Yürüyüştekiler siyasilerin maşası!

AK Parti’nin Trabzon İl Başkan Yardımcısı,  Mali İdari işler Başkanı ve Mali Müşavir Murat Üçüncü dün Haber61 ailesini ziyaret etti.Hoş sohbet içerisinde bulunduğumuz Murat Üçüncü haber61'in sorularını yanıtladı. İşte o sohbet;Sayın Üçüncü Mesleğinizle il

Yürüyüştekiler siyasilerin maşası!

AK Parti’nin Trabzon İl Başkan Yardımcısı,  Mali İdari işler Başkanı ve Mali Müşavir Murat Üçüncü dün Haber61 ailesini ziyaret etti.

Hoş sohbet içerisinde bulunduğumuz Murat Üçüncü haber61'in sorularını yanıtladı. İşte o sohbet;

Sayın Üçüncü Mesleğinizle ilgili olan 6111 sayılı sayanın durumu nedir?

25 Şubat ta başlayıp 31 Mayıs 2011 tarihinde sonar eren 6111 sayılı yasada 5 milyon 113 bin mükellef vergi dairelerini müracaat edildi. Bu müracaatlar hem internet üzerinden hem de vergi dairelerine bizzat vatandaşların giderek müracaatları ile gerçekleşti. Toplamda 6 milyon 33 bin dosya işlem görüp,  36 milyar 551 milyon liralık vergi borcu yeniden yapılandırıldı. Sigorta prim borcu için de yaklaşık 1,7 milyon kişi yapılandırma başvurusu yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın rakamları ile birlikte toplam rakamın 58,3 milyar lirayı buldu. Bu müracaat sayısı ve toplanan rakamın iktidar partisine olan güvenin bir göstergesidir.

Sayın Üçüncü aynı zamanda SKM’de görevlisiniz seçim çalışmaları nasıl geçti?

Seçim çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. İl SKM Programları  doğrultusunda tüm ilçelerde saha çalışmalarımız devam ediyor. Bakanımız, vekillerimiz ve vekil adaylarımız tüm ilçelerimizde belde, mahalle ve köyler geziliyor. Çalmadık kapı sıkmadık el bırakmıyoruz. Türkiye yi nereden nereye getirdiğimizi ve yeni projelerimizi anlatıyoruz. Yine Bakanımızın önderliğinde sivil toplum örgütlerini yemekli toplantılar yaparak nereden nereye geldiğimizi ve gelecekte neler yapacağımızı anlatıyoruz. Bazı İlçelerde miting ve açık hava toplantıları yaparak çalışmalarımız anlatıyoruz. Türkiye yi ve Trabzon’u nereden nere getirdiğimizi,  bu günden itibaren de neleri yapacağımızı yazılı, görsel basın Tv, radyo ve çağımızın tüm elektronik imkanlarını kullanarak halkımıza duyurmaya çalışıyoruz.

Görsel ve yazılı medyada çalışmalarımızda Genel başkanımızın ve vekil adaylarımızı birleştirip  tüm halkımıza sunmaktayız.

Trabzon da hiç genel başkanının resmini asmayan ve kendi resimlerini asan siyasi partiler var.

Başbakanın Trabzon Mitingi hakkında ne diyorsunuz?

31.05.2011 tarihinde yapılan mitingimiz bu güne kadar Trabzon’da yapılan en kalabalık ve coşkulu mitinglerden biri idi. Yaklaşık olarak 50 bin  insan vardı. Bu Başbakana ve AK Partiye olan sevgi ve güvendir. Miting komitesinde görevli idim. Mitin sağasına saat 11:30 da insanlar gelmeye başladı ve akşam saat 18:00 e kadar arada bekleyip Başbakanımızın  konuşmasını dinledi. Yanı 6,5 saat mitin alanında bekleyen insanları siz zorla tutamazsınız bu bir sevgidir, bu bir duyulan güvendir, bu bir mutluluktur. Kimse kimseyi bu kadar beklemez ama Başbakanımızı bekliyorlar.  Başbakanımızın mitinden çok mutlu ve umutlu ayrıldı. Mitinge emeği gecen ve katılan tüm halkımıza şükranlarımızı sunar teşekkür ederiz.

2011 olimpiyatları ile ilgili yatırımları vatandaş önemsiyor mu?

Akyazı ile ilgili medyada çıkan durdurma haberlerini okuyan bir iki vatandaş bana gelerek ‘Ne oluyor bu çalışma’ diye soruyor. Akyazı’nın zemini  etüdünün yeniden  araştırılması istenmiş, rapor inşallah ve beklentimiz olumlu çıkacak ve  çalışmalar tekrar başlayacaktır. Zaten şu an itibariyle çalışmalar durmuş değil. Gerekli yazılar tarafımıza ulaşmadığı için medyada çıkan haberler olduğundan çalışmalarımız devam ediyor Akyazı projesini yapacağız. 

Trabzon’da Akyazı kadar geniş dolgu sahası ya da tekrar dolgu yapma şansımız olan bir yer var mı? Yok. Böyle olunca ilgili kurum, sivil toplum örgütü gitmiş bu proje ile ilgili bir sıkıntı var demiş. Ne yapalım şimdi. Bunlara baktığımız zaman Trabzon’la ilgili hiçbir yatırım yapmayalım mı? Trabzon’u nasıl büyüteceğiz. Sayın Erdoğan Bayraktar’ın bir lafı var ‘Trabzon’u Barcelona yapacağım’ diye. Eee nasıl yapacağız bu şekilde. Biz şimdi gidip dağları kırıp düzeltmeye kalksak gidip diyecekler ki dağları deldiler. Sahilde Trabzon’la Akçaabat arasındaki atıl kalmış tek bir yer Akyazı. Orayı da yaptığımız zaman Trabzon ile Akçaabat birleşecek . O kadar düz ve geniş bir alan ve artı Trabzon’a bir liman daha. Kimse bundan bahsetmiyor hiç. Sadece Akyazı Projesi Trabzonspor Stadı diyor vatandaş.

Hayır değil. Burada Trabzonspor Hastanesi, terminali, Limanı, Oteli, Spor kompleksi. Bu tesis yapıldığı zaman Trabzon bir Barcelona gibi olacak. Organizasyon denilince akla Trabzon gelecek.

Bunun dışında Trabzonspor basketbol takımı var. Kapalı spor salonumuz yetmiyor. Şimdi çok daha güzel bir salon yapılıyor. Türkiye de tek Açılır kapanır yüzme havuzu yapıldı. Sahilde 2011 olimpiyatları için tenis kortları , Bunları Sayın Başbakanımızın önderliğinde Sayın Bakanımız Faruk özak Trabzon’a kazandırmıştır. Yapandan Allah razı olsun demek gerekirken bazı siyasiler bunu da kullanıyor. Ucube diyor. Vicdanlarıyla baş başa bırakıyorum onları. Ama vicdanları varsa. Bu projeler ile ilgili nasıl bir anlayışları var anlamış değilim.

Trabzonspor konusunda ne düşünüyorsunuz, sizce haksızlık yapıldı mı?

Trabzonspor’a gelince, Trabzonspor vazgeçilmez bir değerimizdir. Trabzonspor kimlik üstümüzdür.  Trabzonspor şampiyon olsa inanıyorum ki herkesten daha fazla sevinecek olan Başbakanımızdır. Biliyorsunuz Eniştesi ve ki iki torunu Trabzonsporludur. Başbakanımızdan istediğimiz hangi şey gerçekleştirilmedi? Her istediğimizi Başbakanımız yerine getirdi. Bakanımız Sayın Faruk Özak spor Bakanıdır. Belki bazı şeyleri söyleyemiyordu fakat Trabzonspor’a çok şey kazandırdı. Bizler Bazıları gibi seçimden seçime Trabzonsporlu değil Doğuştan Trabzonsporluyuz. En son başbakanımız ile Trabzonspor başkanı Sayın Sadri Şener in yapmış olduğu toplantıda Trabzonspor Şampiyonlar liginde oynayacağımız ve Avni Aker in tadilat yapılması gerektiği konusunda Başbakanımızdan yardım istemiş ve Trabzonspor’a Avni Aker i Şampiyonlar ligine hazırlanması için 6 trilyon lira para göndermiştir.

Biz Trabzonspor siyasete bulaştırmak istemiyoruz ama Bazı siyasi partiler Trabzonspor un şampiyon olmasın diye dua edip ellerini uğuşturdukları görülüyor. Amaçları bunu seçim malzemesi yapmak. Şimdi yıl 2001-2002 sezonu MHP koalisyon hükümeti Bayındırlık Bakın Koray Aydın Trabzonspor son maçını kazanarak 40 puan eksi 16 averajla ligde kalıyor. Bunları unutmadık ve unutmayacağız. O zaman neden şampiyon yapmadılar. Trabzonspor un hakkını aramadılar. Ama O zaman onlar Trabzonsporlu değildiler şimdi Trabzonsporlu oldular. Dedim ya onlar seçimden seçime Trabzonsporlu. Şimdide tutmuşlar anons araçlarından kendi propagandaları yerine  Trabzonspor marşını çalıyorlar ayıptır, yazıktır. Bu kadarda olmaz Trabzonspor bu kadar kullanılmaz. Zarar Gören yine Trabzon ve Trabzonspor dur.

Yine diğer bir siyasi parti Trabzon belediye başkanlığı zamanında Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinin yolu kesiliyor ve O zamanın CHP li belediye başkanı bu duruma duyarsız kalıyor yolu açamıyor. Yine CHP Trabzon belediye başkanı zamanında Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinin suyu kesiliyor, su sıkıntısı çekilir Trabzonspor su taşıma araçları ile Tesislere su taşıyor. Biz bunları unutmadık. Şimdi Bu Belediye Başkanı Trabzonspor hakkını koruyacak ve Şampiyon yapacak.

BUNLARIN HİÇBİR PROJELERİ YOK YAPACAK YATIRIMLARI YOK BİR TEK SEÇİM MALZEMESİ OLARAK ELLERİNDE TRABZONSPOR var. Seçimden sonra bunlar gidecek Trabzon ve  Trabzonspor yine bizlere kalacaktır.

Sokaklarda yürüyüş yapanlar çok az sayıdaki gençler Trabzonspor taraftarı değil, bazı siyasi partilerin maşasıdırlar. Bunları biliyoruz bunlar Trabzonspor zarar verdiklerini farkında değiller. 

Trabzon 6-0 olurmu?

Biz Allah’ın Salih kulunu meclise göndereceğiz. Bunun için uğraşıyoruz. Bunun da cevabı 6-0’dır. Diğer partiler 6’yı bırakın bunun yarısını bile ağızlarına alamıyor. Hedefimiz 6-0’dır. Bizim projelerimiz, hedefimiz bu yöndedir. Sahaya çıktığımızda projelerimizle çıkıyoruz. Diğer siyasi partilere bakıyoruz projeleri yok. Bizim niyetimiz isteğimiz 6-0 yani. Allah’ın Salih kulunu meclise göndermektir. En genç de bizim vekilimiz olacak inşallah. Biz çalışmalarımızı Tüm teşkilatlarımızla birlikte yapmaktayız.

AK Parti 8,5 yıldır iktidar da, Anayasa tartışmaları da yapılıyor. Neler söylemek istersiniz?

 Hepimiz biliyoruz ki, 1982 yılında yapılmış olan bir Askeri Anayasasıdır. 1982 yılından günümüze yamalar yapılıyor, değişiklikler yapılıyor ama günümüzde ihtiyaçlara artık cevap vermiyor. Referandumda bazı şeyleri değiştirmek için uğraştık.  Oy verenden de vermeyenden de Allah razı Olsun. Belli bir yere kadar Anayasayı değiştirdik ama  darbe, askeri bir anayasa olmaktan çıkaramadık.

Zaten baktığımızda da diğer siyasi partilerde Anayasayı değiştireceğiz demeye başladılar. Ustalarını örnek alıyorlar. İnşallah seçimler sonrası yeterli çoğunluğu da yakalayacağız ve Sivil Anayasa yapıp, günümüz çağına uygun modern demokratik koşullarda çağdaş, yeni ve önümüzü açan bir Anayasa yapacağız . Sivil bir Anayasa olacak.

Gelecekle ilgili Projeleriniz nelerdir?

12 haziran seçimlerinden sonra Trabzon için Projelerimiz kitapçık haline getirilip Trabzon halkına dağıtıldı. Bu projelerimizde Erzurum-Erzincan demir yolu ve hızlı tren, Büyük Şehir Trabzon, Konut Seferberliği, köy yolları ıslahası ve asfaltlanması, Yaylalar Master planı, Çakır göl Kayak merkezi ve Kış Turizm, Akyazı Projesini tamamlamak, Trabzon-Erzurum-Malatya-Antalya Duble Yollar ve bu çalışmalara birlikte Trabzon’da yeni iş alanlarını geliştirilmesini saplamaktır. Bunları da yapacak gücümüz vardır.

Söylemek istediğiniz bir şeyler var mı?

Bu röportaj için öncelikle sizlere teşekkür ederim.

Biz Ak Parti Trabzon İl Başkanlığı ve ilçe başkanlarımız olarak tüm çalışmalarımızı İl SKM üzerinden gerçekleştirip bir bütün şeklinde çalışmalarımızı yapmaktayız.  Çalışmalarımızı; Bakanımız, Vekillerimiz, Belediye Başkanlarımız, Vekil adaylarımız, Vekil aday adaylarımız ve eski yeni tüm yöneticiler katılarak yapmaktayız Hep birlik beraberlik içerisinde çalışıyoruz. Biz bu seçim sürecinde elimizden geleni yaptık takdir Allah (cc) ın dır. Tüm halkımıza selam ve saygılar sunarım

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler