2011 Olimpiyat toplantısı

Hazırlıklarla ilgili olarak Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) Olimpiyat Evi'nde Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Hazırlık Düzenleme Kurulu (HDK) Başkanı Faruk Nafiz Özak'ın başkanlığında toplantı yapıldı. Toplantıya HDK üyeleri, Uluslararası Spo

2011 Olimpiyat toplantısı
Hazırlıklarla ilgili olarak Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'nin (TMOK) Olimpiyat Evi'nde Spordan Sorumlu Devlet Bakanı ve Hazırlık Düzenleme Kurulu (HDK) Başkanı Faruk Nafiz Özak'ın başkanlığında toplantı yapıldı.

Toplantıya HDK üyeleri, Uluslararası Spor Organizasyonları Baş Koordinatörü Mehmet Atalay, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özen, Gençlik ve Spor Genel Müdürü (GSGM) Yunus Akgül, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak, TMOK Başkanı Togay Bayatlı, 2011 Avrupa Gençlik Olimpiyatları Genel Koordinatörü Nihat Doker ile diğer yetkililer katıldı.

Devlet Bakanı Faruk Özak, Türkiye için bir ilk olacak Avrupa Gençlik Olimpiyatları hazırlıklarının aralıksız sürdüğünü belirterek “Trabzon olarak olimpiyatları sadece bir spor organizasyonu gibi algılamıyoruz. Özellikle kültürel ve sanatsal özelliklerimizi öne çıkaracak çeşitli etkinliklere ağırlık vereceğiz. Çünkü fındık ve çay başta olmak üzere ürünlerimizin tanıtımı da çok önemli” dedi.

Genel Koordinatör Nihat Doker ise bugüne kadar yapılan çalışmalar ve bundan sonra yapılması planlanan çalışmalarla ilgili hakkında bilgi verirken, olimpiyatların maskot ve logosunun belirlendiğini ve yasal prosedürün tamamlanmasından sonra kamuoyuna açıklanacağını dile getirdi.

Olimpiyatların başta Trabzon olmak üzere kamuoyuna tanıtımı için çalışmalara hız verdiklerinin altını çizen Doker, “Çalışma planımız hazır. Ocak ayından itibaren top yekun bir hareketlilik başlayacak. 5-8 Ocak'ta Antalya'daki spor yazarlarının geleneksel toplantısı ile Şubat ayında da Ankara'daki Trabzon etkinlikleri gibi ilimiz dışındaki organizasyonlara da tanıtım reyonları ile iştirak edeceğiz” dedi.

Genel Koordinatör Doker, olimpiyatlarda görev alacak gönüllülerle ilgili duyuruların da yakında yapılacağını ve eğitim çalışmalarına başlanacağını ifade etti.

TMOK Başkanı Togay Bayatlı da, olimpiyatların öncesinde spor tesislerinde ulusal çaplı spor organizasyonlarının düzenlenerek prova yapılmasının iyi bir deneyim olacağını hatırlattı. Bayatlı, özellikle takım müsabakalarının başlarında ve aralarında Karadeniz folklorunu temel alan gösteri guruplarının şov yapması için ekipler oluşturulmasını istedi.


Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürü Hasan Albayrak ise Olimpiyat Köyü olarak kullanılacak yurtların yapımıyla ilgili bilgi verdi.

İçerisinde her türlü sosyal mekanların bulunduğu yeni yurtların yapımının sürdüğünü belirten Albayrak, eski yurtların da önümüzdeki yıldan itibaren öğrencilerin tatilde oldukları dönemlerde tadilatla yenileceğini ve bütün bu çalışmalara yaklaşık 70 trilyon lira harcanacağını bildirdi.

Spor tesislerinin yapımı ve bakımı ile ilgili bilgi veren Gençlik ve Spor Trabzon İl Müdürü Şerif Özgür ise spor salonu ve açılır-kapanır yüzme havuzu inşaatının sürdüğünü, Söğütlü Atletizm sahasının ihale edildiğini, Medya İletişim Merkezi'nin ihale aşamasına geldiğini, tenis kortları ile jimnastik salonunun projelerinin bitmek üzere olduğunu belirterek, tüm salon ve sahalarda gerekli bakım, onarım ve teknik hazırlıkların aksamadan yürütüldüğünü ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler