2012 için Belçika'da dev kapışma

2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde önemli bir maça çıkacak olan Belçika ile Türkiye, King Baudouin Stadı'nda karşı karşıya geliyorlar.Georges Leekens, bu maçta Thomas Vermaelen'i kadroya almayabilir. Yavaş yavaş yeniden form tutmaya başlayan kaptanın bu

2012 için Belçika'da dev kapışma

2012 Avrupa Şampiyonası elemelerinde önemli bir maça çıkacak olan Belçika ile Türkiye, King Baudouin Stadı'nda karşı karşıya geliyorlar.

Georges Leekens, bu maçta Thomas Vermaelen'i kadroya almayabilir. Yavaş yavaş yeniden form tutmaya başlayan kaptanın bu sezon sadece beş maçta forma giymesi Leekens'i düşündürüyor.

Bu durumda kaptanlık pazubandını Daniel van Buyten'in takması bekleniyor. Kalede de Bari'nin file bekçisi Francois Gillet yerine büyük ihtimalle Simon Mignolet görev yapacak. Bu arada 18'lik yıldız Romelu Lukaku'nun oynamak için hazır olmaması Leekens için büyük bir sıkıntı yaratacak.

Hakan Balta bu önemli maçta forma giyemezken; sol bek mevkisi için İsmail Köybaşı ile Çağlar Birinci mücadele verecekler. Avusturya karşısında başarısız bir görüntü çizen Burak Yılmaz'ın Hiddink tarafından kenara çekilmesi ve yerine Semih Şentürk'ün forma giymesi bekleniyor.

•Belçika'da Romelu Lukaku yerine Genk'in ileri ikilisinden biri forma giyecek. Bu iki isimden biri, Jupiler Lig gol krallığı yarışında ikinci sırada yer alan Jelle Vonsen. Diğer isim ise onun kulüp takımındaki partneri Marvin Ogunjimi. Bu arada Leekens'in her iki futbolcuya birden şans verme ihtimali de var.
•Belçika Milli Takımı'nın yaş ortalaması sadece 23. Ayrıca 24 kişilik kadrodaki 13 futbolcudan hiçbiri milli formayı 10 kereden fazla giymedi.
•Lukaku, Vincent Kompany ve Eden Hazard, a milli takım forması giyen en genç sekiz oyuncudan üçü olarak dikkat çekiyor.
•Türkiye Milli Takımı ise, deplasmanda oynadığı son 7 maçta sadece bir galibiyet elde edebildi. Bu mağlubiyetlerin arasında 2009 Ekim'inde oynanan ve Belçika'nın 2-0 galip geldiği maç da yer alıyor.
•Arda Turan, Guus Hiddink döneminde Türk Milli Takımı'nın attığı gollerin üçte birine imzasını attı.
•Eğer Gökhan Töre bu maçta forma giyerse, ilk kez milli formayı sırtına geçirmiş olacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor