Yunanlar: Türkiye çok değişti

Yunan basını, seçimlerin galibi Tayyip Erdoğan'a ''yeni bir kutuplaşmaya neden olmak yerine, bölünmüşlüğü aşabileceğini kanıtlaması yönünde üçüncü fırsat sunulduğu'' değerlendirmesinde bulundu.TA NEA: TÜRKİYE DE ERDOĞAN DA İKİYE BÖLÜDÜ Atina'da yayımlanan

Yunanlar: Türkiye çok değişti

Yunan basını, seçimlerin galibi Tayyip Erdoğan'a ''yeni bir kutuplaşmaya neden olmak yerine, bölünmüşlüğü aşabileceğini kanıtlaması yönünde üçüncü fırsat sunulduğu'' değerlendirmesinde bulundu.

TA NEA: TÜRKİYE DE ERDOĞAN DA İKİYE BÖLÜDÜ

Atina'da yayımlanan Ta Nea gazetesi, ''iki Türkiye arasında denge kurarken'' başlığını kullandığı haber-yorumunda, ''Ilımlı olan ve ılımlı olmayan İslam yok. İslam İslam'dır. Bunu 2007 yılında Recep Tayyip Erdoğan söylemişti. O günden bugüne Türkiye çok değişti.

Ancak kendisi değişmedi. Hala karizmatik ve en önemlisi, duruma uyum sağlayabiliyor. 2007 yılında 'iyi Avrupalı' adayı iken, 2011 yılında yeni Osmanlı 'Müslüman lider' adayı oldu. O dönemde halkın talebinin AB üyeliği vesilesiyle ülkenin demokratikleşmesi olduğunu anlamıştı. Zamanla siyasi egemenliğini de iyice yerleştirerek, çok şey değiştirdi. Bugün Arap Baharından ilham alıyor'' diye yazdı.

Gazete Başbakan Erdoğan hakkında ''Belki ikiye bölünmüş durumda. Aslında sadece O değil, Türkiye de öyle. Anadolu'da, Ankara'da ve İstanbul'da dindar muhafazakar seçmenler, batı sahillerde kozmopolit elitler. Liberaller otoriter olmakla eleştirirken, fakirler ve Yükselen orta sınıf O'nu kahraman olarak görüyor. Erdoğan'a yeni bir kutuplaşmaya neden olmak yerine, bölünmüşlüğü aşabileceğini kanıtlaması yönünde üçüncü bir fırsat sunuluyor'' yorumunda bulundu.

ETHNOS: JEST BEKLEMEYİN

Ethnos gazetesi ise Atina'nın, ordunun ve Kemalist düzenin ağırlığından oldukça kurtulmuş olarak üçüncü görev dönemine başlayan Erdoğan'dan, Türk-Yunan ilişkilerinde benimseyeceği tutuma ilişkin işaret vermesi beklentisinde olduğunu kaydetti.

Önümüzdeki günlerde, Temmuz ayında Ankara'da yapılması beklenen Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin toplanması imkanlarının araştırılması amacıyla, Atina ile Ankara arasında temasların başlayacağını belirten gazete, Türk-Yunan sorunları açısından henüz herhangi bir ilerleme kaydedilmemiş olduğunu vurguladı. Gazete Başbakan Erdoğan'ın üçüncü görev süresine, ikili ilişkilerde bir jestte bulunarak başlamayı istemeyeceğine göre, yakın gelecekte önemli bir gelişme beklenmemesi gerektiğini savundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler