'Zana'nın açıklamaları olumlu'

 Başmüzakereci Egemen Bağış, "Leyla Zana'nın yaptığı açıklamalar son derece yapıcı. Bu ülkede kardeşçe yaşamanın vakti gelmiştir. İnşallah geçmişte yaptığı hatalı açıklamalardan dönüş için bir vesile olur." dedi.Pera Palace Hotel'deki Avrupa Isı Zirvesi (

'Zana'nın açıklamaları olumlu'

 

Başmüzakereci Egemen Bağış, "Leyla Zana'nın yaptığı açıklamalar son derece yapıcı. Bu ülkede kardeşçe yaşamanın vakti gelmiştir. İnşallah geçmişte yaptığı hatalı açıklamalardan dönüş için bir vesile olur." dedi.

Pera Palace Hotel'deki Avrupa Isı Zirvesi ( EHI) programına katılan Egemen Bağış, program çıkışı basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bağış, Avrupa Birliği Karma Parlamentosu'nda (KPK) Avrupalı parlamenterlerin Zana'ya açılan davalarla ilgili sorular sorduğunu ve durumu El Kaide örneği ile anlattıklarını söyledi. Bağış, "Avrupa Birliği ülkelerinde seçilmiş bir parlamenter, El 'Kaide terör örgütü değildir, özgürlükleri savunuyor ve silahta güvenceleridir.' dese o ülkelerde savcılar harekete geçer. Hiç kimse savcılara ne yapıyorsunuz demez." diye konuştu.

 

Bağış,Türkiye'de kanayan bir yaranın olduğunu bu kanayan yaranın tedavisi için herkese çok büyük görev düştüğünü ifade etti. Bağış, "Sayın Zana son zamanlarda ben elimi taşın altına koymak istiyorum diyorsa tabi ki bizimde olumlu yaklaşmamız gerekiyor.Yeter ki samimi olsunlar, yeter ki inandırıcı olsunlar. inşallah geçmişte yaptığı hatalı açıklamalardan dönüş için bir vesile olur." ifadelerini kullandı.

 

Başbakan Erdoğan'ın barış çağrılarına atıfta bulunan Bağış, "Eğer barışı isteyenler varsa bunun başında sayın Başbakanımız gelmektedir. Daha dün yaptığı konuşmasında barışın önemine, insanlığın kardeşçe yaşamasına değinmişti. Umarım herkes o konuşmadan, alması gereken mesajı alır." dedi.

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset