Yunanlılar O'nu Trabzon'da izledi

Yunanistan devlet televizyonu ERT, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hayat hikayesini ekrana taşıdı. Kasımpaşa'da çocukluk döneminden Ankara'da başbakanlığa uzanan siyasi kariyerinin ele alındığı programda Başbakan Erdoğan ailesini tanıyanların görüşleri d

Yunanlılar O'nu Trabzon'da izledi

Yunanistan devlet televizyonu ERT, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hayat hikayesini ekrana taşıdı. Kasımpaşa'da çocukluk döneminden Ankara'da başbakanlığa uzanan siyasi kariyerinin ele alındığı programda Başbakan Erdoğan ailesini tanıyanların görüşleri de aktarıldı.

Yunanistan'da Mali krize ilişkin gelişmeler gündemin ilk maddesi olmayı sürdürürken, Türkiye'deki siyasi gelişmeler ile milletvekili seçimleri yazılı ve görsel medyanın en çok rağbet ettiği haberler arasında yer alıyor. Bir hafta içinde Türkiye'deki AK Parti iktidarı, Seçimler ve beklentileri 3 programla masaya yatıran ERT, geçen Cumartesi günü 'Muhabirler', önceki gün "Euronet" haber programlarından sonra dün akşam da 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi kariyeri ile hayatını' ekrana taşıdı.

ERT'in tecrübeli diplomasi muhabiri Fanis Papathanasiou'nun belgesel formatında hazırladığı "Özel Görevler" adlı program 1 saat sürdü. Başbakan Erdoğan'ın çocukluk, gençlik, belediye başkanlığı, AK Parti liderliği ile başbakanlık dönemlerinin ele alındığı programda gazeteciler, Erdoğan'ın danışmanları, Kasımpaşa'dan aile dostları ile seçmenlerle yapılan röportaj ve hikayelere yer verildi.

Başbakan Erdoğan'ın hayatının farklı dönemlerine ait arşiv görüntüleriyle desteklenen programda Erdoğan'ın 15 yaşında Kasımpaşa'ya geldiği hatırlatıldı. Kasımpaşa'daki yaşamına dair özel bir bölüm ekrana geldi. Erdoğan'ın burada oturduğu ev, başbakanlığı döneminde bile uğradığı bakkal, aynı apartmanda yaşayan komşuları, Kasımpaşa Spor yöneticileri, Sümeyye Erdoğan'ın arkadaşları ve halk ile yapılan söyleşiler ile anılar izleyiciyle paylaşıldı.

GAZETECİLER ERDOĞAN'I ANLATTI Zaman'dan Fehmi Koru, halkın AK Parti hükümetinin ekonomi başta olmak üzere yaptığı reformlardan memnun olduğunu ve istikrarın sürmesin i istediğini ifade ediyor. Koru, Erdoğan'ı çok fazla gönülden sevenler olduğu gibi ona kızanların da bulunduğunu anlatıyor.

Bir dönem Erdoğan'ın danışmanlığını da yapan Radikal'den Akif Beki ise Başbakan Erdoğan'ı kampanyaları ve halkın taleplerini en iyi bilen lider olarak tanımlıyor. ERT'nin İstanbul muhabiri Arianna Ferntinou ise seçimleri kazanmasına kesin gözüyle bakılan Erdoğan'ın yeni dönemde 'Kanal İstanbul' ve 'İstanbula 2 şehir' gibi dev projeler açıkladığını belirtiyor.

Todays Zaman Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş ise Erdoğan'ın simit ve su bile satan içlerinden bir lider olduğu için halk tarafından sevildiğine dikkat çekiyor. Ana muhalefet CHP'nin değiştiğini söyleyen Milliyet'ten Aslı Aydıntaşbaş ise Erdoğan'ın medya ile problemi bulunduğunu savunuyor. Erdoğan'ın rakiplerine karşı sert bir üslup benimsediğini anlatan Aydıntaşbaş, bunun değişmesini umduğunu belirtiyor.

Başbakan Erdoğan'ın danışmanlarından Hüseyin Besni ise 1970'li yıllardan beri Erdoğan ile arkadaşlıklarını anlatıyor. Yeni dönemde AK Parti hükümetinin önceliği sivil anayasa yapılmasına vereceğini anlatan Besni, Erdoğan'ın son defa milletvekili seçimlerine gireceğini hatırlatıyor. Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine Besni, "Cumhurbaşkanlığını ciddi olarak düşünecek" ifadelerini kullanıyor.

Başbakan Erdoğan'ın Trabzon mitingini takip eden Yunan gazeteciler, burada da halkın nabzını tutuyor. Oyunu AK Parti'ye vereceğini ve Erdoğan'dan memnun olduğunu belirten yaşlı bir vatandaş, gülerek "Kılıçdaroğlu ancak 2023'ten sonra başbakan olabilir" görüşünü dile getiriyor. Miting sonrası Başbakan Erdoğan ile tanışan Yunan gazeteci Papathanasiou, Kasımpaşa'da çekim yaptıklarını söyleyince Erdoğan gülüyor. Ardından "Yunanistan'a benden selam götürün" karşılığını veriyor.

Sümeyye Erdoğan: "SİYASETE GİRMEYİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Programda Başbakan Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan öne çıkarılırken, babasının yanından ayrılmadığı değerlendirmesi yapılıyor. Trabzon'da görüşü alınan Sümeyye Erdoğan, babasının yanında çalışmalara katılmasının ve yapılan işlere şahit olmasının kendisi için büyük tecrübe olduğunu ifade ediyor. Erdoğan, "Ülkede çok önemli reformlar yapılıyor. Halkın ilgisi iyi yolda olduğumuzu gösteriyor. Üçüncü defa iktidara geleceğimizi umuyoruz" diyor. 'Kasımpaşa fakir bir mahallede yaşamalarının babasının insanların problemlerini daha iyi anlamasına ve onların kalbine hitap etmesine neden olduğu' tespitinde bulunan Sümeyye Erdoğan, Yunan gazetecinin "politikaya girmeyi düşünüyor musunuz?" sorusuna ise "Böyle bir planım yok. Siyasete girme hedefim yok. Sadece babama yardım ediyorum" şeklinde konuşuyor.

Kasımpaşa'dan Sümeyye Erdoğan'ın arkadaşı Zübeyde'nin evine misafir olan Yunan gazeteci, Zübeyde'nin Sümeyye Erdoğan ile birlikte büyüdüklerini ve arkadaşlıklarının sürdüğünü ifade ettiği görüşünü aktarıyor. Bayram Kaya ise Erdoğan ailesinin bakkal dükkanlarından alışveriş yaptıklarını ifade ederken, dükkanı işleten kızı ise Erdoğan'ın başbakan olarak ziyaretinde çektirdikleri fotoğrafı gösteriyor. Kasımpaşa Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Süha Sidal ise Başbakan Erdoğan'ın futbolculuk dönemini anlatıyor. Çok başarılı bir stoper olduğunu vurguluyor.

Programda Fenerbahçe'nin Erdoğan'ın desteğiyle şampiyon olduğuna ilişkin iddialar da gazetecilerin görüşleri eşliğinde verildi. Fehmi Koru, Başbakan Erdoğan'ın fanatik bir Fenerbahçe taraftarı olduğunu ancak futbola müdahalesinin söz konusu olamayacağını dile getiriyor. Zaman Spor Editörü Serkan Akcan ise Trabzonspor'a Başbakan'ın haksızlık yaptığı iddiasının ana muhalefet CHP tarafından köpürtüldüğünü ifade ediyor.

CHP PATRİKHANE'YE AÇILIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Seçim kampanyasına da kısa bir bölüm ayıran ERT, Gürsel Tekin ve Osman Korutürk ile yapılan söyleşilere yer verdi. AK Parti'nin açık ara seçimleri kazanmasının beklendiği hatırlatılan Tekin, "Medya ve kamuoyu şirketlerini hükümet kontrol ediyor. Onlara inanmayın" iddiasında bulunuyor. Tekin, "CHP, Yunanistan ile ekonomik ve siyasi ilişkilerini geliştirmek istiyor" görüşünü de dile getiriyor. CHP'nin Patrikhane ile ilişkilerini geliştirmek istediği belirtilen programda Osman Korutürk, Haybeliada Ruhban Okulu'nun yeniden açılması konusunun anayasal bir mesele olduğunu ancak bu konuda ilerleme olabileceğini kaydediyor.

Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki CHP'nin geçen seçimlerdeki yüzde 20'den fazla oy almasının beklendiği belirtilen programda çok karizmatik bir lider olan Erdoğan'a nazaran Kılıçdaroğlu'nun aynı özellikleri taşımadığı aktarıldı. Başbakan Erdoğan'ın 4 aylık hapis hayatının siyasi kariyerinde dönüm noktası teşkil ettiği yorumu yapılan program, 2 dönemdir başbakanlık yapan Erdoğan'ın yeni bir zafer kazanarak üçüncü döneme yürüdüğü yorumuyla sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler