YSK Vekil aday listesini açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde aday olacak milletvekillerinin geçici listesini açıkladı.Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, 12 Haziran 2011 Pazar günü yapılacak olan 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sebebiyle bu seç

YSK Vekil aday listesini açıkladı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 12 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde aday olacak milletvekillerinin geçici listesini açıkladı.Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, 12 Haziran 2011 Pazar günü yapılacak olan 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimi sebebiyle bu seçime katılmaya hak kazanan siyasi partiler tarafından gösterilmiş olan adaylarla, seçime bağımsız olarak katılmak üzere başvurmuş olan adaylara ilişkin 'geçici aday listeleri' yayınlandı.

 

Ancak listelerde bağımsız aday olan, aralarında BDP'nin destekleği 7 ismin de bulunduğu toplam 12 bağımsız adayın adları yer almadı. BDP'nin desteklediği adaylar şu isimlerden oluşuyordu: Hatip Dicle (Diyarbakır), Leyla Zana (Diyarbakır), Sebahat Tuncel (İstanbul), Gültan Kışanak (Siirt), Ertuğrul Kürkçü (Mersin), İsa Gürbüz (Elazığ) ve Salih Yıldız (Hakkari).

 

Veto edilen diğer adayların isimleri ise şunlar: Harun Özelen, Abdullah Kızılay, Çiçek Otlu, Şerafettin Efe ve Nezir Sincar. YSK'nın, kararını, Anayasa'nın 76. maddesi ve Milletvekili Seçimi Kanunu'ndaki seçilmeye engel hal kapsamında görerek verdiği belirtildi. Anayasa'nın 76. maddesine göre, "terör suçundan mahkumiyeti bulunanlar'' affa uğramış bile olsa milletvekili seçilemiyor. YSK, 2007'de de aday olan ve aynı suçtan mahkumiyeti bulunan Hatip Dicle'nin başvurusunu reddetmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset