Yüksek Şura Toplanıyor

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) terfi sırasında bulunan albay, general ve amirallerin bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ile gündemdeki diğer konuları değer

Yüksek Şura Toplanıyor

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) terfi sırasında bulunan albay, general ve amirallerin bir üst rütbeye yükseltilmesi, general ve amirallerin görev sürelerinin uzatılması ve emeklilik işlemleri ile gündemdeki diğer konuları değerlendirmek üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanacak.

YAŞ'ın Ağustos ayı olağan toplantısı, 1-4 Ağustos tarihleri arasında Genelkurmay Başkanlığı Karargahı'ndaki Çakmak Salonu'nda yapılacak.

Toplantıya, Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Remzi Tuncel, İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral Atila Işık, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Donanma Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Orhan Yöney katılacak.

Şura üyeleri, 1 Ağustos Çarşamba günü öğle saatlerinde Erdoğan'ın başkanlığında Anıtkabir'i de ziyaret edecek.

Şura'da, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni ilgilendiren diğer konular da görüşülecek.YAŞ olağan toplantısı, 4 Ağustos Cumartesi günü sona erecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset