Zeki Sezer'den Ayrılık Sinyali

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP listelerinden milletvekili seçilen DSP'lilerin, yemin töreninden hemen önce ya da sonra DSP'ye üye olacaklarını söyledi.

Zeki Sezer'den Ayrılık Sinyali

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, CHP listelerinden milletvekili seçilen DSP'lilerin, yemin töreninden hemen önce ya da sonra DSP'ye üye olacaklarını söyledi. Sezer, bunun CHP'den kopma olarak nitelendirilmesinin doğru olmadığını belirtti ve Bu yeni alınmış bir karar değil. Kopma değil. İşbirliği kararının alındığı gün varılmış mutabakatın gereği" diye konuştu.

Zeki Sezer, DSP Parti Okulu'nun düzenlediği eğitim çalışmaları öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

CHP listelerinden seçilen milletvekillerinin ne zaman DSP'ye katılacaklarının sorulması üzerine Sezer, Sanırım yemin töreninden hemen önce ya da hemen sonra bu arkadaşlarımız DSP üyesi olacaklar yanıtını verdi. Ayrılma kararının yeni olmadığını belirten Sezer, Bu yeni alınmış bir karar değil. Kopma değil, işbirliği kararının alındığı gün varılmış mutabakatın gereği. Birkaç gün içerisinde DSP resmen Meclis'te temsil edilecekö diye konuştu.

BAYKAL'LA DA KONUŞACAĞIZ

Zeki Sezer, milletvekillerinin ayrılacakları tam saati ve günüö belirlemediklerini ifade ederken, konuyu CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'la da görüşeceklerini kaydetti. Sezer, CHP'nin Sayın Genel Başkanı ile de konuşmak da yarar görüyorum. Konuşarak uzlaşı içinde bir sonuca bağlayacağız dedi.

Sezer, grup kurma konusuna da değindi. DSP'nin hedefinde varolan milletvekilleri ile grup ötesi bir çalışmayla Türkiye'nin önünü açacak bir siyasi atmosferi yaratma bulunduğunu söyleyen Sezer, Bizim şimdi, bir transfer politikamız yok. Sel önünden kütük kapmak gibi değerlendirenler de olabilir böyle bir şey olduğunda. Ama gelecek ne gösterir onu bilemiyorum. Ama bizim özellikle transfer çalışmamız yok diye konuştu.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Sezer, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin açıklamalarda da bulundu. Hep söylüyorum, bizim beklentimiz, Sayın Başbakanın ve hükümet partisinin uzlaşı ile Cumhurbaşkanlığını seçmeye çalışması. Bunun için bir adım atması, eğer bunu yapabilirse son derecede iyi olur. Biz uzlaşı ile Cumhurbaşkanının seçilmesini istiyoruz dedi. Sezer, Abdullah Gül'ün yeniden dayatılmasını ise kabul etmeyeceklerini yeniledi.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve MHP lideri Devlet Bahçeli'yi davet ettiği, DTP ve DSP'ye ise davette bulunmadığının hatırlatılması üzerine Sezer, Sayın Cumhurbaşkanı ile bir değerlendirme yapmak şık olmaz. Bunu doğru bulmam açıkcası. Sayın Cumhurbaşkanının kendi değerlendirmesidir. Biz yeri geldiğinde geçmişte Sayın Cumhurbaşkanı ile görüştük, davetlerine katıldık. Bu dönemde, bugün öyle bir tercih yapmış onun takdiridir dedi.

Sezer, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a yönelik istifa çağrılarının ise DSP'ye etkilemeyeceğini söyledi. Sezer, CHP'nin iç işlerine karışmak şık olmaz, etik olmaz bize de yakışmaz. Onlar kendi durumlarını değerlendirecek, biz de kendi durumumuz. Ama başka partilerde yaşananlar DSP'yi etkilemez diye konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler