1.Trabzon İpek Yolu zirvesi

Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM), TİKA, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), DEİK, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) iş birliği ve Trabzon Ticaret Borsası, Trabzon Valiliği, Trabzon Belediyesi, Karadeni

1.Trabzon İpek Yolu zirvesi

Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM), TİKA, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), DEİK, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO), Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) iş birliği ve Trabzon Ticaret Borsası, Trabzon Valiliği, Trabzon Belediyesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) desteği ile düzenlenen 1. Trabzon İpek Yolu İş Adamları Zirvesi, 16-19 Ekim 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

İpek Yolu güzergahında bulunan ülkeler ve komşu ülkelerin katılımı çerçevesinde gerçekleştirilecek zirvede ekonomik ilişkileri sağlam bir temele dayandırılması ve ticaret hacminin artırılması için görüşmeler yapılması hedefleniyor.

Yüzyıllar boyunca ticaret yolu olarak tarihe geçen İpek Yolu'nun yeniden canlandırılması ve bu alanda ihtiyaç duyulan gelişmelerin belirlenmesi kapsamında yeni projelerin masaya yatırılması için gerçekleştirilecek olan zirveye 22 ülkenin katılımı bekleniyor. Aralarında Rusya Federasyonu, Kazakistan, Türkmenistan ve Romanya gibi ülkelerinde yer aldığı buluşmaya üst düzey iş adamlarının katılması ve ekonomiyi geliştirecek görüşmelerin yapılması amaçlanıyor. Özellikle Avrasya ülkelerinde son dönemde yaşanan
gelişmelerin ekonomiyi olumsuz yönde etkilememesi ve bu çerçevede ilişkilerin yıpranmamasını sağlayacak mekanizmaların belirlenmesi yönünde global iş birliğinin oluşturulması hedeflenen zirve, yeni yatırım imkanlarına da ev sahipliği yapacak.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şadan Eren, Karadeniz havzasında gerçekleştirilecek olan 1. Trabzon İpek Yolu İşadamları Zirvesi'ne Trabzon olarak ev sahipliği yapmanın büyük onur ve gururunu yaşadıklarını ve bölgenin yaşadığı talihsiz olayların hafızalardan silinmesini de umut ettiklerini belirtti.

Eren, "90'lı yıllardan sonra hem Türkiye ekonomisinin hem de dünya ekonomilerinin büyük bir ivme kazanarak büyümesi ve buna ek olarak da küreselleşme olgusunun etkileri adeta dünyayı her bakımdan birbirine kenetlemiş durumda. Özellikle ekonomik açıdan ülkelerin birbirlerine sıkı bağlarla bağımlı olması, bölge siyasetlerini etkileme açısından da büyük önem taşımaktadır. Karadeniz havzasında işbirliği ve 1. Trabzon İpek Yolu İşadamları Zirvesi, turizm, lojistik, sağlık, enerji, tarım ve gıda sektörlerinde
ticari faaliyetlerin hem önünü açacak hem de var olan ilişkilerimizin kalıcı olmasını sağlayacaktır. Bu bölgede bulunan ve bölge ile ilişkili 22 farklı ülkeden gelecek iş adamları yarınların yatırımlarına yön ve karar verirken aynı zamanda bölgedeki barış ve refaha da katkı sağlamış olacaklardır. Trabzon, yapacağı ev sahipliği ile üstlendiği uluslararası sorumluluğun önderliğini taşımaktadır ve bu uluslararası organizasyon ile bölgenin geleceğine katkıda bulunarak Karadeniz Bölgesi'ndeki cazibe merkezi
konumundaki yerini güçlendirecektir" dedi.

Eren, bu çerçevede düzenlenecek olan etkinliğin ülkeler arası problemlerin çözülmesinde önemli bir rol oynayacağını da sözlerine ekledi.

Özellikle inşaat, turizm, lojistik, eğitim, enerji, tarım ve gıda sektörlerinin ön plana çıkarılacağı zirve kapsamında önümüzdeki dönem bölgede yapılacak uluslararası etkinliklerin tanıtımı ve sektörel panellerin yanı sıra bölge ülkelerinden iş adamlarının bir araya gelerek yüz yüze görüşebilecekleri ikili iş görüşmelerinin düzenlenmesi öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor