YSK:Seçimlerde Hile Olamaz

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, AKP'nin yüzde 46.7'lik zaferi ile sonuçlanan seçime "bilgisayar sistemine dışarıdan girilerek hile karıştırıldığı" şeklindeki "şehir efsanesine" dönen iddiayı yalanladı.Aydın, "Kesinlikle öyle birşey yok. O

YSK:Seçimlerde Hile Olamaz

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muammer Aydın, AKP'nin yüzde 46.7'lik zaferi ile sonuçlanan seçime "bilgisayar sistemine dışarıdan girilerek hile karıştırıldığı" şeklindeki "şehir efsanesine" dönen iddiayı yalanladı.

Aydın, "Kesinlikle öyle birşey yok. Olamaz da zaten. Yazılımı Havelsan yaptı. Son derece ileri bir teknoloji kullanıldı. Kesinlikle teknik olarak, dışarıdan sisteme müdahale sözkonusu olamaz" dedi.

Yazılımını Havelsan, donanımını Koç Sistem'in yaptığı Seçim Sistemi Otomasyonu Projesi'ni savunan Aydın, şu değerlendirmeyi yaptı: "Türkiye üç tane büyük e-devlet projesi var. MERNİS var, UYAP var bir de bizimki SEÇSİS var. Bu projede böyle bir şey olması mümkün değil. Cuma (yarın) günü böyle bir açıklama yapacağım.

Havelsan'dan bir yetkili basın toplantısına katılacak. Seçim sonuçları dürüstlüğü ve sağlığı konusunda en ufak şüphe yok. O konuda iddiası olan varsa çıksın ortaya." Aydın, bu konuda yarın (Cuma) Havelsan'dan yetkililerin de katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyecek. Basın toplantısında, SEÇSİS konusunda ayrıntılı bilgi verilip, bu iddianın gerçek olmadığı kamuoyuna açıklanacak

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset