Yüksek Askeri Şura Toplanıyor

Genelkurmay Karargahı'ndaki YAŞ olağan toplantısı, 1-4 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin terfi ve emeklilik durumları, gündemdeki konular ve ikisi kuvvet komutanı 109 general, amiral ve a

Yüksek Askeri Şura Toplanıyor

Genelkurmay Karargahı'ndaki YAŞ olağan toplantısı, 1-4 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin terfi ve emeklilik durumları, gündemdeki konular ve ikisi kuvvet komutanı 109 general, amiral ve albayın terfisi ele alınacak.

YAŞ'ın ardından 35 civarında general ve amiralin bir üst rütbeye terfi etmesi, 45 albayın general olması, 35-40 civarında general ve amiralin de rütbe bekleme sürelerinin bir yıl uzatılması bekleniyor. YAŞ toplantısının ardından, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanları değişirken, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda da 3 orgeneral emekliye ayrılacak.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert emekliye ayrılacak. Teamüller gereği Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na Donanma Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç'ın, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ise Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun getirilmesi bekleniyor.

 TSK'yı ilgilendiren diğer konuların da görüşüleceği şurada, çeşitli nedenlerle TSK ile ilişikleri kesilecek personelin durumu da değerlendirilecek. Şurada alınan kararlar, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onayına sunulduktan sonra kamuoyuna açıklanacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset