1461 Trabzon'un hedefi ne?

1461 Trabzon teknik direktörü Ayhan Alemdaroğlu ve 1461 Trabzon Kulübü Asbaşkanı Nihat Demir haber61 TV'de canlı yayın konuğu oldu."Trabzonlu'yorum'adlı  programındaHaber61net Genel Koordinatörü  Orhan Çavuşoğlu'nun konuğu olan 1461 Trabzon teknik patronu

1461 Trabzon'un hedefi ne?

1461 Trabzon teknik direktörü Ayhan Alemdaroğlu ve 1461 Trabzon Kulübü Asbaşkanı Nihat Demir haber61 TV'de canlı yayın konuğu oldu.

"Trabzonlu'yorum'adlı  programındaHaber61net Genel Koordinatörü  Orhan Çavuşoğlu'nun konuğu olan 1461 Trabzon teknik patronu Ayhan Alemdaroğlu ve Asbaşkan Nihat Demir takıma dair merak edilen sorulara cevap verdi.

1461 TRABZON'UN DURUMU İYİ DEĞİL KÖTÜ DE DEĞİL

1461 Teknik Direktörü Ayhan Alemdar Haber61 TV ekranlarında yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“ 1461 Trabzon’un durumu cok iyide değil çok kötüde değil. Biz sezonu en iyi şekilde bitirmek istiyoruz. Tabi yeni gelen oyuncular var gidenler var. Takımımız en genç takımlardan biri. Bu da bize keyif veriyor. Yönetim kurulumuz ve başkanımız bu konularda çok hassaslar. Bizler Trabzonspor’a nasıl hizmet ederiz diye düşünerek hareket ediyoruz. Bizler mazerete sığınmıyoruz. Çok puanımız çalındı. Bizim bildiğimiz bir şey var oda doğru yaptığımızdan şaşmamamızdır.

Kadir Hoca'nın yerine bakıyorum. Tabi biz ona Kadir Hoca değil Kadir Baba derdik. Allah ona rahmet eylesin. Benim için çok önemli bir insandı. İnsani olarak hoca olarak tabi anlatılmaz. Biz gazoz kapaklarında görürdük onları. Nerden bilirdik böyle olacağını şimdi ise onun yardımcılığını yaptık. Çocuklara da derdi ‘Benim daha yapabileceğim bişe yok daha. Şurada 1-2 sene daha çalışrıım. Amacım buradakileri hoca yapabilmek."

Balıkesir deplasmanına gidiyoruz. Kadir Hoca kalem kağıt alıpTrabzonspor'da  kendi dönemlerinde şampiyon oldukları efsane kadruyu bir kağıda yazdı, altınada imza atıp bana verdi. Bu sırada kulüp doktoromuzda hocam banada bir tane verirmisin dedi. Bir kodroda kulüpdomktoruna yazıp verdi merhum Kadır hocam.Ben hala saklarım bende durur o. Benim için çok önemli bir hatıradır. Hocamdan daha çok şey öğrenecektim. Ama kısmet olmadı. Bize uyarısıda sakın kul hakkı almayın. Dik duruş gösterin. Ahbap-Çocuk ilişkisine girmeyin. Kimseye ters cevap vermeyin mütavazi şekilde yanaşın. Eğer veremezseniz ben geleyim aklınıza. Tabi bizde elimizden geleni yaptık ama onun sınırına yanaşmamız biraz zordur.img_7542.jpgVefatının olduğu gün kulüpten çıkarken hep selamlaşırdık ama o zaman olmadı. Kadir Hoca arabayla arkadan çıktı bizde önden çıktık. Öyle bir konuşup bakışmamız vardı ki sanki son kez görecektik. Aramızda kısa bir konuşma geçti sonra Kadir Hoca gitti. Akşam üzeri bir telefon geldi. Kadir Hoca kalp krizi geçirdi galiba vefat etti diye. Çok kötü oldum. Hemen başkanı asbaşkanı aramaya başladım. Programlarından dolayı açamadılar. Sonra hastaneye gittik. Kötü haberi aldık orada. Çocuklarda çok kötü oldular. Defnedileceği ana kadar yanından hiç ayrılmadık. Takımdakilerde bir an olsun yalnız bırakmadılar. Çok zor bir durum.

1461'İN HEDEFİ

Bizim amacımız genç oyuncuları belli bir potansiyele çekip A takıma çıkartmak. Mustafa Akbaş ve Gökhan Alsan’ı örnek verebiliriz. Dünyanın futbol başkenti Brezilya ise Türkiye’nin futbol başkenti de Trabzon’dur. Bizim mantığımız genç oyunculara kapı açmaktır. Eğer biz giden oyuncuya takılıp kalırsak gençler ne olacak? Şuan gençler staj görüyor. Yakında ustalık belgelerinide alacaklar.

Buradan tüm arkadaşlara sesleniyorum. Çıkarsınlar listelerini şeffaf bir şekilde. Toplantı tarihinide onlar belirlesin.  Yemeklerinide ben vereyim dert değil. Takip ettireceğim oyuncuları. Böylelikle futbolun değerini yükseltmiş oluruz.

Geçen sene bu takım çıktı şampiyon oldu benim açık fikrim. Artısıda var dezavantajıda var. Ama birinci mantalitemiz bizim Trabzonspor'a uygun hareket etmemiz lazım. Bizim insani yönden bunu yapmamız lazım. Bizim şuana kadar hiçbir aksiliğimiz olmadı. Hakemlerde pilot takım maçlarında kendi fikrini rakip takımdan yana kullanıyor. Hakem şunu diyor zaten 1461 Trabzon pilot takım çıkamayacak lige. Yani oyuncuların üzerlerine çok gelmeyeceksin azarlamayacaksın. Ayıptır.

Barış Memiş bu süreçte baya bir sıkıntı yaşadı. O doping skandalında Barış’ın hiç suçu yok. O çocukları hep suçladılar. Barış'ı dıaşrdan gören insan ukala, serseri, gıcık bir tip oalrak görür. Barış ile 5 aydır çalışıyorum. Çocuğum olmasını isterdim. Kişilik sahiplenme saygı yönünden çok iyi bir insan. Aklına geldiği zaman oynuyor.  Ama Barış dışardan göründüğü gibi bir sporcu değil. Bence Barış gibi bir sporcunun Süper Lig'de oynaması lazım diye düşünüyorum.”

Asbaşkan Nihat Demir ise şöyle konuştu;

“Türkiye’de bütün takımlarda olduğu gibi Trabzonspor’un da bir takım sıkıntıları var. Kulübü devir aldıktan sonra ortada bir mali tablo vardı pekte iç açıcı değildi. Bizim kulübümüzde şirket olduğu için Trabzonspor’a bağlıydı. Tabi işe başladığınızda bir takım alacaklar temlikli olduğu için sıkıntılar yaşadık. Bir sürü ödeme vardı birçok borç vardı. Elimizden geldiği kadar bunları aşmaya çalıştık. Şuanda çoğu zorluğu aştık artık gelirlerimiz bize kalıyor. Borçlarımızı zamanında ödemeye çalışıyoruz.

Sağolsunlar takımımızda bu konularda bize sıkıntı çıkarmıyorlar. Para alamadıkları zaman oynanamam gibi birşeyleri kesinlikle olmadı. Teknik kadromuzda bize destek oldu.

Ekonomik şartlarda çok büyük yol kattettik. Cüzzi miktarlar kaldı önümüzdeki günlerde bunlarıda aşacağız. PTT 1. Lig’de mücadele eden takımların çoğunun ekonomik yönünü biliyorum. Hepsi büyükşehir takımı.  Bunların arasında bizim bu şekilde hareket etmemiz gayet başarılı bir durum. Bazı sıkıntıalrımız oldu.  Ama birlik olarak bu sıkıntılarında üstesinden gelmeyi başardık.

Medya ile ilgili zaman zaman açıklamalarım oluyor. Tabi herkesi aynı kefeye koymam doğru olmuyor. Trabzon’da zor bir şehir zaten. Herkese birşey diyemiyoruz. Tabi büyük takımları yenemezsen sana ilgi olmuyor. Takım olarak başarılıyız. Biz yapmak istediğimiz neyse onu yapıyoruz. Geçen seneye göre bir kaç puan alttayız. Uçurum yok. Bizim hiç bir şekilde sıkıntımız yok. Medyanın bizi takım olarak yazmasını istiyoruz. Genç oyuncualr var aramızda. Onalrın adapte olması için medyaya taşınmaını istiyoruz. Amacımız onalrı adapte etmek onlar geleceğin oyuncuları bu şekilde ancak alışabilirler. Bizim medyadan yana sıkıntımız yok ama bazı konualrda çok geri kalıyorlar. İstikbal vaadeden oyuncuları hep aldık. Biz oyuncuları almadan önce herkes ile oturup konuştuk. Bize faydalı olacağı oyuncuları aldık.

Bize oyuncu gelirlken düşünüyor.. Ben burada kendimi kanıtlarsam büyük takıma giderim. Öncelikle Trabzonspor beni alır diye. Ondan 2 lira olan oyuncuyu biz 1 liraya alabiliyoruz. Bizde de zaten kendini kanıtlayan oyuncu kesinlikle transfer oluyor.

Eskiden amatör karmalar ile maç yaptırır oyuncu seçerdik. Ancak şuanda yoğunluktan bunu yapcak vaktimiz yok. Olsa çok güzel şeyler yapılabilir.

Benim gözümde de eski kalite kalmadı Amatör ligde. Herkes birbiri ile sıkıntılı kimse barışık değil. Çok kötü bir durum. Yakın zamanda ne futbolcu bulabiliriz. Ne de hoca bulabiliriz. Bu durumun düzelmesi lazım. Tüm Karadeniz’de eskiden tüm liglerde Trabzonlu hocalar olurdu. Şimdi ise elle sayılacak kadar az. Bizim teknik adamlarımızın oralarda iyi itibarlar bırakması lazım. Birilerinin üzerine basarak değil birilerini karalayarak değil bileğinin hakkıyla bu işi yapmalıyız. Bazı bölgeler bizi geçmeye çalışıyor. Geçtiler de.

Yapılan maçlardan seçilir 22 kişi. Alınır yapılır idman hazırlanırlar. 2-3 gün sonra herhangi bir takımlar maç yaptırılıp oradaki performasnsa göre takımlar buradan oyuncu seçebilirler.”

ASKF eskisi gibi aktif durumda değil. Bir an önce toparlanıp birşeyler yapması lazım. Sporcualrın ne sağlık ne tekik olarak bir yardım vermiyorlar. Seminerler eğitimler düzenleyip bunları eğitilmeli. Antrenörler için seminerler verilmeli. Elimizin altında hoca var çağırmıyoruz. ASKF eğer yetkinliğini kaybederse Trabzon'da futbol yüzde 50 değer kaybeder ve bunu kimse toparlayamaz. Ne 1461 Trabzon ne Trabzonspor nede amatör kulüpler. Buna artık bir çözüm bulunması lazım.

Hala Kadir Hoca'nın cenazesi için konuşanlar var. Yok olmadı yok o oldu bu oldu. Ya kardeşim gelin oturup konuşalım nedir arkadan konuşuyorsunuz. Biride çıkıp demedi ki Allah razı olsun Kadir Hoca şanına şöhretine uygun uğurlandı. Herkes konuşuyor. Bizde elimizden geleni yapmaya çalıştık.

İlerleyen zamanlarda kendi sıkıntılarımız atlattıktan sonra aklımızda olan planlar var. 1461 Trabzon oalrak Trabzon futbolunda üzerimize düşen görevleri yapmaya çalışacağız.

Boluspor’un maçını Avni Aker’de oynayacağız. Bu takım Avni Aker’de oynadığı zaman neler yapabildiğini gösterdik. Bunuda gerçekleştirebilecek kadroya sahibiz inşallah gerçeklştirecez.img_7543.jpgİnsan zaman zaman serzenişte bulunuyor. Burası Trabzon. Herkese karşı saygımız var. Herkesinde bize olsun. Her bakımdan birbirini tamamlayan bir takım var. Bırakanlardan buraya kadar emeği geçenlerden Allah razı olsun. Burada oyuncu antrenör ve yönetim kurulu yetiştirmek için uğraşıyoru. İnşallah iyi bir 1461 Trabzon bırakacağız ve buda böyle devam edecek. Bizi destekledikleri sürece daha iyi şeyler yapacağımızı söylüuorum ve bu konuda taraftara güvenim tam.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Spor