

Geçen yıl temmuz ayında, değişken ağırlık ip destekli paletsiz dalış alanında 91 metre, paletsiz ip destekli serbest dalışta ise 72 metrelik dalışıyla dünya rekoruna imza atan milli serbest dalışçı Şahika Ercümen, 2014'ün hayallerinin ötesinde bir yıl olduğunu kaydetti. Ercümen, "Zor şartlarda iki günde 2 ayrı dünya rekoru kırarak, rekorları ülkemize getirdim. Kendimize o kadar inanıyoruz ki şu anda dünyada hangi derece yapılırsa yapılsın üzerine çıkabilecek seviyedeyiz. Her yıl bir adım ileriye gidiyoruz. Gelecek yıl 100 metrenin üzerinde bir dalış yaparak yeni bir dünya rekoru kırmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

 

- Soylu: "2014, ilklerle dolu bir yıl oldu"

Milli raket İpek Soylu ise tarihi başarıya imza atarak gençlerde Grand Slam şampiyonluğu elde ettiği 2014'ün ilklerle dolu bir yıl olduğunu belirterek, "Senenin başında belirlediğim çoğu hedefe ulaşmak onur verici. Grand Slam şampiyonluğu, benim için motive eden bir derece oldu. Aynı zamanda A Milli Takımımızda ay-yıldızlı bayrağımızı temsil ettiğimi için mutluyum" açıklamasında bulundu. 

Soylu, 2015 için hedefinin büyükler (WTA) klasmanında Grand Slam elemelerine katılmak olduğunu kaydetti. 

Geçen yıl eylül ayında Özbekistan'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli güreşçi Taha Akgül ise Dünya Güreş Birliği tarafından serbest stil 125 kiloda dünyanın en iyi güreşçisi ilan edilmesinin mutluluğunu yaşadığını vurguladı.

Akgül, şöyle devam etti:

"2014'te ilk hedefim üçüncü defa Avrupa Şampiyonu olup, serbest güreş tarihinde bir ilki gerçekleştirmekti ve bunu başardım. Ardından hedeflediğim dünya şampiyonluğuna ulaştım. 2015 yılı için Avrupa ve dünya şampiyonluklarına ulaşmak ve gelecekte olimpiyatlara katılmayı hedefliyorum."

 

- Arıcan: "2014 yılında Türk cimnastiği büyük bir ivme kazandı"

2014 yılının ekim ayında dünya literatürüne kendi adıyla anılan 3. hareketini sokmayı başaran milli cimnastikçi Ferhat Arıcan ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"2014 yılında Türk cimnastiği büyük bir ivme kazandı. 2016 Rio Olimpiyatları için bu yıl kota yarışması düzenlenecek. 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nı son anda kaçıran bir sporcu olarak, 2016'yı kaçırmak istemiyorum." 

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel de gerek milli takımlar gerekse kulüpler bazında 2014 yılının Türk basketbolu için altın değerinde bir yıl olduğunu ifade ederek, bu başarılarla ülke basketbolunun önemli bir konuma geldiğini kaydetti. 

Güreş Federasyon Başkanı Hamza Yerlikaya, 2014 yılında güreş alanında önemli bir çıkış yakalandığını ifade ederek, "Ay-yıldızlı mayoyu taşıyan millilerimiz, 277 madalya kazanarak son iki yılda yüzde 58'lik bir yükseliş sağladı. Gelecek adına umut vaat eden bu başarılar, Türk güreşini seneye daha üst noktalara taşıyacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar ise teknik altyapı, konaklama noktaları ve sportif başarı alanında önemli atılımlarda bulundukları 2014 yılına, İstanbul'da düzenlenen FIS Snowboard Dünya Kupası Big Air'in damga vurduğunu belirtti. Yarar, uluslararası spor camiasından önemli övgü aldıkları organizasyonda ortaya konan kalitenin yanı sıra kule uzunluğu ile katılım sayısı kapsamında dünya rekoru kırıldığını ve bu sayede 2026 Kış Olimpiyatları'na adaylığı noktasında önemli bir avantaj elde ettiklerini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor