Zenginler CHP'ye Oy Veriyor

22 Temmuz seçimleri, sol tabanı oluşturan yoksul ve dar gelirlinin, tercihini artık sağdan yana kullandığını ortaya koydu. Zengin kesim CHP'yi seçerken, yoksullar AKP'yi tercih ettiler. Seçimden önce yaptığı anketle sonuçları en doğru bilen KONDA'nın kuru

Zenginler CHP'ye Oy Veriyor

22 Temmuz seçimleri, sol tabanı oluşturan yoksul ve dar gelirlinin, tercihini artık sağdan yana kullandığını ortaya koydu. Zengin kesim CHP'yi seçerken, yoksullar AKP'yi tercih ettiler. Seçimden önce yaptığı anketle sonuçları en doğru bilen KONDA'nın kurucusu Tarhan Erdem, sonuçları demografik açıdan değerlendirdi.

Erdem'in Türkiye genelinde yaptığı araştırmaya göre, üniversite mezunlarının yüzde 42'si CHP'yi seçti. Bu kesimin yüzde 24'ü ise oyunu AKP'den yana kullandı. Ortaokul altında eğitim alanların yüzde 55'i AKP, yüzde 14'ü ise CHP'ye oy verdi. Yoksul kesimin oylarındaki dağılım da dikkat çekti.

Bu kesimdekiler, yüzde 55 gibi oy çokluğuyla tavırlarını açıkça AKP'den yana koydular. Yoksul kesimin yüzde 14'ünün tercihi ise DTP'li bağımsızlar oldu. CHP, geleneksel tabanı sayılan yoksul kesimin sadece yüzde 8'inin oyunu alabildi. Zenginlerin yüzde 50'si tercihini CHP'den yana kullandı. Bu kesimden AKP'ye yüzde 23 oy çıktı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset