Yüksek Askeri Şura Toplandı

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.Genelkurmay Çakmak Salonu'nda gerçekleştirilen toplantı saat 10.00'da başladı.Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin terfi ve emeklilik durumları ile gündemdeki diğer konul

Yüksek Askeri Şura Toplandı

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.
Genelkurmay Çakmak Salonu'nda gerçekleştirilen toplantı saat 10.00'da başladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) personelinin terfi ve emeklilik durumları ile gündemdeki diğer konuların değerlendireceği toplantıya, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Birinci Ordu Komutanı Orgeneral Fethi Remzi Tuncel, İkinci Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Koçman, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Şükrü Sarıışık, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Orgeneral Atila Işık, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, Donanma Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Orhan Yöney katılıyor.

Öğle saatlerinde Anıtkabir'i ziyaret edecek olan şura üyeleri, Atatürk'ün kabrine çelenk koyacak ve saygı duruşunda bulunacak.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Yüksek Askeri Şura sonuçlarının kendisine sunulmasının ardından, teamüllere göre şura üyelerini Çankaya Köşkü'nde kabul ederek görüşecek. Şura kararları, Cumhurbaşkanı Sezer tarafından onaylandıktan sonra Genelkurmay Başkanlığı Genel Sekreterliği tarafından duyurulacak.

YAŞ toplantısında, ikisi kuvvet komutanı 109 general, amiralin ve albayın terfisi ele alınacak. YAŞ'ın ardından, 35 civarında general ve amiralin bir üst rütbeye terfi etmesi,

45 albayın general olması, 35-40 civarında general ve amiralin de rütbe bekleme sürelerinin bir yıl uzatılması bekleniyor. YAŞ toplantısının ardından, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanları değişirken, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda da üç orgeneral emekliye ayrılacak.

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu ile Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert emekliye ayrılacak. Teamüller gereği, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na Donanma Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç'ın, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ise Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aydoğan Babaoğlu'nun getirilmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset