Zeki Sezer'den Değerlendirme

CNN Türk televizyonunda katıldığı bir programda, Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sezer, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün adaylığının dayatılmasının gerginliğe yol açtığını belirterek, Cumhurbaşkanının uzlaş

Zeki Sezer'den Değerlendirme

CNN Türk televizyonunda katıldığı bir programda, Cumhurbaşkanı seçimine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Sezer, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül'ün adaylığının dayatılmasının gerginliğe yol açtığını belirterek, Cumhurbaşkanının uzlaşmayla seçilmesi gerektiğini söyledi.


Gül'ün, ''Benim herhalde meydanların işaretini görmezlikten gelecek halim yok'' şeklindeki sözlerini de eleştiren Sezer, ''Gül'ü istemeyen meydanlar da vardı. Cumhurbaşkanının, sadece kendi meydanlarına değil, bütün meydanlara eşit uzaklıkta olması lazım'' diye konuştu.

Sezer, ''DSP'nin, eşi türbanlı bir Cumhurbaşkanına itirazı var mı?'' sorusuna, ''Normalde başörtüsü diye bir sorunumuz yok. Bu dönemde eşi türbanlı bir Cumhurbaşkanı'nın oraya çıkmaya çalışması, yeni gerginliklere yol açabilir. Bunu yapmada ısrarlı olmamaları, merkeze geldiklerinin bir göstergesi olacaktır. Bu dönem için Cumhurbaşkanının eşinin türbanlı olmamasını tercih ederiz'' yanıtını verdi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler