15 Temmuz hakemlerede sıçradı

Süper Ligde 2 yardımcı PTT birinci liginde 1 klasman yardımcı hakemin TFF ile ilişkisi kesildi

15 Temmuz hakemlerede sıçradı

Türkiye Futbol Federasyonu, özellikle emniyet mensupları ile il idare amirlerinin yoğunluklu olarak görev yaptığı ve sayıları 300’ü aşan üst klasman, klasman ve güvenlik-akreditasyon temsilcilerinin, paralel örgüt ile bağlantıları olup olmadığını soruştururken, federasyon gözlemcileri ve tüm klasman hakemleri ile yardımcıları için de aynı çalışmanın yürütüleceği öğrenildi.

 FETÖ’nün devlet içindeki sızıntı ve bağlantılarının ortaya çıkarılması için yürütülen çalışmanın kapsamı genişletilirken, Türkiye Futbol Federasyonu da kendi bünyesinde geniş çaplı bir araştırma başlattı.
 
Süper Toto Süper Lig Turgay Şeren sezonunda Süper ligde yardımcı hakemlik yapacak 44 isim 15 temmuz öncesi açıklanırken  15 Temmuz daki başarısız darbe kalkışmasının ardından Süper Lig yardımcı hakem listesinde 2 isimin lisanları iptal edilerek listeden çıkarıldı.

15 Temmuz öncesi açıklanan 44 kişilik Süper lig yardımcı hakem listesinde isimleri bulunan Ankara  bölgesi hakemlerinden Fevzi Demirhan ve Kayseri bölgesi hakemi İlyas Emektar 'ın  hakemlik lisanları TFF tarafından iptal edilerek  listeden çıkarıldı

Hakemlikle ilikisi kesilen ve lisanlaları iptal edilen süper lig yardımcı hakemleri  Demirhan ve Emektar'ın yanı sıra PTT birinci lig klasman yardımcı hakemi Mehmet Emre Atasoy'unda 15 Temmuz operasylonları sonucu hakemlikle ilişkisi kesildi.





TRABZON MACINDA GÖREV YAPAN İREN TUTUKLANDI

15 Temmuz darbe girişiminden sonra sürdürülen operasyonlarda Urfa bölgesi futbol hakemi, komiser Erdem İren'de  gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. İren'in ismi süper lig ve Klasman hakemleri listesinde yer almazken bu ismin geçen sezon Trabzon maçında çizgi hakemliği ve dördüncü hekimlik yaptığı öğrenildi. İren geçen sezon Süper Lig’de çizgi ve dördüncü hakemlik de dahil liglerde 22 maçta görev yaptı. Bu maçlar arasında Başakşehir-Trabzonspor, Trabzonspor-Konyaspor, Mersin İdman Yurdu-Osmanlıspor karşılaşmaları da vardı.

Çalışmaların bundan sonrada devam edeceği öğrenilirken Operasyonların  TFF ve Milli İstihbarat Teşkilatı ile koordineli biçimde yürütüleceği belirtildi
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor