YSK'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan kararı! Aday olabilecek mi?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığına yapılan itirazı reddettiğini açıkladı.

YSK'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan kararı! Aday olabilecek mi?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs 2023'te gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin adayların adaylıklarına yapılan itirazlarla ilgili verilen kararları açıkladı.

Bu kararlara göre alfabetik sıraya göre Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce ve Recep Tayyip Erdoğan'ın adaylıklarına yapılan itirazlar reddedildi.

YSK Başkanı Yener'in açıklamaları şu şekilde;

Kurulumuza alfabetik sıraya göre Sayın Kılıçdaroğlu’nun, Sayın İnce’nin ve Sayın Erdoğan’ın geçici aday listesindeki ilanlarına itirazda bulunulmuş ve aday olamayacakları yönünde itirazlarda bulunulmuştur. Yapılan değerlendirme sonucunda TC Anayasası’nın ilgili maddeleri ve 6271 sayılı CB Seçim Kanunu’nun 3, 6, 8 ve 8-a maddeleri birlikte değerlendirilmiş ve değerlendirme sonucunda oy birliği ile her üç adayın adaylıklarına itirazlar reddedilmiştir.

MİLLET PARTİSİ'NDEN 'MİLLET' TALEBİ
Yener tarafından yapılan açıklamada; "Öncelikle Millet İttifakı’nın kendi partilerinin adını kullandığı ve Millet Partisi tarafından Millet isminin kullanılmaması yönünde yaptığı başvurusunun reddine oy çokluğu ile karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler