Hatice İlknur Bedir

Hatice İlknur Bedir

Sosyal Medya Takipçilerinizi Arttırmak İçin 8 Püf Nokta

Çağımızın her türlü iletişim aracı olarak kullanılan sosyal medya platformları kişiler tarafından bilgi aktarımı ve ticaret amaçlı oldukça sık kullanılmaktadır. Dünya nüfusuna hitap eden sosyal medya platformları hayatımıza girdiği ilk andan itibaren kitle sayısı her zaman önemli olmuştur. Ticaret amaçlı kullanılan hesap sahipleri sadece bulundukları ilçe veya illere değil ülke çapında hatta dünya çapında insanlara hitap etmek için paylaşımlarını anlık ve günlük olarak güncel tutarlar. Ne kadar çok kişi o kadar müşteri demek. Sosyal medya hesaplarımızı takipçi sayısını arttırmanın püf noktalarını şu şekilde sıralayabiliriz.
1. Ücretli reklam yaptırarak takipçi sayınızı arttırabilirsiniz. Geniş kitlelere hitap eden hesaplara komisyon teklif ederek kendi hesabınız ve içeriklerinizden bazılarını da paylaştırarak yardım alabilirsiniz. Birçok farklı site her sosyal medya hesabı için bu hizmeti sunar. Ayrıca çok yüksek fiyatlar vermeden size organik takipçi hizmeti sunar. Organik takipçi almak size her açıdan yüksekte tutacaktır. Eğer takipçileriniz sahte olur ise bu sitenizi inceleyen kişiler için olumsuz şekilde karşılanır.
2. Faydalı içerik üretmek. İnsanların ihtiyaçlarına göre veya ilginç içerikler üreterek hesabınızın ilgi çekmesini sağlayabilirsiniz yaptığınız paylaşım daha sonraki paylaşımınızın ne olacağı merakını uyandırmak karşıdaki kişiler tarafından sizi takibe almasını kolaylaştıracaktır.
3. Düzenli olarak paylaşımda bulunmak. Bu sizi hem üst sıralara taşıyacak hem de takipte bulunan kişilerin önerisine ve öylesine bir hesap olmadığınız kanaatinde bulunmalarını size büyük ölçüde avantaj sağlayacaktır. Günde 1 veya 2 tane değil de daha fazla içerik üretmenin gereklidir.
4. Sosyal Medya Dışında da Hesabınıza takipçi kazandırmak adına bahsetmeniz ve bahsettirmeniz oldukça önemlidir. İnsanlar sadece karşılarına çıkan sayfaları değil kulaktan duyma hesapların takipçi sayısını arttırmanın konusunda büyük ölçüde ilerlediği görülmektedir. Hesabınızı oldukça fazla duyurmaya dikkat edin. Bu işlemde reklam yapılarak kısa sürede sizlere ulaşmasını sağlar. Reklam artırımı ile kısa sürede takipçi toplamanız mümkündür.
5. Hashtag kullanımı, yani anahtar kelime kullanımı takipçi sayınızı arttırmak için çok önemlidir. Oldukça önemli olan bu yöntem hashtag kullanan kişilerin ne aradıklarını anahtar kelimelerle onların karşısına çıkarmak sizin elinizdeki en büyük avantajdır. Buna gösterdiğiniz özen takipçi sayısı arttırma adına oldukça önemli bir noktadır. Hastag kullanımı instagram ve Twitter sosyal medya hesapları için oldukça önemlidir. Bu sitelerde kişiler arama yaparken hastag kullanımına çok önem verir. İçeriklerinizi hazırlarken kullandığınız hastagler ile sitenize yönelim miktarını arttırıp daha fazla takipçiye ulaşmanız mümkündür.
6. Çekilişler düzenleyin, hitap ettiğiniz kesimin beğenisini kazanmak onların sayesinde diğer kesimlerde işletmesine yardımcı olacak çekilişle bir anda oldukça fazla sayıda kişilerin hesabınıza yönlenmesinde yardımcı olacak oldukça faydalı bir yöntemdir. Yani çekiliş sonunda vereceğiniz hediyenin sayısının da çok olması gerekmektedir.
7. Hangi platformda daha çabuk takipçiye ulaşacağını bilmek. Bu sizin adınıza çok önemlidir kişilerin nerede ne araştırdığını da araştırmak size kalıyor yani hesabınız ı ne adıma kurduysanız önce bütün platformlarda sizin gibi hesapları olan kişilerin ne kadar rağbet gördüğü ve siz de o platformda hesap açtığınızda onlar kadar yada daha iyi mi olabileceğinizi düşünüp karar vermek size ve paylaşımlarınızı bağlıdır.
8. Kaliteli içerik üretemeyen dikkat edin. Takipçilerinizin ilk bakacağı nokta içerikleriniz olacaktır. Sizde en iyi şekilde içerikler üretmek için uğraşıp kısa sürede takipçi kazanmanız mümkündür. Görsel ve metin kısmını oldukça kaliteli tutmak için uğraşmalısınız. Bu sayede kısa sürede takipçi toplayarak sayfanızı büyütmeyin yardımcı olacaktır.

YAZIYA YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR