12 Dev adamın rakibi Almanya

Avrupa Şampiyonası 2. Tur ikinci maçında A Milli Erkek Basketbol Takımımız, Almanya karşısında kaybettiği avantajını geri kazanmaya çalışacak.(TBF) Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden A Milli Takımımız, bugün E Grubu’ndaki ikinci maçında Almanya i

12 Dev adamın rakibi Almanya

Avrupa Şampiyonası 2. Tur ikinci maçında A Milli Erkek Basketbol Takımımız, Almanya karşısında kaybettiği avantajını geri kazanmaya çalışacak.

(TBF) Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden A Milli Takımımız, bugün E Grubu’ndaki ikinci maçında Almanya ile karşı karşıya gelecek.

Avrupa Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden A Milli Takımımız, yarın E Grubu’ndaki ikinci maçında Almanya ile karşı karşıya gelecek.

Milli Takımımız tarafından büyük önem taşıyan bu kritik mücadele saat 18:00'da başlayacak.

İkinci tur maçlarına Fransa mağlubiyeti ile başlayan millilerimizde üç oyuncumuz çift haneli sayılarla mücadele ediyor. Emir Preldzic 11.8 sayılık ortalaması ile takımımızın en skorer oyuncusu konumundayken, Preldzic’i 11.3 sayılık ortalaması ile Hidayet Türkoğlu ve 10 sayılık ortalaması ile Ersan İlyasova takip ediyor. Takımımızın pota altındaki en etkili ismi 7.8 ribaundluk ortalaması ile Ömer Aşık olurken, sayı yollarında ise 3.2 asistlik ortalaması ile Ender Arslan ilk sırada yer alıyor.

Yarın karşılaşacağımız rakibimiz Almanya ise adeta NBA yıldızı Dirk Nowitzki üzerine kurulmuş bir ekip. Almanya’da üç oyuncu çift haneli sayılarla oynarken, Nowitzki 20.2 sayılık ortalaması ile takımın en skorer oyuncusu konumunda. Nowitzki’yi 13.2 sayılık ortalaması ile Chris Kaman ve 10.3 sayılık ortalaması ile Heiko Schaffartzik takip ediyor. Panzerlerin pota altındaki en etkili oyuncusu 10.3 ribaundluk ortalaması ile Chris Kaman olurken, takımın en skorer üçüncü oyuncusu olan Schaffartzik, aynı zamanda 4.3 asist ortalaması ile de takımın sayı yollarındaki en etkili ismi.

Şampiyonaya B Grubu’nda başlayan Almanya, ilk maçında İsrail’i 91-64 mağlup ettikten sonra, İtalya’yı da 76-62’lik skorla geçmeyi başarmıştı. İtalya maçının ardından Fransa’ya 76-65 ve Sırbistan’a 75-64’lük skorlarla mağlup olan Almanya, grubundaki son maçında Letonya’yı 81-80 yenerek üst tura çıkmayı başardı. E Grubu’ndaki ilk maçında İspanya ile karşı karşıya gelen Almanya, bu mücadeleden de 77-68’lik skorla mağlup ayrıldı.

Geçtiğimiz yıl ülkemizde düzenlenen 2010 FIBA Dünya Şampiyonası’nda da yer alan Almanya ile millilerimiz şu ana dek Avrupa Şampiyonaları’nda 8 kez karşı karşıya geldiler. Bu maçların üçünden 12 Dev Adam galip ayrılırken, beşinde ise Almanya gülen taraf oldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Spor